علیرضا زاکانی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با حضور در میزگرد اقتصادی شبکه یک سیما درباره برنامههای اقتصادی خود برای اداره کشور به سوالات کارشناسان پاسخ داد.
وی اظهار کرد: من از قبل هم گفته بودم که دشمن دست از خباثت خود برنمیدارد و مسئله ما عرضه و توانایی ما است. کشور دچار بنبست نیست و عمده مشکلات ما تجهیز غلط بیگانگان برای ما است. دهه هفتاد را یادمان نمیرود و اوج این بیتدبیری در دهه نود بود.
زاکانی بیان کرد: شهید رئیسی با تلاش خود ترمز آن مشکلات دهه قبل را کشید، اما کار زیاد است. درباره جهش تولید و مشارکت مردم باید گفت که ما باید به مردم اعتماد کنیم و و تعاونیها را تا ۲۵ درصد میداندار کنیم.
دهه سیاه نود
نامزد انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم اظهار کرد: دهه نود دهه سیاهی بود برای همه ما بود و نرخ سرمایهگذاری تقریبا منفی شد. ما از جیب مردم میخوردیم مردم در بورس بیچاره شدند. سال ۹۹ یادمان نرفته است.
وی ادامه داد: با ایجاد حباب ۶۰ برابری ایجاد کردن و دعوت از مردم برای ورود به بورس نابودی به بار آورد. در دولت آقای روحانی قیمت ارز ۱۰ برابر شد و این کار کارشناسی آنها بود. راه بهرهبرداری از همه فرصتهای داخلی است. اساس آن هدایت نقدینگی است. مشکل ۴۱ درصد خانوارها در مسکن را با کمک مردم میتوان حل کرد.
زاکانی گفت: تهران ۴۵۶۰ هکتار بافت فرسوده و تبریز ۲۶۰۰ هکتار بافت فرسوده دارد. مردم ما کجا زندگی میکنند. چرا ما به سمت مردم نمیرویم. شهید رئیسی همیشه از صحبتهای ما درباره موضوع مسکن همراهی میکرد. ما باید مسیری برویم که کارکردهای درستی درباره ساخت مسکن داشته باشیم و تلاش این است که بافت فرسوده و ناپایدار را به کار بگیریم.
وی ادامه داد: راه اقتصادی کشور ایجاد فرصتهای درست در این بخش است. تولید در کشور ما مظلوم است. هم تولیدکننده و هم مصرفکننده در این اقتصاد آسیب خوردهاند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم بیان کرد: اقدامات درستی در دولت رئیسی شکل گرفته که باید آن را ادامه دهیم. مبارزه با فساد از اقدامات مهم دیگری است که باید انجام دهیم. در شهرداری تهران با دانه درشتها برخورد کردیم و مولدسازی را در دستورکار قرار دادیم.
زاکانی تصریح کرد: خنثیسازی تخریم و ملغی کردن آن از دیگر اقدامات ما است. در سفری که به چین رفتیم ۱۳ میلیارد یورو قرار داد بستیم و این چیز کمی نیست چون ما تحریم را دور زدیم.
وی گفت: امکان برای کشور وجود دارد و این تنها کار و مدیر توانا میخواهد. بانکها نباید بنگاهداری کند. در بورس هم دخالتهای دولت پدر بورس را در آورده لذا بورس باید کار خود را انجام دهد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم اظهار کرد: ما میتوانیم تحول بزرگی در اقتصاد ایجاد کنیم و مردم را ثروتمند کنیم. ما باید تبعیض را نابود کنیم و همه مردم را از شرایط خود بهرمند کنیم.
وی ناترازی بورس و انرژی را مورد اشاره قرار داد و افزود: ناترازیهای نابرابر باید اصلاح شود تا همه مردم بهرهمند شوند. عمده مردم ایران با اصلاح این فرآیندهای نامطلوب در این مسئله سود خواهند کرد. ۱۱.۸ میلیون خانوارهای ایران ماشین دارند و ۱۲.۱ میلیون خانوارها ماشین ندارند یعنی حدود ۴۰ میلیون نفر فاقد ماشین هستند. در طرحی که برای انرژی خانوار که شامل برق، گاز و بنزین است، این فرآیند را اصلاح خواهم کرد و مردم سود خواهند کرد. این صرفهجویی با اعتبار طلا جبران میشود. کسی که خودرو ندارد از یارانه انرژی برخوردار خواهد شد.
پاسخ به ظریف در مناظره
زاکانی گفت: در میزگرد جناب آقای پزشکیان نکاتی گفته شد که این نکات جفای بزرگی در حق شهید رئیسی بود. بنده در غیاب افراد حرف نمیزنم و پس فردا در مناظره حرفها را خواهم زد و میگویم چه سیاهی بزرگی در زمان این آقایان برای کشورمان ایجاد شد. من علاقه ندارم مسائل را باز کنم چراکه اگر باز کنم مشکلات زیادی برای آقایان پیش خواهد آمد
آل اسحاق کارشناس میزگرد اقتصادی در ادامه برنامه بیان کرد: بهعنوان رئیسجمهور در انتخاب مدیران اولویت حوزه سیاسی است یا با شاخصهای اقتصادی؟ مثلا در حوزه خودرو اکنون ما در وضعیت فاجعهباری هستیم. در حالی که مثلا در صنایع دفاعی به پیشرفتهای بزرگی رسیدیم.
وی افزود: اگر بگوییم ۸۰ درصد اقتصاد کشور دولتی باشد نوع نگاه به آنها سیاسی است و گرفتاری که داریم آن است در مسائل سیاسی درباره موضوعات اقتصاد بیشتر از همیشه است. شما در کلان قضیه مسائل اقتصادی را با متر سیاسی میخواهید متر کنید و یا توان تخصصی فنی و دور از حزب بازیها را دارید؟
زاکانی در پاسخ گفت: سیاستهای اقتصادی بدون توجه به اقتصاد سیاسی ممکن نیست و تیم اقتصادی باید یکپارچه باشد و فهم اقتصادی داشته باشد، اما ویژگی مسئول این است که شناخت داشته باشد و سلامت و پاکدستی و توان و عرضه داشته باشد. ما در حوزه سیاسی و اقتصادی تلاش میکنیم به سمتی برویم که دخالت در اقتصاد نداشته باشیم. اقتصاد مولفههای خود را دارد. امرو ز در بازار تبریز بود میگفتند در هفت ماه ۱۰ بخش نامه آمده است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم بیان کرد: دولت باید دست خود را از اقتصاد جمع کند نه دولتی که پدر مردم را در بیاورد. ما در قضیه چین که برای خودرو رفتیم دیدیم که برخی بهدنبال کلاهبرداری هستند در کشور ما و همین نگاه غلط عامل این موضوع است.
وی اظهار کرد: ما جلسهای با وزیر صمت داشتیم که گفت ۱۸۰۰ گلوگاه داریم که گفتم ربطی به مردم ندارد و خودتان باید این موضوع را حل کنید. دخالت سیاسی در اقتصاد باید رفع شود. گلوگاهها باید برداشته شود. شرکتهای عمومی هم عمدتا قابل واگذاری است.
زاکانی گفت: تا قبل از عید یک حوزه جهشی در تهران اتفاق خواهد افتاد و مردم حقشان است که استفاده کنند. تاکسیدارها میگفتند که مردم باورشان نمیشود که میتوانند تاکسی برقی سوار شوند. اقتصاد با حکم و دستور التیام نخواهد داشت. ایستادگی حتما لازم است، اما با منطق خاص خود.
آل اسحاق در ادامه اظهار کرد: اقتصاد ما خیلی سیاست زده شده است.
زاکانی گفت: : بله قبول دارم. ما در شهرداری تلاش کردیم به مردم میدان دهیم.
دانش جعفری دیگر کارشناس میزگرد اقتصادی در ادامه برنامه بیان کرد: من چند سوال دارم که بخشی مربوط به شهرداری تهران است. درباره شهرداری تهران شما سومین نفر هستید که از ساختمان بهشت در پی رسیدن به پاستور هستید. شاید شباهتهایی بین شهرداری و دولت وجود داشته باشد، اما انطباق ندارد. شناخت مردم به شما بسته به عملکرد شما در شهرداری است. درباره بودجه اشاره کردید که امسال بودجه شهرداری تهران ۱۶۹ همت است که ۳ درصد نسبت به سال قبل رشد داشته است. بودجه را بزرگ کردن افتخاری ندارد و مانند دولت را بزرگ کردن است. به طور مثال در زمان مدیریت آقای احمدی نژاد در شروع بودجه شهرداری ۳ همت و در پایان ۱۰ همت شد و در دوره آقای قالیباف هم حدود ۱۸ همت بودجه شهرداری تهران بود. به نظرم توسعه بودجه در شهرداری تهران افتخار نیست و ۷۰ درصد این بودجه شهرداری ناپایدار است و بخش عمدهای از آن از فروش تراکم است. افطاریهایی که شما دادید آیا مجوز داشتید و اگر مردمی بود چرا تبلیغ میکردید؟
در حال تکمیل…