نمک؛ دستیار ساده و قدرتمند برای تمیز کردن آشپزخونه/ قهرمانی برای پاکیزگی آشپزخونه

شایانیوز_ همه ما می دونیم که آشپزخونمون یکی از مهم ترین جاهای خونه ست. جایی که غذا درست می کنیم و همیشه باید تمیز و مرتب باشه تا هم سالم بمونیم و هم از میکروب ها و بیماری ها دور باشیم. شاید شما هم مثل خیلی از مردم دنبال یه روش ساده، طبیعی و در
شایانیوز_ همه ما می دونیم که آشپزخونمون یکی از مهم ترین جاهای خونه ست. جایی که غذا درست می کنیم و همیشه باید تمیز و مرتب باشه تا هم سالم بمونیم و هم از میکروب ها و بیماری ها دور باشیم. شاید شما هم مثل خیلی از مردم دنبال یه روش ساده، طبیعی و در دسترس باشین که بتونه آشپزخانه رو حسابی ضدعفونی کنه، بدون اینکه لازم باشه کلی مواد شیمیایی و گرون قیمت استفاده کنید. اینجا نمک وارد میشه. بله، نمک آشپزخونه که همیشه کنار دستمون هست، یه راهکار خیلی خوب و قدیمی برای تمیز کردن و ضدعفونی کردن جاهای مختلف تو آشپزخونه است. شاید خیلی ها به نمک فقط به عنوان یه چاشنی غذا نگاه کنن، اما نمک خاصیت هایی داره که باعث میشه بتونه جلوی رشد باکتری ها و قارچ ها رو بگیره و با پاک کردن لکه ها و بوی بد، آشپزخونه رو تمیزتر و سالم تر کنه. حتی میشه با ترکیب نمک و مواد طبیعی دیگه مثل لیمو یا سرکه، کلی کارهای تمیزکاری و ضدعفونی کردن رو راحت تر انجام داد. تو این مقاله می خوایم یه سری نکات ساده و کاربردی درباره استفاده از نمک برای ضدعفونی آشپزخونه بهتون بگیم، از تمیز کردن تخته برش گرفته تا پاک کردن سینک ظرفشویی و حتی شستن میوه و سبزیجات. این روش ها به راحتی قابل اجرا هستن و بدون نیاز به مواد شیمیایی مضر می تونید آشپزخونتون رو حسابی تمیز و بهداشتی نگه دارید. پس اگر دوست دارید آشپزخونتون همیشه تمیز و عاری از میکروب باشه، با ما همراه باشید.
روش های ضدعفونی کردن آشپزخانه با نمک
تمیز کردن تخته برش و سطوح چوبی
تخته های برش یکی از مکان های اصلی تجمع باکتری ها هستند. برای ضدعفونی تخته برش، ابتدا سطح آن را با آب گرم و صابون بشویید. سپس مقداری نمک درشت روی سطح بپاشید و با نصف لیموی تازه سطح تخته را به طور کامل مالش دهید. اسید لیمو و نمک ترکیبی قدرتمند برای نابودی باکتری ها هستند. بعد از ۵ تا ۱۰ دقیقه، تخته را با آب گرم بشویید و خشک کنید. این روش علاوه بر ضدعفونی کردن، بوی ناخوشایند تخته را نیز از بین می برد.
شستشوی میوه و سبزیجات
برای پاکسازی میوه و سبزیجات از آلودگی های سطحی، می توان در یک ظرف آب سرد مقداری نمک اضافه کرد و میوه ها را برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آن خیس داد. نمک با اثر ضدباکتریایی خود، باعث کاهش آلودگی های سطحی و حشرات ریز می شود. پس از آن، میوه ها را با آب سالم شسته و خشک کنید.
ضدعفونی کردن سینک ظرفشویی
سینک ظرفشویی به دلیل تماس مکرر با مواد غذایی و آب، محل تجمع باکتری ها و قارچ ها است. برای ضدعفونی، ابتدا سینک را از هرگونه زباله و مواد اضافی پاک کنید. سپس مقداری نمک را روی کل سطح سینک بپاشید و با استفاده از اسفنج مرطوب و کمی آب، سینک را به خوبی مالش دهید. این کار باعث حذف لکه ها و کثیفی ها و همزمان نابودی میکروب ها می شود. پس از آن سینک را با آب داغ بشویید.
تمیز کردن ظروف چینی و سفالی
ظروف چینی و سفالی که به مرور زمان لکه هایی روی آنها ظاهر می شود، می توانند با ترکیب نمک و سرکه سفید تمیز و ضدعفونی شوند. مقداری نمک روی لکه ها بپاشید و سپس کمی سرکه روی آن بریزید تا واکنش دهد. پس از چند دقیقه با اسفنج نرم سطح ظرف را تمیز کنید و آبکشی نمایید.
پاکسازی یخچال و کابینت ها
برای از بین بردن بوی بد و ضدعفونی فضای داخل یخچال یا کابینت ها، می توانید ظرف کوچکی پر از نمک در آن قرار دهید. نمک رطوبت و بوی نامطبوع را جذب می کند و محیطی سالم تر ایجاد می نماید. همچنین می توان سطوح داخلی کابینت را با محلول آب و نمک شسته و سپس خشک کرد.
در نهایت
نمک به عنوان یک ماده طبیعی، ارزان و در دسترس، می تواند یک راهکار ساده، موثر و ایمن برای ضدعفونی کردن بخش های مختلف آشپزخانه باشد. ترکیب نمک با روش های دیگر نظافتی مثل استفاده از لیمو و سرکه، قدرت ضدعفونی را افزایش می دهد و به حفظ سلامت خانواده کمک میکند. با رعایت نکات ارائه شده، میتوانید آشپزخانه ای بهداشتی، خوشبو و عاری از میکروب ها داشته باشید.
مسئولیت این خبر با سایت منبع و جالبتر در قبال آن مسئولیتی ندارد. خواهشمندیم در صورت وجود هرگونه مشکل در محتوای آن، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا اصلاح گردد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0