کد خبر : 389657
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۲

قیمه‌نثار یلدایی؛ خوراک باشکوه قزوین برای شب‌های بلند زمستان

قیمه‌نثار یلدایی؛ خوراک باشکوه قزوین برای شب‌های بلند زمستان

همشهری آنلاین- خدیجه نوروزی: قیمه نثار ترکیبی است از گوشت آرام‌پز، خلال‌های خوش‌رنگ، زرشک براق و برنج دان‌دانه که هر لایه‌اش حکایت از حوصله و احترام میزبان دارد. این دستور، نسخه‌ای‌ست خانگی اما کاملاً دقیق؛ همان سبک آرام و حساب‌شده‌ای که قزوینی‌ها سال‌ها حفظ کرده‌اند. اگر یلدای امسال دنبال یک غذای شکیل و خوش‌عطر هستید،

همشهری آنلاین- خدیجه نوروزی: قیمه نثار ترکیبی است از گوشت آرام‌پز، خلال‌های خوش‌رنگ، زرشک براق و برنج دان‌دانه که هر لایه‌اش حکایت از حوصله و احترام میزبان دارد. این دستور، نسخه‌ای‌ست خانگی اما کاملاً دقیق؛ همان سبک آرام و حساب‌شده‌ای که قزوینی‌ها سال‌ها حفظ کرده‌اند. اگر یلدای امسال دنبال یک غذای شکیل و خوش‌عطر هستید، قیمه‌نثار یکی از بهترین انتخاب‌هاست.

بیشتر بخوانید:

قلیه‌ماهی یلدایی؛ خورشتی اصیل که گرمای جنوب را به سفره می‌آورد

قیمه‌نثار یلدایی؛ خوراک باشکوه قزوین برای شب‌های بلند زمستان

مواد اولیه (برای ۴ نفر)

• برنج: ۳ پیمانه
• گوشت گوسفندی ریز خردشده: ۳۰۰–۴۰۰ گرم
• پیاز: ۱ عدد متوسط
• زرشک: نصف پیمانه
• خلال پسته: ۲ قاشق غذاخوری
• خلال بادام: ۳ قاشق غذاخوری
• خلال پرتقال شیرین‌شده: ۲ قاشق غذاخوری
• زعفران دم‌کرده غلیظ: ۳–۴ قاشق
• رب گوجه: ۱ قاشق غذاخوری
• شکر: ۱ قاشق (برای زرشک)
• ادویه‌ها: دارچین، هل، زردچوبه، فلفل سیاه، کمی نمک
• روغن یا کره: ۵–۶ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

۱) پخت گوشت؛ پایه‌ای که باید خوش‌طعم باشد

پیاز را ریز خرد کنید و در کمی روغن تفت بدهید تا طلایی شود.

گوشت را اضافه کنید و چند دقیقه خوب سرخ کنید تا رنگ بگیرد و عطرش باز شود.

رب را کمی تفت بدهید تا خامی‌اش از بین برود.

ادویه‌ها (پودر یا یک عدد چوب دارچین، هل، زردچوبه، فلفل سیاه، کمی نمک) را اضافه کنید و پس از کمی تفت، مقداری آب بریزید.

در ظرف را بگذارید تا گوشت حدود ۴۵ تا ۶۰ دقیقه آرام بپزد.

۲) تفت‌دادن خلال‌ها؛ مختصر و بااحتیاط

خلال بادام، پسته و پرتقال را جداگانه در گلاب به مدت دو دقیقه خیس کنید و سپس در مقدار بسیار کمی کره به مدت یک دقیقه تفت دهید.

فقط کافی‌ست کمی معطر شوند؛ تفت زیاد باعث خشک‌شدن و ازبین‌رفتن لطافت‌شان می‌شود.

۳) آماده‌سازی زرشک

زرشک را با کره به‌آرامی تفت بدهید.

شکر را اضافه کنید و اگر دوست داشتید، کمی زعفران هم در این مرحله بریزید تا رنگ آن براق‌تر شود.

۴) برنج؛ دان‌دانه و خوش‌فرم

برنج را بشویید و برای مدتی بخیسانید.

در آب جوش بریزید و زمانی که دانه‌ها نرم اما ترک‌نخورده شدند، آن را آبکش کنید.

قیمه‌نثار پلو به اضافه چند لایه طعم است؛ پس دان‌دانه بودن برنج اهمیت زیادی دارد.

۵) دم‌گذاری آرام و مجلسی

ته‌دیگ دلخواه‌تان را آماده کنید.

برنج سفید را لایه‌لایه داخل قابلمه بریزید و روی هر لایه کمی زعفران پخش کنید تا پلو دو رنگ و خوش‌چهره شود.

درِ قابلمه را بگذارید و اجازه دهید حدود ۳۰ دقیقه با حرارت ملایم دم بکشد.

۶) مونتاژ نهایی؛ لحظه‌ای که غذا کامل می‌شود

در یک دیس سفید یا ساده، برنج را ریخته و کمی فرم دهید.

گوشت پخته و لعاب‌دار را در مرکز قرار دهید.

خلال‌ها و زرشک براق را با نظم دور تا دور گوشت بریزید.

برنج زعفرانی را نیز دور تا دور بریزید و در آخر، چند قاشق زعفران غلیظ روی گوشت ها بریزید تا معطر و اشتهابرانگیزتر شوند.

قیمه‌نثار یلدایی؛ خوراک باشکوه قزوین برای شب‌های بلند زمستان

منبع خبر


مسئولیت این خبر با سایت منبع و جالبتر در قبال آن مسئولیتی ندارد. خواهشمندیم در صورت وجود هرگونه مشکل در محتوای آن، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا اصلاح گردد.

مطالب پیشنهادی از سراسر وب

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

کد امنیتی *

advanced-floating-content-close-btn
advanced-floating-content-close-btn

پنجره اخبار