کد خبر : 234141
تاریخ انتشار : پنجشنبه 23 اسفند 1403 - 23:49
دیدگاه‌ها برای سوخت‌گیری با پلاک خودرو/ آغاز عصر جدیدی در توزیع سوخت بسته هستند
18 بازدید

سوخت‌گیری با پلاک خودرو/ آغاز عصر جدیدی در توزیع سوخت

سوخت‌گیری با پلاک خودرو/ آغاز عصر جدیدی در توزیع سوخت

بازدید:۱۴۴ مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران اعلام کرد که در آینده، دوربین‌های پلاک‌خوان در جایگاه‌های سوخت نصب خواهند شد تا فرآیند سوخت‌گیری از طریق پلاک خودرو انجام شود. این طرح در راستای اجرای طرح جدید انتقال سهمیه سوخت از کارت‌های هوشمند به کارت‌های بانکی است که مطابق با تبصره ۳ قانون بودجه سال

سوخت‌گیری با پلاک خودرو/ آغاز عصر جدیدی در توزیع سوخت

بازدید:۱۴۴

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران اعلام کرد که در آینده، دوربین‌های پلاک‌خوان در جایگاه‌های سوخت نصب خواهند شد تا فرآیند سوخت‌گیری از طریق پلاک خودرو انجام شود. این طرح در راستای اجرای طرح جدید انتقال سهمیه سوخت از کارت‌های هوشمند به کارت‌های بانکی است که مطابق با تبصره ۳ قانون بودجه سال ۱۴۰۴ به مرحله اجرا خواهد رسید.

به گزارش صدآنلاین، کرامت ویس کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، در برنامه‌ای تلویزیونی اظهار داشت که وزارت نفت موظف است با همکاری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، امکان انتقال سهمیه سوخت از کارت‌های هوشمند به کارت بانکی مالک خودرو را فراهم کند. طبق این طرح، وزارت امور اقتصادی و دارایی و خزانه‌داری کل کشور باید آیین‌نامه اجرایی این طرح را تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ تدوین و به تصویب هیئت وزیران برسانند.

 

 

 

وی افزود که برای اجرای این طرح، سامانه هوشمند سوخت نیاز به به‌روزرسانی در بخش‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری دارد. همچنین، یک شبکه بانکی باید به این سامانه متصل شود تا انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی به‌طور کامل اجرا شود.

 

 

 

تاکید بر امنیت در اجرای طرح جدید

ویس کرمی تاکید کرد که برای پیاده‌سازی این طرح، الزامات امنیتی باید به‌طور کامل رعایت شود تا از هرگونه اختلال در سیستم سوخت‌رسانی جلوگیری شود. وی همچنین توضیح داد که در حال حاضر ۴۰ درصد از عرضه بنزین در جایگاه‌ها از طریق کارت‌های اضطراری انجام می‌شود و این کارت‌ها شفافیت کافی در شناسایی استفاده‌کنندگان از آنها ایجاد نمی‌کند.

اجرای آزمایشی طرح در تهران

برنامه این است که پس از دریافت تأییدیه‌های امنیتی، این طرح به‌صورت آزمایشی در یک جایگاه کوچک‌مقیاس و همچنین توسط خودروی سیار بنزین‌رسانی در تهران اجرا شود. در حال حاضر حدود ۶۰ هزار نازل در سراسر کشور نیازمند تغییرات سخت‌افزاری هستند که این اقدام باید توسط دولت صورت گیرد.

 

 

 

تأکید بر شفافیت و جلوگیری از قاچاق سوخت

حامد صاحب هنر، کارشناس اقتصاد انرژی، هدف از این طرح را شفاف‌سازی سوخت‌گیری و جلوگیری از قاچاق سوخت عنوان کرد. او اشاره کرد که روزانه ۵۵ میلیون لیتر بنزین از طریق کارت‌های جایگاه‌ها توزیع می‌شود، اما این رقم به‌طور دقیق قابل رصد نیست. با اجرای این طرح، پیگیری سوخت‌گیری‌ها و جلوگیری از استفاده غیرقانونی از کارت‌ها ممکن خواهد شد.

مشکلات اجرایی طرح و لزوم نظارت تخصصی

مالک شریعتی نیاسر، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت که این طرح باید با دقت و در فازهای مختلف اجرایی شود. وی افزود که با اجرای این طرح، مشکلاتی نظیر جاگذاشتن کارت سوخت در جایگاه‌ها و صدور المثنی کارت سوخت برطرف خواهد شد و همچنین به کاهش قاچاق سوخت در مرزها کمک خواهد کرد.

نظرات جایگاه‌داران سوخت

در نهایت، رضا نواز، سخنگوی صنف جایگاه‌داران سوخت کشور، بر لزوم بررسی دقیق محاسن و معایب این طرح تاکید کرد. وی خواستار نظارت دقیق‌تر و مشورت با بخش‌های خصوصی پیش از اجرای طرح شد تا از مشکلات احتمالی جلوگیری شود. وی همچنین افزود که نظرات تخصصی جایگاه‌داران باید در اجرای این طرح مدنظر قرار گیرد.

نتیجه‌گیری

با اجرای این طرح، که شامل نصب دوربین‌های پلاک‌خوان در جایگاه‌های سوخت و انتقال سهمیه سوخت به کارت‌های بانکی است، امیدواریم که به شفافیت بیشتر در توزیع سوخت و جلوگیری از سوءاستفاده‌ها و قاچاق سوخت دست یابیم. این طرح از مرداد ۱۴۰۴ به‌صورت آزمایشی وارد فاز اجرایی خواهد شد و انتظار می‌رود تا پایان تیرماه سال آینده اجرایی شود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

advanced-floating-content-close-btn