در اولین مناظره انتخابات ریاستجمهوری چه گذشت؟
اولین مناظره انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۳ امشب با حضور محمد باقر قالیباف، مسعود پزشکیان، سعید جلیلی، امیرحسین قاضی زاده هاشمی، علیرضا زاکانی و مصطفی پورمحمدی برگزار شد. هریک از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در این برنامه به سوالات مهدی خسروی و کارشناسان پاسخ دادند. اولین سوالات مناظره اول 🔹آیا دولت شما همه آنچه که در برنامه
اولین مناظره انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۳ امشب با حضور محمد باقر قالیباف، مسعود پزشکیان، سعید جلیلی، امیرحسین قاضی زاده هاشمی، علیرضا زاکانی و مصطفی پورمحمدی برگزار شد.
هریک از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در این برنامه به سوالات مهدی خسروی و کارشناسان پاسخ دادند.
اولین سوالات مناظره اول
🔹آیا دولت شما همه آنچه که در برنامه هفتم پیشبینی شده را قبول دارد؟
🔹چگونه متعهد میشوید که نرخ رشد ۸ درصد را محقق کنید؟
🔹برای تامین سرمایه مورد نیاز رشد ۸ درصدی سرمایهگذاری خارجی راه خوبی است. برنامه شما برای جلب سرمایهگذاری خارجی چیست؟
🔹چه برنامهای برای سند راهبردی توسعه صنعتی در کشور دارید؟
🔹برای بهبود فضای کسب و کار چه اقدامی خواهید کرد؟
🔹برنامهتان برای مدیریت پیمانسپاری ارزی چیست؟
🔹چه برنامهای برای ثباتبخشی به اقتصاد کشور دارید؟
قاضیزاده هاشمی: مردم از وعدهها خسته شدهاند
امیرحسین قاضیزاده هاشمی به عنوان اولین نفر در این میزگرد و در پاسخ به سوالات گفت: یاد شهید رئیسی را گرامی میداریم. به عنوان عضوی از تیم ایشان تصمیم گرفتم، راهی که او طی کرده را ادامه دهم. در شروع بحث عرضی را نسبت به براداران و تذکری به خودم دارم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: همه عزیزان سابقه طولانی در خدمت دارند و متعلق به دولتی بودند و سابقه دارند؛ نباید برگردیم و گذشته را نقد کنیم. باید جایگاه خود را بدانیم. مردم از وعده خسته شدهاند و باید بگوییم کار خود را با چه روشی و با چه تیمی انجام میدهیم. چگونه میخواهیم قانون برنامه هفتم را انجام دهیم؟ سابقه کاری خود نشان دهنده این اقدامات است.
او ادامه داد: وقتی نتوانیم به تحقق وعدههای خود دست یابیم، مردم با صندوقهای رای قهر میکنند. برای رشد اقتصادی ۸ درصد بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون دلار نیازمند سرمایه گذاری هستیم. جدیترین کار ما در داخل قانون هدفمندی یارانهها است که به درستی انجام نشده است.
قاضیزاده هاشمی بیان کرد: به بخش خصوصی اعتماد نکردیم. باید کاری کنیم تا بخش خصوصی به عنوان شریک راهبردی به ما کمک کند و بتوانیم شوکهای ارزی را کاهش دهیم.
قالیباف: رئیسجمهور باید حواسش به رشد اقتصادی و پروژههای کلان باشد
قالیباف به عنوان نفر دوم در این مناظره انتخاباتی بیان کرد: انتخابات فرصت بزرگی است که در اختیار یکایک مردم عزیز ایران است تا برای آینده خود و فرزندانتان و ایران عزیزمان تصمیم بگیرید.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: رئیس جمهور وظایف سنگینی دارد، لذا انتخاب شما در این مقطع مهم است. یکی از وظایف رئیسجمهور توجه به حوزه اقتصاد به خصوص برای کارگران، محرومان، پرستاران، مددجویان، کمیته امداد و بهزیستی و آنهایی است که حقوق ثابتی دارند و آسیب میبینند.
او ادامه داد: امروز بازنشستگان کشوری و لشکری و ایثارگران با مشکلات مواجهند. در دهه نود مشکلات زیادی داشتیم. رشد اقتصادی یک درصد و رشد نقدینگی ۲۶ درصد داشتیم. دوره کرونا را داشتیم. زنان ما در آن شرایط همه بچهها را حفظ کردند و هم مادرخرج بودند، الان وقت جبران است.
قالیباف بیان کرد: برنامه هفتم کار مشترک دولت سیزدهم و مجلس یازدهم است و باید آن را اجرا کنیم. رئیس جمهور باید حواسش به رشد اقتصادی و پروژههای کلان باشد. باید قفل این حرکت را بشکنیم و کار دولت رئیسی را ادامه دهیم و نقاط قوت را تقویت و نقاط ضعف را برطرف کنیم.
وی ادامه داد: هدر دادن سرمایههای امروز ۳/۵ برابر سرمایههایمان است. در دولت خدمت و پیشرفت با حضور شما و سرمایه گذاران اقتصاد قوی خواهیم داشت تا حقوق مردم را متناسب با تورم حفظ کنیم. سرمایه گذار و عموم مردم باید از رشد اقتصادی بهرهمند باشند.
پزشکیان: ارتباط با کشورهای جهان از ملزومات ماست
مسعود پزشکیان در ادامه مناظره اظهار کرد: اگر نتوانیم انسجام داخل را حفظ کنیم هر چقدر برنامه بنویسیم اجرا نمیشود. برنامهای که نوشته شده ۲۶ فصل است. دولت آینده باید روی ۲۶ فصل برنامهریزی کند.
پزشکیان افزود: امکان ندارد که ما بدون ارتباط و باز کردن مرزها و ارتباط با دنیا بتوانیم رشد اقتصادی را به ۸ درصد برسانیم. سالانه ۲۰۰ میلیارد دلار پول لازم داریم. تهیه این پول بدون ارتباط با دنیا غیرممکن است لذا ارتباط با کشورهای جهان از ملزومات ماست.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: تولیدکنندگان نباید دستشان بلرزد که فردا چه بلایی سرشان میآید و باید دارای آزادی عمل باشند. باید دست قشر تولیدکننده را باز بگذاریم.
جلیلی: امروز ایران میتواند جهش داشته باشد
جلیلی نیز در ادامه برنامه اظهار کرد: عید سعید قربان را تبریک میگویم. به سوالات دو ایراد وارد است، ابتدا اینکه اگر چیزی قانون میشود نباید در آن تردید وارد شود، یعنی رشد ۸ درصد یک ضرورت قانونی است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: مردم باید انتخاب کنند که این ضرورت را چه کسی میتواند به بهترین شکل اجرا کند. در برنامهها برای رشد عوامل بسیاری وجود دارد. اینکه رشد فقط منوط به سرمایه شود اشتباه است.
او گفت: هم سرمایه و هم مدیریت این سرمایه مهم است و نیروی انسانی فرصت ماست. همچنین فناوریها میتوانند کشور را رشد دهند، اما نکته مهم این است که اگر میگوییم رشد ۸ درصد باید اجرا شود،در برنامه هفتم هم تاکید شده در اینجا ۴۷ برنامه خواسته شده تا دولت این را تهیه کند.
جلیلی بیان کرد: اگر هنوز در اصل رشد تردید داشته باشیم با مشکل مواجه میشویم. امروز این رشد محقق میشود و میتواند انجام شود، به شرط اینکه از فردای انتخابات کار را جدی بگیرید.
او اظهار کرد: باید فرصتهای کشور را بشناسید. یک جهان فرصت واقعی است و و این رشد را دنبال کند، اما لازمهاش این است که گمان نکنید فقط با جذب سرمایه محقق میشود. این مدیریت میخواهد و از همه مهمتر مشارکت آحاد جامعه است. دولت باید برای تمام آحاد جامعه بستر نقشآفرینی را ایجاد کند.
زاکانی: مردم درآمد ریالی دارند، اما دلاری خرج میکنند
زاکانی نیز در این برنامه اظهار کرد: امید دارم بتوانیم ادامه دهنده راه سید شهیدان خدمت، آقای رئیسی باشیم. بنده یک پزشک هستم. پزشک اگر تشخیص غلط دهد نسخه غلط می پیچد. مشکل اقتصادی ایران تحریم آمریکا نیست. تجویزهای اقتصادی آمریکاست،
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: بنده برای تحول در اقتصاد، ارتقای شاخص پیشرفت، عدالت و ثبات اقتصادی،دلارزدایی و افزایش قدرت پول ملی برنامه دارم. جهش تولید با تولید محصول محور و با ارزش افزوده بالا را پیگیری میکنم.
او ادامه داد: نکته سوم حاکمیت مردم در اقتصاد را باید بپذیریم. نکته بعدی توزیع عادلانه ثروت را باید در دستورکار قرار دهیم. مشکل این است که مردم ریالی درآمد کسب می کنند اما با مسیری که ما طرح کردیم دلاری خرج می کنند.
زاکانی بیان کرد: بزرگترین مشکل ما ناترازی در درآمد است و تا وقتی حل نشود امکان حل مشکل وجود ندارد. دائما راهکار غلط برای اقتصاد پیچیدیم. از سال ۶۹ دنبال جهانی سازی و سرکوب درآمدها بودند لذا باید به پول ملی برگشت.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: توجه به عدم خام فروشی و ارائه محصول با کیفیت بالا مدنظر است و امکانی باید فراهم شود، چون با تکیه بر فناوری میتوان مردم را در اقتصاد وارد کرد و با خلق ثروت، توزیع عادلانه را ایجاد کرد.
پورمحمدی: تمام روابط تجاری ما قفل شده است
پورمحمدی دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: همه ما مشکلات اقتصادی را میدانیم. مردم آن را لمس میکنند. در برنامههای گذشته گفتهام و باز هم ایدهها و طرحهای اقتصادی را بیان میکنم.
او بیان کرد: مسائل اقتصادی صرفا راه حل اقتصادی ندارد و این موضوع به همه حوزهها ربط دارد و نمیشود بدون توجه به اینها راه حل اقتصادی داد. در عرصه بین المللی نزدیک به دو دهه با تحریم رو به رو بودیم. دنیا تحریم فلج کننده علیه ما داده و خیلیها ساده از آن میگذرند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: درخصوص نقل و انتقال مالی مشکل داریم. تمام روابط تجاری و اقتصادی ما قفل شده است. عدهای به سمت سفارتخانهها حمله میکنند و این مسائل مشکلات بینالمللی برای کشور ایجاد میشود. چگونه میتوان مشکلات را حل کرد بدون شناسایی مشکلات؟
وی ادامه داد: مگر میشود مسائل داخلی را از یاد برد. رهبری بارها عنوان کرده اند و ما چه مقدار گوش کردهایم. امروز در عرصه خارجی به وفاق ملی نیاز داریم و در عرصه داخلی به اعتماد سازی نیاز داریم.
قاضیزاده هاشمی: نامزدها حرفهای تکراری زدند
قاضی زاده هاشمی گفت: حرفهای کلی شنیدیم. حرفهایی که مردم به آنها فرصت دادند ولی رشد اقتصادی منفی ایجاد شد. تصمیمات اشتباه ما را، مردم میچشند. چرا من اسم دولتم را دولت خانواده گذاشتم، برای آن که تصمیمات ما به مردم ربط دارد. تصمیمات ما باعث شده سفرههای مردم کوچک شوند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: در دولتم تصمیماتی میگیریم که اثرش را مردم در زندگی ببینند. خواهشم این است دوستان از بیان حرفهای گذشته بپرهیزند. مردم دیگر باور نمیکنند. ما باید از داخل شروع کنیم و اقتصاد خود را پیشبینیپذیر کنیم. باید بخش خصوصی را وارد اقتصاد کنیم.
وی ادامه داد:از آزار دادن مردم در بخش اقتصادی دست برداریم، مانند موضوعات مالیات و گمرک. کارهای مهمی در دولت شهید رئیسی انجام شد و باید آن را ادامه دهیم. برای جلب سرمایه گذاری باید شهرک صنعتی مشترک دایر کنیم.
قاضی زاده هاشمی بیان کرد: باید از تولیدات هم به صورت ویژه حمایت کنیم. در راهبرد صنعتی سیاست ارزی و تجاری ما معکوس است و باید سیاستهای ارزی به نفع رفاه خانواده باشد. اکنون با ۳ برابر قیمت روغن خارجی وارد میکنیم و باید کاری کنیم که مردم با ایجاد رقابت قدرت انتخاب کالای با کیفیت را داشته باشند.
قالیباف: با سیاستهایمان صادرات را کند میکنیم
قالیباف در ادامه اظهار کرد: برنامه هفتم را، چون اشاره کردند و آقای پزشکیان گفت انسجام در همه عرصهها، این را قبول دارم. آقای پورمحمدی گفت فرهنگ که این طور هم است. وقتی حرف از سرمایهگذاری میزنیم یک بخش آن بهرهوری است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: در بعضی کشورها که متوسط ۹ درصد رشد داشتند نصف آن را از بهرهوری بدست آوردند. بهرهوری یعنی مدیریت صحیح و رئیسجمهوری که بتواند این کار را بکند.
او ادامه داد: بهرهوری میتواند نصفی از ۸ درصد باشد. در برنامه هفتم نصفی از ۸ درصد را از بهرهوری گرفتیم. برنامه هفتم سند ملی ما است و ممکن است مشکلاتی داشته باشد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: مهمترین موضوع برنامه هفتم خانواده محوری است. ویژگی برنامه هفتم این است که در ماده ۱۱۸ پیشبینی شد شورای راهبری هر جا مشکلی ببیند هر جا نیاز به اصلاح بود را اصلاح کند. نکته دوم این است که ما بیش از ۹ میلیون بشکه نفت بر انرژی فسیل داریم که ۱۷ درصد آن هدر میرود که یا در پالایشگاه هدر میرود یا در گاز مشعل.
قالیباف بیان کرد: ما ظرفیتهای بزرگی داریم که آن را هدر میدهیم. ما اقتصاد را پیش بینی پذیر نکردیم. ما تصمیمهای غلط داشتیم مثلا یک وزارتخانه بخشنامه صادر کرده و داد همه درآمده است. سیاستهای ما به گونهای است که صادرات را کند میکنیم.
پزشکیان: نفت را مفت میفروشیم
پزشکیان نیز اظهار کرد: سیر تاریخی و تجربه بینالمللی نشان میدهد فردی که تجربه داشته باشد راهش مشخص میشود. هیچ کشوری بدون صادرات و رشد اقتصادی موفق نمیشود . ما نفت را مفت میفروشیم چه کسی میخواهد پاسخ را بدهد؟
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: خرید ماشینهای دست دوم برای ما شده افتخار، آیا این برازنده مردم ایران است؟ ما تحریم را دور میزنیم، اما در مسیری که میرویم بخور بخور وجود دارد. اگر اقتصاد شفاف نشود و بازار مدیریت نشود موفق نمیشویم.
وی ادامه داد: امکان ندارد که با این تحریمها بتوانیم یک شریک تجاری خوب داشته باشیم. ۴۰ سال است میگوییم درستش میکنیم اما روز به روز بدتر میشود. ما نمیتوانیم تکنولوژی جدید را وارد صنعت نفت کنیم و در حال از دست دادن منابع خود هستیم.
پزشکیان بیان کرد: تورم ۴۰ و افزایش حقوقها ۲۰ درصد اینگونه نمیشود ادامه داد. ما فقط وعده میدهیم روز به روز وضعیت مردم بدتر میشود. کدام دانشمندی گفته که ما اگر این روند را ادامه بدهیم به نتیجه میرسیم؟
جلیلی: رئیسجمهور باید فرصتها را بشناسد
جلیلی اظهار کرد: این مطالبی که گفته شد بهتر است مصداقی باشد. اینکه میگوییم رشد ۸ درصد محقق میشود لازمه اش دیدن فرصت هاست. باید اولویت داشته باشیم، یعنی اگر درباره صادرات و ارزآوری صحبت میکنیم باید به ماموریت تک تک دستگاهها تبدیل شود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: برای دانشگاهیان چه ماموریتی ایجاد کردیم؟ در حالی که یک ظرفیت بزرگ است برای کشور. همان کسی که میگفت فشار حداکثری آمد گفت این پروژه شکست خورد، زیرا برنامه ریزی داشتیم، به دلیلی اقدامات موثر شهید رئیسی با شما توافقات بلند مدت بستند و توافقات راهبردی بسته اند و از شما بیش از ۱ میلیون نفت میخرند.
وی ادامه داد: اگر فرصتها را نبینیم این موفقیتها به دست نمیآید. برای جذب سرمایه گذاری باید بسته مجوزها را فراهم کنید تا دوباره در درون ساختارگیر نکنند. اگر شما یک ساز و کار درست نداشته باشید وارد کننده و صادر کننده شما مشکل دارد.
جلیلی بیان کرد: ایرادی در فرآیند تخصیص ارز وجود دارد که اگر درصد شود خوب است. باید اولویتها مشخص باشد. برای مثال در موضوع میترینگ میگفتند ۲ تا ۴ درصد پرتی طبیعی است، اما چرا باید ظرفیتهای شما پرتی داشته باشد.
زاکانی: متوجه نشدم پزشکیان چگونه نامزد شده است!
زاکانی دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ادامه مناظره بیان کرد: این صحبتهای ناامید کننده نباید مردم عزیز را ناامید کند. قالیباف درباره رشد نقدینگی ۲۶ برابر صحبت کرد، در حالی که باید یک ظرفیت خاص برای این موضوع مشخص شود.
او ادامه داد: صحبتهای پزشکیان نکات کلی داشت و همه چیز را به هم گره زد و آخرش هم نتیجه نداشت و من متوجه نشدم ایشان چطور نامزد شده است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: مردم الان اطلاعات دارند و میدانند که ترکیه عضو ناتو است و طی ۲۰ سال گذشته تا امروز ۲۴ هزار میلیارد در این کشور صادرات شده است، اما ۷۰ درصد تورم داشته و ارزش لیرش هم کاهش پیدا کرده است.
زاکانی اظهار کرد: ما به این کشور چین رفتیم و ۱۳ میلیارد یورو قرارداد بستیم. میتوان این اقدامات را انجام داد، اما مسیرش باید درست باشد. پورمحمدی هم مسیر را اشتباه رفته است.
پورمحمدی: باید اشتباهاتمان را بپذیریم
پور محمدی گفت: من به گذشته نظام دولت و مردم افتخار میکنم چون به توان خود باور دارند. فکر میکنم مردم و نظام کارهای بزرگی انجام دادهاند، اما نباید واقعیتها را انکار کرد. قطعاً نقاط قوت داشتهایم و باید ضعفهای خود را با توجه به آن حل کنیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: باید ببینیم برنامههای قبلی که درست اجرا نشدند مشکلشان چه بوده است؟ آیا مجریان مشکل داشتند و به درستی اجرا نکردند؟ شاید برنامه مشکل دارد.
پور محمدی اضافه کرد: ما باید تعهدات خود نسبت به مردم را عملیاتی کنیم. ساختار برنامه توسعه مشکل دارد، اما اینجا جایش نیست و بعداً توضیح میدهم. تا اعتماد نسازیم، مردم ما را باور نمیکنند و نمیتوانیم رشد اقتصادی را رقم بزنیم.
او بیان کرد: نمیشود با خودفریبی و خوشبینانه با مسائل برخورد کنیم، چرا که کارشناسان مشکلات را میبینند و مردم آن را حس میکنند. ما راه را تا اینجا آمدهایم و قدرت سازی کردهایم و در برابر این تحریم سخت ایستادهایم و این توانمندی ملی ماست وگرنه دچار فروپاشی شده بودیم. ما باید قدرت خود را باور داشته باشیم و اشتباهات خود را بپذیریم و با مردم صداقت داشته باشیم.
بخش دوم سوالات مناظره اول
🔹برای جهش تولید و سرمایهگذاری و مشارکت آحاد مردم چه برنامهای دارید؟
🔹رویکردتان در مورد مردمیسازی اقتصاد چیست؟
🔹چرا رفع تصدیگری دولت اجرا نشد و فقط سراغ واگذاریها رفتیم؟
🔹تدبیر شما برای باز کردن دست بخش خصوصی چیست؟
🔹با بنگاههای خصولتی چه خواهید کرد؟
🔹نقش شبهدولتیها در واگذاریها چگونه خواهد بود؟
نظر قاضی زاده هاشمی درباره بورس
قاضیزاده هاشمی در پاسخ به بخش دوم سوالات مناظره بیان کرد: ما کارشناس نیسیتم و بعضی از دوستان هم بنا ندارند حرف کارشناسی بزنند. بنده به عنوان کسی که در دولت شهید رئیسی بودم به لایحه برنامه هفتم و اجرایی سازی آن خود را ملزم میدانم.
نامزد انتخابات ریاستجمهوری گفت: مردم وقتی اعتماد به نفس خود را از دست میدهند زمانی است که سیاستمداران ما اعتماد به نفس نداشته باشند. در خصوصی سازی مشکلات زیادی داشتیم.
وی ادامه داد: بحث سهام عدالت اقدام خوبی بود و باید آن را به بخش خصوصی میدادیم. خصوصی سازی باید شفاف باشد و ابزاری که وجود دارد بورس است. ما باید اعتبارات خود را بهره ور کنیم و به بورس ببریم و آن جا واگذار کنیم و این معنی اش این نیست که سرمایه گذاری دولت را کم کنیم.
قاضیزاده هاشمی اضافه کرد: دولت باید جایی باشد که مردم در آن جا نیستند و یا نمیخواهند حضور داشته باشند. نکته بعدی آن است که دولت نباید با بخش خصوصی رقابت داشته باشد و بخش خصوصی شریک راهبردی دولت است.
نامزد انتخابات ریاستجمهوری گفت: هرچه قدر بخش خصوصی فعالتر باشد درآمدهای بخش عمومی و اشتغال کاهش پیدا میکند و هم درآمدهای دولت افزایش پیدا میکند هم هزینههای که در برنامه وجود دارد کاهش پیدا میکند.
قالیباف: باید از ظرفیت بریکس و شانگهای استفاده کرد
محمدباقر قالیباف نیز در پاسخ به بخش دوم سوالات مناظره اظهار کرد: برای رشد ۸ درصد سرمایه گذاری و بهره وری داریم. از نظر بنده بهره وری بر سرمایه گذاری ارجحیت ندارد، چون بسترسازی میکند. برای سرمایه گذاری، اما بخش عمدهای را هدر میدهیم. آقای پزشکیان گفتند خودروی دست دوم میاوریم، اما ارز نداریم آن را مرخص کنیم. ما هشت میلیارد برای آن ارز داریم.
قالیباف ادامه داد: نقدینگی که دست ما است ما به کیفیتش توجه داریم نه کمیت آن. در برنامه هفتم، دولت موظف شده یکی از بانکهای تخصصی تبدیل به بانک توسعه شود و نقدینگی آنجا برود. در ال پی جی آن چیزی که بوده ۲۷ همت بوده و مجلس یازدهم کنترل کرد دیدیم دارد آنجا حیف میشود و ال پی جی در سالی که گذشت شد ۱۸۰ همت. در حوزه یارانهها ۳/۵ برابر ما هدر میدهیم، یعنی ۱۲۶۰ همت یعنی ۵۰ درصد.
او بیان کرد: تحریم اثر میگذارد و همه دستگاههای دولت یک طرف و دستگاه دیپلماسی یک طرف. باید تحریم را برطرف کرد و ما برنامه روشن داریم. باید از ظرفیت بریکس و شانگهای استفاده کرد.
پزشکیان: بازنشستهها و معلمان نمیتوانند زندگی کنند
پزشکیان نیز اظهار کرد: قطعاً اگر مدیریت اصلاح شود یک سری مسائل هزینهای حل خواهد شد. اصلاحاتی که در ۴۰ کشور بانک جهانی بررسی کرده اگر ما عملیاتی کنیم مشکلات بسیاری حل میشود. ما خیلی جاها افرادی را آوردهایم که کارایی ندارند اما فوق العاده مدیریت میگیرند. معتقدم پول باید بر اساس عملکرد پرداخت شود.
نامزد انتخابات ریاستجمهوری گفت: کسی که مدیریت را بدتر میکند فوق العاده میگیرد چرا باید به این فرد حقوق فوق فوق العاده بدهیم. اگر افراد و دوستان خود را بر سر کار بگذاریم همین اتفاقی میافتد که در ۴۰ سال گذشته رخ داده است.
او ادامه داد: اینکه دوستان میگویند فلان کار را میکنیم منبع بگویند که کدام کشور آن را انجام داده و موفق شده است یا کدام کارشناسان را تایید میکند. در اقتصاد صنعت و کشاورزی هر تئوری درستی که به دست کسانی که به ظاهر کارشناس هستند بدهیم کار بدتر میشود.
پزشکیان بیان کرد: بازنشستهها و معلمان نمیتوانند زندگی کنند و کارمندان گرفتار شده اند. مغزها فرار میکنند و سرمایهها نیز از کشور میروند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0