طرز تهیه اشکنه دلربا و اقتصادی/ غذای کم هزینه ای که همه عاشقش هستند
شایانیوز_ وقتی صحبت از غذاهای قدیمی ایرانی میشه، یاد اون خوراکی هایی می افتیم که با ساده ترین چیزها آدمو راضی و خوشحال می کنن. اشکنه هم یکی از همون غذاهاست که هنوز جای خودش رو تو سفره های ایرانی حفظ کرده. شاید برای خیلی ها یادآور صبح های جمعه باشه، وقتی خونه بوی پیاز
شایانیوز_ وقتی صحبت از غذاهای قدیمی ایرانی میشه، یاد اون خوراکی هایی می افتیم که با ساده ترین چیزها آدمو راضی و خوشحال می کنن. اشکنه هم یکی از همون غذاهاست که هنوز جای خودش رو تو سفره های ایرانی حفظ کرده. شاید برای خیلی ها یادآور صبح های جمعه باشه، وقتی خونه بوی پیاز سرخ شده می گیره و همه رو می کشه سمت آشپزخونه. اشکنه یه غذای ساده ولی پر از حس و حاله. فقط یه کم پیاز، تخم مرغ، روغن و ادویه می خواد و یه غذای مقوی و خوشمزه تحویلتون میده که هم دلتون رو گرم می کنه، هم شکمتون رو سیر. جالبش اینه که هر خونه یه طرز درست کردن مخصوص خودش رو داره؛ بعضیا نعنا خشک بیشتر می ریزن، بعضیا تخم مرغ ها رو کامل هم می زنن، بعضیا هم دوست دارن تکه های بزرگ تخم مرغ تو اشکنه معلوم باشه. اینجوری هر بار که اشکنه می خوریم، یه طعم تازه و خاص داره. در واقع اشکنه فقط یه غذا نیست، یه حسه، یه خاطره، یه عطر نوستالژیکه. یه قاشق از اشکنه داغ، آدمو می بره وسط خاطرات قدیمی و طعم واقعی غذای ایرانی رو نشون میده. این غذا برای صبحانه عالیه، برای شام سبک خوبه و حتی میان وعده هم می تونه باشه. تو ادامه می خوایم با هم یاد بگیریم چطوری با ساده ترین مواد یه اشکنه خوشمزه و دلنشین درست کنیم و سفره هامون رو با طعم اصیل ایرانی خوش رنگ کنیم.
![]()
مواد لازم برای تهیه اشکنه
پیاز: ۲ عدد متوسط
تخم مرغ: ۳ عدد
روغن یا کره: ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
زردچوبه: ۱ قاشق چای خوری
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
نعنا خشک: ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری)
آب یا آبگوشت: حدود ۱ پیمانه
![]()
مراحل تهیه اشکنه
آماده سازی پیاز
پیازها را پوست گرفته و به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید. انتخاب نوع خرد کردن پیاز به ذائقه شما بستگی دارد، اما معمولاً خرد کردن ریز، طعم اشکنه را یکنواخت تر می کند.
سرخ کردن پیاز
در یک قابلمه مناسب، روغن یا کره را گرم کنید. پیازهای خرد شده را به روغن اضافه کرده و روی حرارت متوسط تفت دهید تا نرم و طلایی شوند. اضافه کردن کمی زردچوبه در این مرحله، عطر و رنگ دلنشینی به پیازها می دهد.
![]()
اضافه کردن آب یا آبگوشت
پس از اینکه پیازها طلایی شدند، یک پیمانه آب یا آبگوشت به قابلمه اضافه کنید. این مرحله باعث می شود اشکنه کمی شبیه سوپ رقیق شود و تخم مرغ بهتر در آن پخته شود.
افزودن تخم مرغ
تخم مرغ ها را در یک ظرف جداگانه شکسته و کمی هم بزنید، سپس به آرامی به قابلمه اضافه کنید. برخی افراد ترجیح می دهند تخم مرغ را به صورت کامل در اشکنه بریزند تا به شکل پوستههای نرم و جداگانه پخته شود.
![]()
ادویه و نعنا خشک
نمک، فلفل و در صورت تمایل نعنا خشک را اضافه کنید. برخی دستورها توصیه می کنند نعنا خشک را ابتدا در کمی روغن داغ تفت دهید تا عطر آن باز شود و سپس به اشکنه اضافه شود.
پخت نهایی
قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و اجازه دهید اشکنه به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه به آرامی پخته شود تا تخم مرغ ها کامل بپزند و طعم ها با هم ترکیب شوند. دقت کنید حرارت زیاد باعث سفت شدن تخم مرغ ها می شود، در حالی که حرارت ملایم باعث بافت نرم و لطیف آنها می شود.
و در آخر…
در نهایت، اشکنه نه تنها یک غذای ساده و سنتی است، بلکه بخشی از فرهنگ غذایی ایرانی را بازتاب می دهد؛ غذایی که با کمترین مواد اولیه، بیشترین طعم و رضایت را ایجاد می کند. تجربه درست کردن این خوراکی در خانه، فرصت مناسبی برای آشنایی با روش های سنتی آشپزی ایرانی و لذت بردن از طعم اصیل آن است.
مسئولیت این خبر با سایت منبع و جالبتر در قبال آن مسئولیتی ندارد. خواهشمندیم در صورت وجود هرگونه مشکل در محتوای آن، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا اصلاح گردد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0