عصرونه امروز: لذت یک دسر سنتی: طرز تهیه کاچی به سبک مادربزرگها!

خواص و مزاج کاچی به گزارش پارسینه، کاچی به دلیل ترکیباتش یک غذای با طبع گرم و مرطوب محسوب میشود: گرمابخش: وجود آرد گندم، روغن حیوانی (یا کره)، نبات، ادویههایی مثل زردچوبه و زعفران و انواع مغزیجات (بادام، پسته، گردو) به این دسر طبع گرمی میبخشند. مرطوبکننده: استفاده از گلاب در ترکیب کاچی، خاصیت مرطوبکننده
خواص و مزاج کاچی
به گزارش پارسینه، کاچی به دلیل ترکیباتش یک غذای با طبع گرم و مرطوب محسوب میشود:
گرمابخش: وجود آرد گندم، روغن حیوانی (یا کره)، نبات، ادویههایی مثل زردچوبه و زعفران و انواع مغزیجات (بادام، پسته، گردو) به این دسر طبع گرمی میبخشند.
مرطوبکننده: استفاده از گلاب در ترکیب کاچی، خاصیت مرطوبکننده به آن اضافه میکند.
مصرف کاچی به دلیل طبع گرم و مرطوب، میتواند برای افرادی که مزاج سرد یا بلغمی دارند، بسیار مفید باشد و به اعتدال مزاج آنها کمک کند.
آشنایی با ترکیبات کاچی
کاچی را میتوان با افزودنیهای مختلفی تهیه کرد تا طعمهای متنوعی را تجربه کنید. کافی است پایه اصلی کاچی ساده را بلد باشید و سپس برای تغییر مزه و بسته به سلیقه خود، موارد زیر را اضافه کنید:
دارچین
چهار مغز (بادام، پسته، گردو، فندق)
شیر یا شیره انگور
زنجبیل
زعفران بیشتر
مواد لازم برای تهیه کاچی ساده
برای شروع، مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه یک کاچی ساده و اصیل به شرح زیر است:
نکته: بهتر است به جای شکر از نبات استفاده کنید تا خواص درمانی و طبع گرم دسر حفظ شود.
طرز تهیه گام به گام کاچی
تهیه شربت نبات: نباتها را با ۵۰۰ میلیلیتر آب مخلوط کرده و روی حرارت خیلی کم قرار دهید تا کاملاً حل شوند. پس از حل شدن نباتها و به جوش آمدن آب، شربت را از روی حرارت بردارید.
آرد و روغن: ترکیب کره و روغن حیوانی (یا روغن کرمانشاهی) را در یک قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا ذوب شود. سپس آرد گندم را به آن اضافه کنید.
نکته آرد: اگر شفافیت رنگ کاچی برایتان مهم است، از آرد شیرینیپزی استفاده کنید. اگر خواص آن اولویت دارد، آرد سنگک مناسبتر است.
تفت دادن آرد: آرد را با حرارت ملایم تفت دهید تا خامی آن کاملاً گرفته شود و بوی مطبوع آن فضا را پر کند. این مرحله نیازمند صبر است و باید حدود ۱۵ دقیقه بهطور مداوم هم بزنید تا آرد نسوزد و ته نگیرد.
اهمیت رنگ: توجه کنید که رنگ کاچی اصلی کرم روشن است، نه قهوهای مانند حلوا. تفت دادن آرد را تا زمانی ادامه دهید که رنگ آن نخودی شود.
افزودن زردچوبه: قبل از اضافه کردن شربت، کمی زردچوبه به آرد تفت داده شده اضافه کرده و کمی تفت دهید.
اضافه کردن شربت: شربت آب و نبات داغ را بهآرامی و کمکم به آرد اضافه کنید و همزمان مرتباً هم بزنید تا گلولهای ایجاد نشود.
پخت نهایی: در این مرحله، گلاب و زعفران دم کرده (مقدار آنها اختیاری است) را اضافه کنید.
غلظت: کاچی باید با حرارت خیلی کم حدود ۲۰ دقیقه بجوشد. هم زدن مرتب را ادامه دهید تا کاچی صاف و یکدست شود. اگر گلولهای در کاچی ایجاد شد، آن را از صافی رد کنید. کاچی در ابتدا رقیق است و پس از سرد شدن غلیظتر میشود.
سرو و تزیین
کاچی را میتوانید گرم یا سرد میل کنید. در صورت تمایل، میتوانید کمی مغز (گردو یا فندق ریز شده) نیز به آن اضافه کنید و روی آن را با پسته، بادام، دارچین یا گل محمدی تزیین نمایید.
مسئولیت این خبر با سایت منبع و جالبتر در قبال آن مسئولیتی ندارد. خواهشمندیم در صورت وجود هرگونه مشکل در محتوای آن، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا اصلاح گردد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0