حمله دلار به قیمت شیرینی/ نظارت بازار شب یلدا در دست اقدام است
نایب رئیس اتحادیه قنادان تهران گفت:نوسان بازار دلار منجر به گرانی برخی از مواد اولیه وارداتی قنادیها مانند شکر، پودر کاکائو، پودر نارگیل شده و عمده افزایش قیمت در این بازار به این دلیل است. قیمت انواع کیک و شیرینی این روزها با افزایش قیمت رو به رو بوده است و شاهد تقاضای مردم در
نایب رئیس اتحادیه قنادان تهران گفت:نوسان بازار دلار منجر به گرانی برخی از مواد اولیه وارداتی قنادیها مانند شکر، پودر کاکائو، پودر نارگیل شده و عمده افزایش قیمت در این بازار به این دلیل است.
قیمت انواع کیک و شیرینی این روزها با افزایش قیمت رو به رو بوده است و شاهد تقاضای مردم در این صنف بودهایم. شواهد نشان می دهد به گفته فعالان این صنف قیمت دلار و واردات مواد اولیه مرغوب بر این موضوع تاثیر داشته است. شکر، تخم مرغ، آرد و روغن که از مواد مصرفی اصلی این صنف به شمار می آیند که در طی ماههای اخیر با نوسان قیمت مواجه شدهاند. همچنین مواد اولیه ای مانند پودر کاکائو و دیگر اقلام وارداتی نیز با نوسان نرخ ارز با گرانی مواجه شدند. از سوی دیگر عدم حمایت دولت نیز یکی دیگر از عوامل کاهش تقاضای مردم برای خرید شیرینی بوده است. البرز علیمرادی نایب رئیس اتحادیه قنادان تهران گرانیهای اخیر را نوسان نرخ دلار دانست و تفاوت قیمت در مناطق مختلف تهران را ناشی از تعدد مواد اولیه انتخابی واحدهای صنفی خواند. به مناسبت نزدیک شدن به شب یلدا و برای بررسی بازار کنونی کیک و شیرینی گفت و گوی تیتر کوتاه با وی را در ادامه می خوانید؛

نوسان بازار دلار؛ عامل گرانی مواد اولیه وارداتی
البرز علیمرادی نایب رئیس اتحادیه قنادان تهران افزایش قیمت انواع کیک و شیرینی را ناشی از عوامل متعددی دانست و در این رابطه بیان کرد: قیمت گذاری جز اولویت های اتحادیه قنادان تهران نیست و دلایل مختلفی در افزایش قیمت انواع شیرینی دخیل بوده است. به طور کلی هر محصولی نیاز به مواد اولیه دارد و به تبع افزایش قیمت این مواد نرخ محصول نهایی نیز افزایش پیدا می کند. نوسان بازار دلار منجر به گرانی برخی از مواد اولیه وارداتی مانند شکر، پودر کاکائو، پودر نارگیل و دیگر اقلام اساسی این صنف شده است.
مینارین قنادی؛ از ۹۰ تا ۳۰۰ هزار تومان
نایب رئیس اتحادیه قنادان تهران در توضیح علت تفاوت قیمت کیک و شیرینی در مناطق مختلف تهران گفت: قیمت خامه قنادی از ۱۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان متغیر است. ۹ مدل خامه در قنادی ها وجود دارد که به مرغوب ترین آنها مینارین قنادی گفته می شود. در مینارین روغن گیاهی کاملا بهداشتی استفاده می شود که از سوی سازمان غذا و دارو مجوزهای لازم را دارد؛ این در حالی است که در بررسیهای آزمایشگاهی و اخذ استانداردهای کدهای آیسیک خامه به محصولی گفته می شود که تمام چربی آن از شیر گرفته شده باشد. زمانی که مقداری روغن نباتی یا گیاهی به خامه اضافه شود دیگر نباید در بسته بندی محصولات از آن به عنوان خامه یاد شود.
وی در ادامه اظهار کرد: مینارینی که از۱۰۰ درصد چربی گیاهی تشکیل شود جز ارزان ترین خامه ها به شمار می آید و قیمت آن حدود ۹۰ هزار تومان است. اما مینارین ۱۰۰ درصد حیوانی که در آن روغن وجود ندارد و به خامه حیوانی در بازار شناخته می شود، در حدود ۲۷۰ تا ۲۹۰ هزار تومان در کارخانهها به فروش می رسد.
کنترل ویژه قنادیهای و بوتیکهای شیرینی به صورت ویژه
علیمرادی تاکید کرد: مجموع این عوامل منجر می شود قیمت شیرینی در نقاط مختلف سطح شهر متفاوت باشد. قنادیهایی که از نظر کیفیت متفاوتتر هستند، در اتحادیه جواز ممتاز دریافت می کنند؛ در این راستا این واحدهای صنفی موظف هستند از مواد اولیه درجه یک و مرغوب استفاده کنند. همچنین فروشگاه های یادشده کاملاً توسط اتحادیه کنترل می شوند و برای دریافت جواز ممتاز نیز باید شرایط و معیارهای بسیار سختگیرانه ای شامل موارد بهداشتی، متراژ مغازه، مواد اولیه و کیفیت محصول نهایی را در نظر داشته باشند و رعایت کنند. برای مثال پودر کاکائو مورد استفاده باید حتما وارداتی باشد و خامه آنها نیز باید متناسب با قیمت محصول نهایی استفاده شود.
وی افزود: زمانی که شیرینی تری با خامه ۲۹۰ هزار تومانی تهیه می شود، پایین تر از آن قیمت نباید به فروش برسد و با نرخی حدود ۳۰۰ الی ۳۵۰ هزار تومان به دست خریدار نهایی می رسد؛ چراکه سود حاصل از آن نیز باید در محصول نهایی لحاظ شود. البته این موضوع به قیمت موارد دیگری همچون گردو، موز و شکلات استفاده شده نیز بستگی دارد.
قیمت مقرون به صرفه برخی از قنادیها برحسب نیاز منطقه است
نایب رئیس اتحادیه قنادان تهران تصریح کرد: مردم باید بر این نکته آگاه باشند که قنادیهایی که اقلام خود را ارزان تر می دهند از مواد اولیه با قیمت مناسب تر استفاده می کنند اما این موضوع به دلیل تقلب یا مواردی از این قبیل نیست. علت عرضه مقرون به صرفه محصولات در برخی از واحدهای صنفی به ناچار و بر حسب نیاز و تقاضای بازار آن منطقه است. البته ناگفته نماند که حدود ۱۵ درصد از قنادی ها در سطح شهر تهران نیز از مواد مرغوب و درجه یک استفاده می کنند و به همین دلیل محصولات خود را با قیمت بالاتری عرضه می کنند.
نظارتهای دورهای نهادهای مختلف؛ تضمین ثبات قیمت در بازار
علیمرادی نظارت بر واحدهای صنفی را امری ضروری دانست و در این رابطه عنوان کرد: در اتحادیه بیش از ۱۰۰ بازرس وجود دارد که به طور مداوم و دورهای قنادیهای سطح شهر را بازرسی میکنند. تاکنون تعزیرات نیز بر عملکرد این واحدهای صنفی خوب عمل کرده است و بر فاکتورهای خرید نظارت مستقیم دارد. اگر مواد اولیه خریداری شده با قیمت کالایی که عرضه می شود تطابق نداشته باشد تعزیرات با فروشگاههای متخلف برخورد می کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: گروه ها و کارگروه های نظارتی و تخصصی مانند بازرسان اتحادیه قنادان تهران، سازمان غذا و دارو، تعزیرات و گاها نیروی انتظامی پیش از مراسم های خاص مانند عید نوروز، روز مادر، شب یلدا و … نظارتهای لازم را به عمل می آورند. اتحادیه نیز بازرسی دوره ای برای همه قنادیها انجام می دهد و در نهایت گزارش ها را به دستگاه های اجرایی انتقال می دهد. در این راستا اقدامات لازم و اعمال قانون توسط نهادهای مرتبط انجام می شود.

تیترکوتاه مدیا
سرمایهگذاری برای تولید؛ کدام سرمایه، کدام تولید؟
مسئولیت این خبر با سایت منبع و جالبتر در قبال آن مسئولیتی ندارد. خواهشمندیم در صورت وجود هرگونه مشکل در محتوای آن، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا اصلاح گردد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0