مطالعه جدید: شیرینکنندههای مصنوعی ظرفیت شناختی مغز ما را کاهش میدهند

مصرف شیرینکنندههای مصنوعی پنهان در خوراکیها و نوشیدنیها رژیمی، میتواند به مغز شما معادل ۱٫۶ سال پیری زودرس تحمیل کند و حافظه را کاهش دهد. شیرینکنندههای مصنوعی و کمکالری که در محصولاتی مانند ماستهای رژیمی و نوشابههای گازدار به وفور یافت میشوند، میتوانند توانایی تفکر و حافظهی افراد را مختل و به سلامت شناختی

مصرف شیرینکنندههای مصنوعی پنهان در خوراکیها و نوشیدنیها رژیمی، میتواند به مغز شما معادل ۱٫۶ سال پیری زودرس تحمیل کند و حافظه را کاهش دهد.
شیرینکنندههای مصنوعی و کمکالری که در محصولاتی مانند ماستهای رژیمی و نوشابههای گازدار به وفور یافت میشوند، میتوانند توانایی تفکر و حافظهی افراد را مختل و به سلامت شناختی آنها آسیب بلندمدت وارد کنند.
براساس یافتههای پژوهشی تازه، افرادی که بیشترین میزان شیرینکنندههایی مانند آسپارتام و ساخارین را مصرف میکنند، با شتاب ۶۲ درصدی در روند افت تواناییهای شناختی مواجه میشوند که این میزان، معادل ۱٫۶ سال پیری زودرس برای مغز است.
بهگزارش گاردین، مطالعه با آزمایش ۱۲٬۷۷۲ کارمند دولت در برزیل با میانگین سنی ۵۲ سال انجام شد و آنها را برای حدود هشت سال زیر نظر گرفت. پژوهشگران با بررسی پرسشنامههای مصرف غذا و نوشیدنی و آزمونهای شناختی، دریافتند که مصرف این مواد با کاهش عملکرد مغز ارتباط مستقیمی دارد.
محققان در مقالهی خود نوشتهاند: «مصرف روزانهی شیرینکنندههای کمکالری و بدون کالری با کاهش سریعتر حافظه، روانی کلامی و شناخت کلی همراه بود.» این تأثیر منفی بهطور مشخص با مصرف آسپارتام، ساخارین، آسهسولفام K، اریتریتول، سوربیتول و زایلیتول مشاهده شد. نکتهی شایانتوجه این است که چنین روندی تنها در شرکتکنندگان زیر ۶۰ سال مشاهده شد، این امر نشاندهندهی لزوم تشویق افراد میانسال به کاهش مصرف این ترکیبات است.
کلودیا کیمیه سوئهموتو، نویسندهی اصلی مطالعه از دانشگاه سائوپائولو، میگوید:
شیرینکنندههای کمکالری و بدون کالری اغلب بهعنوان جایگزینی سالم برای قند معرفی میشوند، اما یافتههای ما نشان میدهد برخی از این ترکیبات در بلندمدت میتوانند تأثیر منفی بر سلامت مغز داشته باشند.
یافتههای تازه، جدیدترین مورد از هشدارهای علمی دربارهی خطرات شیرینکنندههای مصنوعی است. مطالعات پیشین نیز این ترکیبات را با افزایش خطر بیماریهایی چون دیابت نوع ۲، سرطان، مشکلات قلبی و افسردگی مرتبط دانسته بودند. محققان پیشنهاد میکنند مصرفکنندگان به جای این مواد، از شیرینکنندههای طبیعی مانند تاگاتوز، عسل یا شیره افرا استفاده کنند.
در مقابل، نهادهای صنعتی غذا و نوشیدنی به نتایج مذکور با دیدهی تردید مینگرند. گوین پارتینگتون، مدیرکل انجمن نوشیدنیهای غیرالکلی بریتانیا، با اشاره به ماهیت مشاهدهای پژوهش، میگوید چنین مطالعهای نمیتواند رابطهی علت و معلولی را ثابت کند. تمام نهادهای بزرگ سلامت در جهان ایمنی شیرینکنندههای غیرقندی را تأیید کردهاند.
انجمن بینالمللی شیرینکنندهها (ISA) نیز در بیانیهای اعلام کرد که این پژوهش تنها ارتباطی آماری را نشان میدهد و ثابت نمیکند که مصرف شیرینکنندهها باعث افت شناختی میشود.
مطالعه در نشریه پزشکی آمریکایی Neurology منتشر شده است.
منبع: زومیت
مسئولیت این خبر با سایت منبع و جالبتر در قبال آن مسئولیتی ندارد. خواهشمندیم در صورت وجود هرگونه مشکل در محتوای آن، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا اصلاح گردد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0