شاسی بلند پرفروش ایران خودرو گران میشود؟
تولید هایما در پایان خرداد ۱۴۰۳ با افتی حدود ۱۲ درصدی به نسبت مدت مشابه سال گذشته روبهرو شد تا مشتاقان محصولات این خانواده خودرویی با نگرانی وضعیت تولید آن را زیر نظر بگیرند. بررسی سبد محصولاتی سه خودروساز بزرگ کشور نشان میدهد درحالحاضر تنها ایران خودروییها مشغول مونتاژ محصولات یک برند خارجی هستند و
تولید هایما در پایان خرداد ۱۴۰۳ با افتی حدود ۱۲ درصدی به نسبت مدت مشابه سال گذشته روبهرو شد تا مشتاقان محصولات این خانواده خودرویی با نگرانی وضعیت تولید آن را زیر نظر بگیرند.
بررسی سبد محصولاتی سه خودروساز بزرگ کشور نشان میدهد درحالحاضر تنها ایران خودروییها مشغول مونتاژ محصولات یک برند خارجی هستند و دو خودروساز بزرگ دیگر یعنی سایپا و زیر مجموعه آن، پارس خودرو هیچ محصول مونتاژی را در سبد محصولاتی خود جای ندادهاند.
خودروساز ساکن کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص در پایان سومین ماه سال در مجموع تولید بیش از سه هزار و ۳۵۰ دستگاه انواع هایما را در خطوط تولید خود نهایی کرده است. بررسی تیراژ تولید این محصول مونتاژی چینی در پایان خرداد ۱۴۰۲ از نهایی شدن تولید حدود سه هزار و ۸۰۰ دستگاه انواع هایما خبر میدهد.
بنابراین شاهد هستیم که تیراژ تولید هایما در بازه زمانی مورد بررسی حول و حوش ۴۵۰ دستگاه کاهش یافته است.
بررسی وضعیت تخصیص ارز به زنجیره خودروسازی نشان میدهد شرکتهای خودروساز و همچنین فعالان قطعه ساز نتوانستند آن طور که باید و شاید از منابع ارزی کشور بهرهمند شود. نزولی شدن شیب نمودار تحویل ارز به صنعت خودرو به نوعی تاثیر خود را در کاهش تیراژ تنها محصول مونتاژی ایران خودرو نشان میدهد.
ایران خودروییها به دلیل کاهش منابع ارز ورودی نتوانستند سفارشگذاری کافی برای قطعات CKD انواع هایما انجام دهند و این مسئله روی تیراژ تولید آن اثر منفی داشته است.
بررسی سبد محصولاتی هایما نشان میدهد ایران خودروییها درحالحاضر چهار محصول از این برنده خودروساز چینی را در خطوط تولید خود تکمیل میکنند. هایما S۷ پلاس، هایما S۵، هایما S۸ و هایما X۷ چهازر عضو خانواده هایما محسوب میشوند.
بررسی بازار خودرو نشان میدهد هایما S۷ پلاس هم به واسطه قدمت بیشتری که دارد و هم به واسطه علاقمندی مشتریان در میان اعضای این برند مونتاژی محبوب تر است.
ایران خودروییها سال گذشته هایما S۸ و هایما X۷ را به سبد محصولاتی خود اضافه کردند و همین مسئله سبب شد تا مدیران تولید این برند چینی نتوانند روی عرضه هایما S۷ پلاس و هایما S۵ تمرکز کنند.
بنابراین شاهد کاهش تیراژ تولید دو عضو قدیمی خانواده هایما، بهخصوص هایما S۷ پلاس، باشیم.
این مسئله میتواند روی قیمت بازاری این خودرو اثر منفی گذاشته و نمودار قیمتی هایما S۷ پلاس را در بازار صعودی کند.
بررسی قیمت بازاری هایما S۷ پلاس مدل ۱۴۰۳ نشان میدهد قیمت این خودرو در سه ماهه اول امسال تا حوالی یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان بالا رفت. البته متقاضیان این روزها میتوانند هایما S۷ پلاس را با قیمت یک میلیارد و ۶۸۰ میلیون تومان خریداری کنند.
بررسی قیمت هایما S۷ پلاس در سال گذشته نشان میدهد این خودروی مونتاژی سال گذشته نتوانست به قیمت یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومانی برسد.
سیگنال کاهش تولید خانواده هایما در بهار ۱۴۰۳ میتواند روی قیمت بازاری این خانواده مونتاژی خودرویی، بهخصوص هایما S۷ پلاس، اثر منفی گذاشته و نمودار قیمتی آن را صعودی کند.
البته این گمانه هم وجود دارد که ایران خودروییها بتوانند با تامین ارز مورد نیاز در ماههای باقی مانده تا پایان سال ۱۴۰۳ تیراژ تولید هایما را افزایش دهند و این اتفاق تا حدی امکان کنترل قیمتی بازار را فراهم کند
این مسئله به شرطی است که سایر متغیرهای اثرگذار روی قیمت بازاری خودرو مانند متغیرهای کلان اقتصادی مانند نرخ تورم و همچنین نرخ ارز جهشی را به خود نبینند و در دامنهای محدود نوسان کنند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0