۱۰ راز تغذیه ای که چشم تان را از بیماری نجات میدهد!
به گزارش پارسینه به نقل ازwebmd.com، سلامت چشمها به تغذیه درست گره خورده و انتخاب غذاهای مناسب میتواند دید شما را در طول عمر حفظ کند. فلفل دلمهای فلفل دلمهای بیشترین میزان ویتامین C را در هر کالری دارد. این ویتامین برای رگهای خونی چشم مفید است و تحقیقات نشان میدهد میتواند خطر ابتلا
به گزارش پارسینه به نقل ازwebmd.com، سلامت چشمها به تغذیه درست گره خورده و انتخاب غذاهای مناسب میتواند دید شما را در طول عمر حفظ کند.
فلفل دلمهای
فلفل دلمهای بیشترین میزان ویتامین C را در هر کالری دارد. این ویتامین برای رگهای خونی چشم مفید است و تحقیقات نشان میدهد میتواند خطر ابتلا به آب مروارید را کاهش دهد. ویتامین C در بسیاری از سبزیجات و میوهها مانند بوکچوی، گلکلم، پاپایا و توتفرنگی یافت میشود. حرارت ویتامین C را از بین میبرد، بنابراین بهتر است خام مصرف شود. فلفلهای رنگی همچنین سرشار از ویتامینهای A و E هستند که برای سلامت چشم مفیدند.
تخمه آفتابگردان و مغزها
یک اونس از این تخمهها یا بادام، نصف میزان ویتامین E توصیهشده روزانه برای بزرگسالان را تأمین میکند. یک مطالعه بزرگ نشان داد ویتامین E همراه با سایر مواد مغذی میتواند روند پیشرفت دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD) را کند کند و همچنین ممکن است از آب مروارید جلوگیری کند. فندق، بادامزمینی (که در واقع جزو حبوبات است) و کره بادامزمینی نیز منابع خوب ویتامین E هستند.
سبزیجات برگدار تیره
کلمپیچ، اسفناج و کلم سبز سرشار از ویتامینهای C و E هستند. آنها همچنین حاوی کاروتنوئیدهای لوتئین و زآگزانتیناند؛ اشکال گیاهی ویتامین A که خطر بیماریهای چشمی طولانیمدت مانند AMD و آب مروارید را کاهش میدهند. بیشتر افراد با رژیمهای غربی به اندازه کافی این مواد را دریافت نمیکنند.
ماهی سالمون
شبکیه چشم برای عملکرد درست به دو نوع اسید چرب امگا-۳ نیاز دارد: DHA و EPA. این دو در ماهیهای چرب مانند سالمون، تن و قزلآلا و همچنین سایر غذاهای دریایی یافت میشوند. امگا-۳ها به نظر میرسد از چشمها در برابر AMD و گلوکوم محافظت کنند. سطح پایین این اسیدهای چرب با خشکی چشم مرتبط است.
سیبزمینی شیرین
میوهها و سبزیجات نارنجیرنگ مانند سیبزمینی شیرین، هویج، طالبی، انبه و زردآلو سرشار از بتاکاروتن هستند؛ شکلی از ویتامین A که به دید در شب و توانایی چشمها برای سازگاری با تاریکی کمک میکند. یک سیبزمینی شیرین بیش از نصف نیاز روزانه به ویتامین C را تأمین میکند.
گوشت کمچرب و مرغ
روی (زینک) ویتامین A را از کبد به شبکیه میآورد، جایی که برای ساخت رنگدانه محافظ ملانین استفاده میشود. صدف بیشترین میزان روی را در هر وعده دارد، اما اگر به صدف علاقه ندارید، گوشت گاو و مرغ (هم گوشت سفید و هم تیره) منابع خوبی هستند.
حبوبات
اگر گزینهای گیاهی، کمچرب و پرفیبر میخواهید که به حفظ دید در شب و کند کردن AMD کمک کند، نخود انتخاب خوبی است. لوبیا چشمبلبلی، لوبیا قرمز و عدس نیز سرشار از روی هستند. حتی یک کنسرو لوبیا پخته هم میتواند نیاز بدن را تأمین کند.
تخممرغ
یک بسته کامل از مواد مفید: روی موجود در تخممرغ به بدن کمک میکند تا لوتئین و زآگزانتین موجود در زرده را استفاده کند. رنگ زرد-نارنجی این ترکیبات جلوی نور آبی مضر را میگیرد و از شبکیه محافظت میکند. آنها میزان رنگدانه محافظ در ماکولا (بخش کنترلکننده دید مرکزی چشم) را افزایش میدهند.
کدو
بدن نمیتواند لوتئین و زآگزانتین بسازد، اما میتوانید آنها را در تمام طول سال از کدو دریافت کنید. کدو تابستانی همچنین ویتامین C و روی دارد. کدو زمستانی ویتامینهای A و C و همچنین اسیدهای چرب امگا-۳ را فراهم میکند.
کلم بروکلی و کلم بروکسل
این سبزیجات خویشاوند ترکیبی برنده از مواد مغذی دارند: ویتامین A (به شکل لوتئین، زآگزانتین و بتاکاروتن)، ویتامین C و ویتامین E. همه آنها آنتیاکسیدانهایی هستند که سلولهای چشم را از رادیکالهای آزاد ـ مولکولهای ناپایدار که بافت سالم را تخریب میکنند ـ محافظت میکنند. شبکیه چشم بهویژه آسیبپذیر است.
مسئولیت این خبر با سایت منبع و جالبتر در قبال آن مسئولیتی ندارد. خواهشمندیم در صورت وجود هرگونه مشکل در محتوای آن، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا اصلاح گردد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0