کد خبر : 338407
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۳

آموزش مرحله‌به‌مرحله تهیه کیک هویج و خرما با کرم دارچینی

آموزش مرحله‌به‌مرحله تهیه کیک هویج و خرما با کرم دارچینی

به گزارش پارسینه پلاس به نقل از فرارو، کیک‌ها از جمله دسرها و عصرانه‌های خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در انواع میوه‌ای، خامه‌ای، شکلاتی، پنیری و… تهیه می‌شوند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. اگر سری به قنادی‌ها بزنید با دنیای متنوعی از کیک‌های میوه‌ای، شکلاتی، کیک تولد، چیز کیک، انواع پای

به گزارش پارسینه پلاس به نقل از فرارو، کیک‌ها از جمله دسرها و عصرانه‌های خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در انواع میوه‌ای، خامه‌ای، شکلاتی، پنیری و… تهیه می‌شوند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. اگر سری به قنادی‌ها بزنید با دنیای متنوعی از کیک‌های میوه‌ای، شکلاتی، کیک تولد، چیز کیک، انواع پای و… روبه‌رو می‌شوید که انتخاب میان آنها بسیار سخت است. در این میان کیک‌های میوه‌ای به دلیل عطر و بویی که دارند بسیار خوشمزه و پرطرفدار هستند. کیک هویج و خرما با برگه زردالو نوعی کیک میوه‌ای است که با کرم دارچینی سرو می‌شود و بافت نرم و لطیفی دارد. اگر دوست دارید این کیک خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه کیک هویج و خرما همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه کیک هویج و خرما

آرد سفید قنادی: ۱۵۰ گرم (یک و یک چهارم پیمانه)

خرمای بدون هسته و خرد شده: ۱۵۰ گرم (۱ پیمانه)

برگه زردآلو خرد شده: ۸۰ گرم (یک دوم پیمانه)

هویج رنده شده: ۱۸۰ گرم (یک و نیم پیمانه)

آب جوش: ۲۵۰ میلی لیتر (۱ پیمانه)

کره نرم شده: ۱۱۵ گرم (یک دوم پیمانه)

شکر قهوه‌ای: ۱۵۰ گرم (یک دوم پیمانه)

تخم مرغ درشت: ۲ عدد

وانیل: ۱ قاشق چای‌خوری

بکینگ‌پودر: ۱ قاشق چای‌خوری

نمک: ۱ پنس

مواد لازم برای کرم دارچینی

خامه: ۱۲۰ میلی‌لیتر (یک دوم پیمانه)

پودر دارچین: یک دوم قاشق چای‌خوری

وانیل: یک دوم قاشق چای‌خوری

طرز تهیه کیک هویج و خرما

کیک هویج و خرما

برای شروع کار ابتدا خرمای و برگه زردالوهای خرد شده را داخل یک کاسه مناسب بریزید و آب جوش را روی آن بریزید و اجازه بدهید ۱۰ دقیقه خیس بخورد تا کمی نرم و له شود، سپس آبکش کنید. داخل یک کاسه دیگر کره نرم شده را که به دمای محیط رسیده است همراه با شکر قهوه‌ای بریزید و با همزن برقی یکی دو دقیقه هم بزنید تا پفکی و سبک شود. حالا تخم مرغ‌ها را یکی یکی اضافه کنید و یک دقیقه دیگر هم بزنید، سپس وانیل را اضافه کنید. حالا هویج رنده شده و مخلوط میوه‌های خیس خورده را اضافه کنید و سی ثانیه دیگر هم بزنید و بعد همزن را کنار بگذارید. حالا آرد، بکینگ‌پودر، دارچین و نمک را با هم مخلوط و سه بار الک کنید. حالا مواد خشک را کم کم و طی سه مرحله به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک از یک جهت هم بزنید تا مواد به صورت یکدست با هم مخلوط شوند. قالب کیک (۲۲ سانتی متر) را با کره سرد چرب کنید و کمی آرد بپاشید، سپس مایه کیک را داخل قالب بریزید و داخل فر ۱۷۵ درجه که از قبل گرم کرده‌اید به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه قرار بدهید تا کیک بپزد. بعد از پخت قالب را از فر خارج کنید تا از داغی بیفتد، سپس کیک را از قالب جدا کنید و داخل ظرف سرو بگذارید تا خنک شود. در این فاصله کرم دارچینی روی کیک را آماده کنید. به این صورت که خامه، پودر قند، دارچین و وانیل را با همزن دستی بزنید تا حالت قله‌ای پیدا کند. حالا کرم دارچینی را روی کیک بریزید و برای تزیین کمی پودر دارچین الک کنید، نوش جان.

نکات مهم برای تهیه کیک در منزل

کیک هویج

۱- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید. بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند. همچنین برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک مثل پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می‌شود و درنتیجه بافت کیک شما بهتر می‌شود.

۲- دقیق بودن دمای فر در پخت کیک نقش بسیار مهمی دارد. وقتی قالب را در فر می‌گذارید، باید دقیقاً به همان دمای گفته شده در دستور رسیده باشد و در طول پخت هم تغییر دما ندهد. معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر‌های مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ممکن است در فر شما با این دما و مدت نتیجه مطلوب حاصل نشود و این مسئله به این دلیل است که در واقع فر شما به آن دمای گفته شده نرسیده است یعنی شما فر را روی درجه ۱۷۵ تنظیم کرده‌اید؛ اما در واقع دمای واقعی فر شما ۱۷۵ نیست و ممکن است کم‌تر یا بیش‌تر از این دما بوده باشد.

کسانی که سابقه پخت شیرینی و کیک را دارند، معمولاً قلق فری که از آن استفاده می‌کنند، دست‌شان هست. مثلاً می‌دانند اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه در فری که استفاده می‌کنند، این دما روی درجه ۱۸۵ حاصل می‌شود. اگر زیاد با فر کار نکرده‌اید و دمای فرتان را نمی‌دانید، بهترین کار تهیه دماسنج فر است.  همان‌طور که گفتیم، دمای بیش‌تر فرها دقیق نیست. استفاده از دماسنج فر بسیار ساده است و باید آن را به طبقه فر آویزان کنید.

به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستور‌ها گفته می‌شود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می‌کنید و دماسنج فر ندارید، دما را حدود ۱۰ درجه سانتی‌گراد بیش‌تر بگذارید. دمایی که گفته می‌شود، باز هم به فر شما بستگی دارد و باید قلق فر دست‌تان بییاد. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد.

۳- سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه‌های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازه‌های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است. اندازه‌گیری با ترازوی دیجیتال نسبت به پیمانه‌ها دقیق‌تر است. خیلی از افراد طریقه صحیح استفاده از پیمانه‌ها را نمی‌دانند؛ بنابراین اگر برایتان مقدور است، حتماً ترازوی دیجیتال تهیه کنید.

 اگر خواستید با پیمانه اندازه‌گیری کنید، برای اندازه‌گیری مواد خشک مثل آرد و پودر کاکائو قبل از پیمانه زدن، مواد را با قاشق هم بزنید. چون این مواد بعد از مدتی حالت فشرده پیدا می‌کنند. نکته مهم دیگری که در فرآیند پیمانه زدن باید رعایت کنید، این است که مواد را با قاشق داخل پیمانه بریزید و به هیچ عنوان پیمانه را داخل ظرف حاوی مواد نزنید؛ چون در این حالت اندازه‌ها دقیق نمی‌شوند. وقتی مواد را داخل پیمانه می‌ریزید، نباید سرپر و گنبدی شکل باشد.

۴- همیشه زمان به هم زدن تخم مرغ چندین‌بار همزن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره‌ای از تخم مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد، وگرنه با وجودی که از وانیل و یا اسانس استفاده می‌کنید، باز کیک بوی تخم مرغ می‌گیرد. خیلی از افراد فکر می‌کنند که وانیل و طعم دهنده‌ها بوی بد تخم مرغ را از بین می‌برد. درحالی‌که این فکر اشتباه است. آن‌چه بوی بد تخم مرغ را از بین می‌برد، درست هم زدن تخم مرغ است. پس این مرحله را بادقت انجام دهید.

۵- در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی‌گیرد. همیشه باید قالبی انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، ۱/۳  قالب خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید که چه قالبی مناسب است. باید چندبار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازه‌ها عادت کند و  بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.

۶- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب‌های متنوع و گران‌قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می‌کنید باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سر درگم شوید. یکی از بهترین قالب‌ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب‌ها قیمت مناسبی هم دارد. قالب‌های گالوانیزه است که معمولاً از همه لوازم قنادی‌ها می‌توانید تهیه کنید و در طرح‌ها و شکل‌های مختلف موجود است.

۷- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از ۳۰ دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات‌تان هدر می‌رود، زیرا در این صورت کیک شما پف نمی‌کند.

۸- درنهایت اینکه سعی کنید از مواد اولیه مرغوب در پخت کیک و شیرینی استفاده کنید. اگر مواد شما مرغوب نباشد، به هیچ عنوان نتیجه مطلوبی نمی‌گیرید. به عنوان مثال ممکن است همه نکات را رعایت کرده باشید؛ اما درنهایت کیک شما سفت شده است. این امر می‌تواند به این دلیل باشد که از آرد مرغوب استفاده نکرده‌اید.

منبع خبر


مسئولیت این خبر با سایت منبع و جالبتر در قبال آن مسئولیتی ندارد. خواهشمندیم در صورت وجود هرگونه مشکل در محتوای آن، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا اصلاح گردد.

مطالب پیشنهادی از سراسر وب

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

advanced-floating-content-close-btn
advanced-floating-content-close-btn

پنجره اخبار