بهترین غذاهای گرجستان برای تجربه کردن کدام است؟
غذاهای گرجستان آینهای تمامنما از تاریخ و فرهنگ غنی این سرزمین هستند؛ جایی که تاثیر آشپزی ایرانی، ترکی، اروپای شرقی و آسیای میانه در هم آمیخته و هویتی مستقل و بینظیر را خلق کردهاند. با ما همراه باشید تا از پیشغذاهای رنگارنگ تا کبابهای آبدار و دسرهای شیرین، با بهترین غذاهای گرجی آشنا شوید. خاچاپوریخاچاپوری
غذاهای گرجستان آینهای تمامنما از تاریخ و فرهنگ غنی این سرزمین هستند؛ جایی که تاثیر آشپزی ایرانی، ترکی، اروپای شرقی و آسیای میانه در هم آمیخته و هویتی مستقل و بینظیر را خلق کردهاند. با ما همراه باشید تا از پیشغذاهای رنگارنگ تا کبابهای آبدار و دسرهای شیرین، با بهترین غذاهای گرجی آشنا شوید.
خاچاپوری
خاچاپوری غذای ملی گرجستان است که نامش در فهرست میراث فرهنگی این کشور به ثبت رسیده است. این نان پنیری خوشمزه در هر منطقه از تور گرجستان به سبکی متفاوت تهیه میشود.
معروفترین نوع آن خاچاپوری آجارولی است؛ نانی قایقیشکل که با پنیر سولگونی پر شده و در انتها یک تخممرغ خام و کره روی آن قرار میگیرد تا با حرارت پنیر پخته شود. نوع دیگر، ایمرولی است که نانی گرد و پنیری است و مگرولی که علاوه بر داخل، روی نان هم با لایهای از پنیر پوشانده میشود.
خینکالی
خینکالی، بقچههای خمیری لطیفی هستند که با گوشت چرخکرده، پیاز و ادویهجات پر شده و آبپز میشوند. راز اصلی لذت بردن از خینکالی در عصاره گوشتی است که هنگام پخت درون آن جمع میشود.
برای خوردن آن، باید قسمت بالای خمیر را با دست بگیرید، آن را برعکس کرده، یک گاز کوچک بزنید و ابتدا عصاره داغ و لذیذ داخلش را بنوشید و سپس بقیه آن را میل کنید.
متسوادی
متسوادی یکی از محبوبترین کبابها در این کشور است که عطر و طعم آن شما را مدهوش خواهد کرد. این غذا از تکههای گوشت گوساله یا بره تهیه میشود که به سیخ کشیده شده و روی آتش زغال کباب میشوند. گرجیها معمولا آن را با پیاز خلالی تازه و دانههای انار سرو میکنند که ترکیبی بینهایت لذیذ و وسوسهانگیز است.
پخالی
پخالی پیشغذایی رنگارنگ، سالم و بسیار محبوب در گرجستان است که ظاهری شبیه به کوکو سبزی دارد. این پیشغذای گیاهی از سبزیجات مختلف پخته و له شده مانند اسفناج، چغندر یا بادمجان تهیه میشود که با خمیری از گردوی آسیاب شده، سیر، گشنیز و سرکه مخلوط میگردد.
این غذا نه تنها یک گزینه عالی برای گیاهخواران است، بلکه به عنوان یکی از غذاهای خیابانی گرجستان نیز طرفداران زیادی دارد.

ساتسیوی
ساتسیوی یک سس سرد و غلیظ بر پایه گردو است که معمولا روی تکههای مرغ یا بوقلمون آبپز ریخته میشود. این غذا که به عنوان یکی از اصیلترین غذاهای گرجستان در تور تفلیس شناخته میشود، طعمی خاص دارد که از ترکیب گردوی آسیاب شده، سیر، گشنیز، دارچین و سایر ادویهجات به دست میآید.
ساتسیوی به صورت سرد سرو میشود و اغلب در جشنهای سال نو بر سر سفره گرجیها قرار میگیرد.
چاکاپولی
چاکاپولی یک خورش بهاری با عطر و طعمی بینظیر است که در فصل بهار و به ویژه در عید پاک طبخ میشود. این خورش لذیذ از گوشت بره یا گوساله تهیه شده و با مقدار زیادی سبزیجات تازه مانند ترخون، گشنیز، پیازچه و سس آلوچه سبز به آرامی پخته میشود.
لوبیو
لوبیو که در زبان گرجی به معنای لوبیا است، یک خوراک سنتی، ساده و بسیار مقوی است که در دیگهای سفالی به نام کتسی پخته و سرو میشود. این غذا از لوبیا قرمز پخته و له شده تهیه میشود که با گشنیز، گردو، سیر و پیاز طعمدار شده است.
لوبیو معمولا در کنار نان ذرت گرجی به نام مچادی و انواع ترشیجات سرو میشود و یک وعده غذایی کامل و خوشمزه به شمار میرود.

چخوخبیلی
چخوخبیلی یک خورش مرغ سنتی و لذیذ است. امروزه این غذا با تکههای مرغ پخته میشود که در سسی غلیظ از گوجهفرنگی تازه، پیاز، سیر و سبزیجات معطر فراوان مانند گشنیز و ریحان غوطهور است. این غذا طعمی غنی و خانگی دارد و یکی از محبوبترین خورشها در میان خانوادههای گرجی است.
شکمرولی
شکمرولی یک غذای ساده، اما لذیذ است که از منطقه راتشا میآید. این غذا شامل تکههای مرغ سرخ شده است که در سسی غلیظ و معطر از شیر (یا خامه) و مقدار بسیار زیادی سیر پخته میشود. مرغ ابتدا کاملا برشته شده و سپس به سس سیر اضافه میگردد تا طعمها به خورد هم بروند.
آجاپساندالی
آجاپساندالی یک خورش سبزیجات است که هم به صورت گرم و هم سرد سرو میشود. این غذا از ترکیب بادمجان، گوجهفرنگی، فلفل دلمهای، پیاز و سیر تهیه میشود که با گشنیز و ریحان تازه طعمدار شده است.
آجاپساندالی میتواند به عنوان یک غذای اصلی سبک یا در کنار غذاهای گوشتی سرو شود و طعم لذیذ آن نشاندهنده غنای محصولات کشاورزی در گرجستان است.
بدریجانی نیگوزیت
این پیشغذای محبوب و زیبا، ترکیبی هنرمندانه از بادمجان و گردو است. برای تهیه بدریجانی نیگوزیت، ورقههای نازک بادمجان سرخ یا گریل شده و سپس با خمیری غلیظ از گردوی آسیاب شده، سیر، گشنیز، سرکه و ادویهجات پر و رول میشوند.
این رولهای خوشمزه معمولا با دانههای انار تزئین شده و به صورت سرد سرو میشوند.
سوپ خارچو
سوپ خارچو یک سوپ غلیظ، پرادویه و مقوی است که با گوشت گاو، برنج، پوره گردو و سس آلوچه تهیه میشود. طعم این سوپ ترکیبی از تندی، ترشی و عطر دلانگیز ادویههایی مانند گشنیز و شنبلیله است.
خارچو میتواند به عنوان یک وعده غذایی کامل، به خصوص در روزهای سرد زمستان، شما را سیر و گرم کند.

کوبداری
کوبداری یک نان مغزدار بسیار خوشمزه و مخصوص منطقه کوهستانی و سردسیر سوانتی است. این نان با تکههای ریز گوشت (گوساله یا بره)، پیاز و ترکیبی از ادویههای محلی تند و معطر مانند زیره و گشنیز پر میشود.
کوبداری به دلیل داشتن گوشت فراوان و طعم قوی، یک وعده غذایی بسیار مقوی و کامل به شمار میرود که شما را برای ساعتها سیر نگه میدارد.
مرغ تاباکا
برای تهیه مرغ تاباکا، یک مرغ کامل از وسط باز شده و زیر فشار یک وزنه سنگین در تابه سرخ میشود. این روش پخت باعث میشود تا پوست مرغ به طور یکنواخت طلایی و کاملا برشته شود، در حالی که گوشت آن آبدار و لطیف باقی میماند.
این غذا معمولا با سس سیر یا سس آلوچه سرو میشود و یکی از غذاهای سنتی گرجستان است.
چاناخی
چاناخی یک خورش دلچسب و سنتی است که به آرامی در دیگهای سفالی کوچک و تکنفره پخته میشود. مواد اصلی آن شامل تکههای گوشت بره، بادمجان، گوجهفرنگی، سیبزمینی و پیاز است که به صورت لایهلایه در ظرف چیده شده و با ادویهجات معطر طعمدار میشوند.
کوچماچی
کوچماچی از غذاهای خوشمزه گرجستان و یک غذای سنتی و خاص است که از دل و جگر مرغ یا گوساله تهیه میشود. این مواد با پیاز، گردو، سیر و سبزیجات معطر مانند گشنیز طعمدار شده و اغلب با دانههای انار برای ایجاد طعمی ترش و شیرین سرو میشود.
کوچماچی میتواند به صورت سرد یا گرم به عنوان پیشغذا یا یک غذای اصلی سبک میل شود و طعم قوی و منحصر به فردی دارد.
سفری به عمق طعمهای گرجی با تریپ
از طعم بینظیر خاچاپوری گرفته تا پیچیدگی ادویهها در خارچو، هر لقمه داستانی از اصالت سنتهای گرجی را روایت میکند. این تجربه چشایی، بخشی جداییناپذیر از سفر شما به این سرزمین زیبا خواهد بود.
ما در آژانس تریپ با شناخت عمیق از این مقصد شگفتانگیز، آماده هستیم تا شما را در برنامهریزی برای یک سفر خاطرهانگیز یاری کنیم. اگر آماده هستید تا این ضیافت طعمها را از نزدیک تجربه کنید، از شما دعوت میکنیم تا با مراجعه به وبسایت www.trip.ir از پکیجهای تور گرجستان نوروز دیدن کرده و با اطمینان خاطر، قدم در این ماجراجویی خوشمزه بگذارید.
مسئولیت این خبر با سایت منبع و جالبتر در قبال آن مسئولیتی ندارد. خواهشمندیم در صورت وجود هرگونه مشکل در محتوای آن، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا اصلاح گردد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0