با مایع ظرفشویی و دو سه قلم قابلمه و ماهیتابه سفید میشن / سوخته و چربی چسبیده خداحافظ
شایانیوز- هممون یه ماهیتابه قدیمی توی کابینت داریم که زمانی براق و خوش ظاهر بود، ولی حالا پر از چربی های سوخته و سیاهیه. مخصوصا اگه زیاد آشپزی کنیم، چربی های قدیمی مثل زغال به سطحش می چسبن و شستن با مایع ظرفشویی هم فایده ای نداره. اما خبر خوب اینه که با چند ترفند
شایانیوز- هممون یه ماهیتابه قدیمی توی کابینت داریم که زمانی براق و خوش ظاهر بود، ولی حالا پر از چربی های سوخته و سیاهیه. مخصوصا اگه زیاد آشپزی کنیم، چربی های قدیمی مثل زغال به سطحش می چسبن و شستن با مایع ظرفشویی هم فایده ای نداره. اما خبر خوب اینه که با چند ترفند ساده و خونگی میشه اون ماهیتابه سیاه شده رو دوباره مثل روز اولش تمیز کرد، بدون اینکه نیاز به مواد شیمیایی قوی یا زحمت زیاد باشه.
مرحله اول: نرم کردن چربی های قدیمی
اولین قدم برای تمیز کردن ماهیتابه سیاه شده اینه که چربی های خشک و سخت رو نرم کنیم. برای این کار، ماهیتابه رو با آب داغ پر کن و کمی جوش شیرین و سرکه سفید داخلش بریز. این ترکیب، یه واکنش طبیعی ایجاد میکنه که باعث میشه چربی ها خودشون از سطح جدا بشن. بذار ماهیتابه حدود نیم ساعت بمونه تا مواد کار خودشونو بکنن. اگه خیلی چربی سفت داره، میتونی با یک قاشق فلزی یا کفگیر چوبی آروم آروم لایه های چربی رو جدا کنی. یه نکته طلایی: اگه ماهیتابه از جنس تفلون یا سرامیکه، حتما از اسکاچ نرم استفاده کن تا سطحش خط نیفته.
مرحله دوم: استفاده از مواد طبیعی و بی ضرر
حالا وقتشه سراغ مرحله جادویی بری! بعد از خالی کردن ترکیب آب و سرکه، داخل ماهیتابه نمک دانه درشت بریز و کمی آب لیمو یا لیموی تازه اضافه کن. با یک اسفنج زبر، سطح ماهیتابه رو حسابی بساب تا لکه های سیاه پاک بشن. نمک مثل سمباده عمل میکنه و چربی ها رو میتراشه، در حالی که اسید ملایم لیمو باعث از بین رفتن بوی ماندگی و برق افتادن فلز میشه. این روش برای ماهیتابه های استیل و چدن فوق العادست و نتیجهاش یه سطح درخشان و تمیزه که حس نو بودن رو بر میگردونه.
مرحله سوم: پاکسازی عمیق با جوش شیرین و مایع ظرفشویی
اگه هنوز کمی از چربی های کهنه باقی مونده، ترکیب جوش شیرین با مایع ظرفشویی معجزه میکنه. یه خمیر درست کن (دو قاشق جوش شیرین + کمی مایع ظرفشویی) و با اسکاچ روی قسمت های سیاه و سوخته بمال. بعد از چند دقیقه، با آب داغ بشور. جوش شیرین چربی ها رو تجزیه میکنه و باعث میشه بدون نیاز به زور زیاد، همه جرم ها پاک شن. برای قسمت زیر ماهیتابه که معمولا بیشتر سیاه میشه، میتونی همین ترکیب رو بزنی و بذاری چند ساعت بمونه تا خودش پوسته های سوخته رو جدا کنه.
مرحله چهارم: برق انداختن و نگهداری درست
وقتی همه چربی ها از بین رفت، وقتشه ماهیتابه رو برق بندازی! برای این کار، بعد از خشک کردن، چند قطره روغن خوراکی روی دستمال بریز و سطح داخل ماهیتابه رو باهاش ماساژ بده. این کار باعث میشه ماهیتابه براق بشه و در آینده چربی کمتری به خودش بگیره.
-برای جلوگیری از سیاه شدن دوباره، چند تا نکته ساده رو همیشه یادت باشه:
– هیچوقت ماهیتابه داغ رو بلافاصله زیر آب سرد نذار، چون باعث لکه و زنگ میشه.
– بعد از هر بار استفاده، با حوله خشک کن تا رطوبت روی سطح نمونه.
گاهی اوقات کمی جوش شیرین داخلش بریز و با آب داغ تمیز کن تا جرم های ریز از بین برن.
و در آخر …
تمیز کردن ماهیتابه سیاه شده شاید اولش سخت به نظر برسه، ولی با کمی حوصله و چند ماده ساده مثل جوش شیرین، نمک، سرکه و لیمو میشه نتیجه ای حرفه ای گرفت. این روش ها نه تنها بی خطر و ارزان هستن، بلکه باعث میشن ماهیتابههات عمر بیشتری پیدا کنن و مثل روز اول بدرخشن. پس قبل از اینکه به فکر خرید ماهیتابه جدید بیفتی، این ترفندها رو امتحان کن و از برق افتادن ظرف های قدیمیت لذت ببر!
مسئولیت این خبر با سایت منبع و جالبتر در قبال آن مسئولیتی ندارد. خواهشمندیم در صورت وجود هرگونه مشکل در محتوای آن، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا اصلاح گردد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0