چطور اسکاچ و سیم ظرفشویی رو حسابی تمیز و ضدعفونی کنیم؟ از شر میکروبای اسکاچ خلاص شو

شایانیوز_ هر روز که ظرف می شوریم، اسکاچ و سیم ظرفشویی جزئی جدایی ناپذیر از کارهای آشپزخونمون هستن. اما شاید خیلی از ما به این فکر نکرده باشیم که این وسایل کوچیک چقدر می تونن پر از میکروب و باکتری باشن. چون وقتی اسکاچ یا سیم ظرفشویی خیس می مونن و با باقی مانده غذا
شایانیوز_ هر روز که ظرف می شوریم، اسکاچ و سیم ظرفشویی جزئی جدایی ناپذیر از کارهای آشپزخونمون هستن. اما شاید خیلی از ما به این فکر نکرده باشیم که این وسایل کوچیک چقدر می تونن پر از میکروب و باکتری باشن. چون وقتی اسکاچ یا سیم ظرفشویی خیس می مونن و با باقی مانده غذا برخورد دارن، بهترین محیط برای رشد و تکثیر میکروب ها رو فراهم می کنن. حتی ممکنه باعث بوی بد و آلوده شدن ظروف بشن. پس ضدعفونی کردن اسکاچ و سیم ظرفشویی یه کار خیلی مهمه که باید یاد بگیریم و انجام بدیم. خیلی ها فکر می کنن فقط شستن ساده با آب و مایع ظرفشویی کافیه، اما حقیقت اینه که باید اصولی تر برخورد کنیم تا این میکروب ها کاملا از بین برن. تو این مقاله می خوایم به روش های مختلف و راحت ضدعفونی کردن اسکاچ و سیم ظرفشویی بپردازیم، بدون اینکه بخوایم از راهکارهای پیچیده و هزینه بر استفاده کنیم. با چند تا راهکار ساده و خانگی، می تونیم این ابزارهای پرکاربرد رو همیشه تمیز و سالم نگه داریم و به سلامت خودمون و خانوادمون کمک کنیم. پس تا آخر مقاله همراه من باش.
اهمیت ضدعفونی اسکاچ و سیم ظرفشویی
اسکاچ و سیم ظرفشویی به دلیل ساختار متخلخل و سطح زبر، محیط مناسبی برای رشد باکتری ها و قارچ ها فراهم می کنند. باقی ماندن مواد غذایی در این ابزارها علاوه بر ایجاد بوی نامطبوع، موجب افزایش میکروب ها می شود که می تواند به سلامت افراد خانواده آسیب برساند. ضدعفونی منظم این وسایل باعث افزایش عمر مفید آنها و همچنین حفظ سلامت محیط آشپزخانه می شود.
نکات مهم پیش از شروع ضدعفونی
شستشوی اولیه؛ ابتدا اسکاچ یا سیم ظرفشویی را با آب گرم و مایع ظرفشویی کاملا بشویید تا چربی ها و ذرات باقی مانده غذا جدا شوند.
بررسی سلامت ابزار؛ اگر اسکاچ یا سیم ظرفشویی خیلی فرسوده، پوسیده یا زنگ زده است، بهتر است آن را تعویض کنید. ضدعفونی کردن روی ابزار فرسوده تاثیر چندانی ندارد.
تهیه محلول ضدعفونی مناسب؛ برای ضدعفونی از محلول هایی مانند آب و سرکه، آب و جوش شیرین، یا محلول های رقیق شده ضدعفونی کننده خانگی استفاده کنید.
روش های موثر ضدعفونی اسکاچ و سیم ظرفشویی
استفاده از آب جوش
آب جوش یکی از ساده ترین و موثرترین روش های ضدعفونی است. برای این کار؛
یک قابلمه آب را به جوش آورید.
اسکاچ یا سیم ظرفشویی را به مدت 5 تا 10 دقیقه داخل آب جوش قرار دهید.
سپس با دستکش آنها را خارج کرده و روی یک سطح تمیز قرار دهید تا خشک شوند.
این روش موجب کشته شدن اکثر باکتری ها و میکروب ها می شود.
استفاده از محلول آب و سرکه
سرکه به دلیل خاصیت ضدباکتری و ضدقارچی خود، گزینه مناسبی برای ضدعفونی است.
یک ظرف بزرگ را با نسبت 1 به 1 از آب و سرکه سفید پر کنید.
اسکاچ یا سیم ظرفشویی را به مدت 30 دقیقه داخل این محلول قرار دهید.
پس از آن با آب گرم شسته و اجازه دهید خشک شود.
استفاده از محلول آب و جوش شیرین
جوش شیرین علاوه بر خاصیت پاک کنندگی، به ضدعفونی و از بین بردن بوهای نامطبوع کمک می کند.
یک قاشق غذاخوری جوش شیرین را در یک لیتر آب گرم حل کنید.
اسکاچ یا سیم ظرفشویی را به مدت 15 دقیقه در محلول قرار دهید.
سپس به خوبی بشویید و خشک کنید.
استفاده از مواد ضدعفونی کننده خانگی یا تجاری
در بازار مواد ضدعفونی کننده مخصوص ابزارهای آشپزخانه وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید. نکته مهم در این روش، رعایت دقیق دستورالعمل تولید کننده و رقیق کردن مناسب ماده ضدعفونی کننده است.
کلام آخر
ضدعفونی اسکاچ و سیم ظرفشویی از مهم ترین نکات حفظ بهداشت و سلامت در آشپزخانه است. استفاده از روش های طبیعی و خانگی مثل آب جوش، سرکه و جوش شیرین می تواند به راحتی و بدون هزینه اضافی این ابزارها را ضدعفونی کند. همچنین رعایت نکات مراقبتی و تعویض منظم اسکاچ و سیم ظرفشویی به پیشگیری از انتقال بیماری ها کمک قابل توجهی می کند. با پیروی از این راهنمای جامع می توانید محیط آشپزخانه ای سالم تر و بهداشتی تر داشته باشید.
مسئولیت این خبر با سایت منبع و جالبتر در قبال آن مسئولیتی ندارد. خواهشمندیم در صورت وجود هرگونه مشکل در محتوای آن، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا اصلاح گردد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0