کد خبر : 7652
تاریخ انتشار : یکشنبه ۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۲

اعلام شرایط دریافت بیمه بیکاری برای این کارگران + جدول مدت پرداخت بیمه بیکاری

اعلام شرایط دریافت بیمه بیکاری برای این کارگران + جدول مدت پرداخت بیمه بیکاری

 باید بدانید که برای دریافت بیمه بیکاری نیازی به مراجعه حضوری نیست. افراد می‌توانند به سامانه بیمه بیکاری در آدرس bimebikari.mcls.gov.ir مراجعه کنند و مراحل ثبت نام بیمه بیکاری را انجام دهند. البته لازم به ذکر است که پیگیری نهایی بیمه بیکاری باید حتما به صورت حضوری انجام شود و مابقی مطالب را در ادامه

 باید بدانید که برای دریافت بیمه بیکاری نیازی به مراجعه حضوری نیست. افراد می‌توانند به سامانه بیمه بیکاری در آدرس bimebikari.mcls.gov.ir مراجعه کنند و مراحل ثبت نام بیمه بیکاری را انجام دهند. البته لازم به ذکر است که پیگیری نهایی بیمه بیکاری باید حتما به صورت حضوری انجام شود و مابقی مطالب را در ادامه شرح داده ایم.

 

به موجب نظریه مشورتی اداره کل روابط کار، جبران خدمت و بیمه بیکاری وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی،‌ آن دسته از کارگران شاغل در مناطق آزاد تجاری و صنعتی و ویژه اقتصادی که متقاضی دریافت بیمه بیکاری هستند اما خارج از موعد قانونی ۳۰ روز نسبت به تشکیل پرونده اقدام می‌کنند، می‌توانند از طریق نزدیک‌ترین هیات حل اختلاف مستقر در ادارات کار مجاور در مناطق آزاد تجاری ـ‌ صنعتی و ویژه اقتصادی درخواست خود را به ثبت برسانند.

 

اردیبهشت ماه امسال معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ارسال لایحه اصلاح قانون بیمه بیکاری به مجلس دوازدهم خبر داد و گفت: مطالعه تطبیقی که در کشورهای مختلف صورت گرفت، نشان می‌داد که فقط کارفرما در خصوص بیمه بیکاری پرداخت نداشت و کارگر هم در جایی سهم داشت لذا پیشنهاداتی را در اصلاحیه مطرح کردیم که گسترش دامنه شمول از جمله آنها بود.

 

او اعلام کرد: در قانون پیشنهاد دادیم دامنه شمول گسترش پیدا کند چون قبلاً هم دامنه شمول محدودتر بود و هم کسانی که در منطقه آزاد و ویژه کار می‌کردند، مشمول مقرری بیمه بیکاری نمی‌شدند، از طرفی کارگران پروژه‌ای هم با محدودیت برای تحت پوشش قرار گرفتن مواجه بودند.

 

 

به گفته رعیتی‌فرد با توجه به محدودیت منابع صندوق بیمه بیکاری باید بتوان از این منابع در شرایط بحرانی نظیر کرونا استفاده کرد تا کسانی که سال‌ها بیمه پرداز بودند تحت پوشش قرار بگیرند.

احمد غریوی، مدیرکل روابط کار و جبران خدمت وزارت کار نیز ضمن اشاره به پیشنهاد کاهش مدت زمان استفاده از بیمه بیکاری و امکان سهیم شدن کارگران در پرداخت حق بیمه بیکاری در اصلاحیه مذکور، ‌از تغییرات ایجاد شده در جدول پرداخت مقرری بیمه بیکاری خبر داد.

در روزهای اخیر اداره کل روابط کار و جبران خدمت و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص آن دسته از متقاضیان بیمه بیکاری در مناطق آزاد تجاری و صنعتی و ویژه اقتصادی که خارج از موعد قانونی ۳۰ روز به تشکیل پرونده اقدام می کنند،‌نظریه مشورتی ارائه کرد.

برابر اعلام این اداره کل،‌ نظریه مشورتی به منظور تعیین مرجع رسیدگی به درخواست متقاضیان بیمه بیکاری در مناطق آزاد تجاری ـ‌ صنعتی و ویژه اقتصادی که خارج از موعد قانونی ۳۰ روز اقدام به تشکیل پرونده می‌کنند و در پاسخ به استعلام‌های به عمل آمده در خصوص مرجع رسیدگی به پرونده این قبیل کارگران و در راستای ایجاد وحدت رویه و ارتقای معرفت سازمانی در بین کارشناسان روابط کار، جبران خدمت و بیمه بیکاری این اداره کل صادر شده و کارگران شاغل در مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی بر اساس بخشنامه شماره ۹۵۰۲۱ مورخ ۱۰/۹/۱۳۸۷ وزیر وقت کار و امور اجتماعی با رعایت شرایطی از جمله پرداخت ۳ درصد حق بیمه بیکاری برای کارگران مذکور و دارا بودن شرایط مندرج در قانون بیمه بیکاری می‌توانند از مزایای بیمه بیکاری بهره مند شوند.

طبق قانون بیمه بیکاری،‌ بیمه شده مکلف است ظرف ۳۰ روز از تاریخ بیکاری با اعلام مراتب بیکاری به واحدهای کار و امور اجتماعی آمادگی خود را برای اشتغال به کار تخصصی و یا مشابه آن اطلاع دهند از این رو مراجعه پس از ۳۰ روز با عذر موجه و با تشخیص هیات حل اختلاف تا ۳ ماه امکانپذیر خواهد بود. 
این نظریه مشورتی اشاره به رأی وحدت رویه شماره ۳۶۶ هیات عمومی دیوان عدالت اداری دارد که در آن تصریح شده در موارد اجمال و ابهام و سکوت مقررات منطقه‌ای، قانون عام و سرزمینی و آمره بر موضوع حاکمیت دارد و با توجه به صلاحیت ذاتی هیات های حل اختلاف موضوع ماده ۱۵۷ قانون کار در رسیدگی به درخواست‌های مذکور، مرجع رسیدگی به درخواست‌های کارگران شاغل در مناطق آزاد تجاری و صنعتی و ویژه اقتصادی جهت رسیدگی به موضوع موجه بودن عذر بعد از سپری شدن ۳۰ روز از تاریخ بیکاری جهت ثبت درخواست برقراری مقرری بیمه بیکاری،‌هیات‌های حل اختلاف موضوع ماده ۱۵۷ قانون کار هستند.

به گزارش اندیشه معاصر، بنابر این آن دسته کارگران شاغل در مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی که خارج از فرجه قانونی ۳۰ روزه درخواست رسیدگی و برقراری بیمه بیکاری دارند می‌توانند از طریق نزدیک‌ترین هیات حل اختلاف مستقر در ادارات کار مجاورت مناطق آزاد تجاری ـ‌صنعتی و ویژه اقتصادی اقدام کنند. 
در حال حاضر جدول فعلی مقرری بگیران بیمه بیکاری برای متاهلین تا ۵۰ و مجردین تا ۳۶ ماه است که در اصلاحیه قانون بیمه بیکاری این میزان کاهش یافته است. در لایحه پیشنهادی وزارت کار در خصوص اصلاح قانون بیمه بیکاری مدت زمان استفاده از بیمه بیکاری در خصوص متاهلین به ۳۰ ماه و مجردین به ۲۴ ماه تقلیل یافته است.

در اصلاحیه قانون بیمه بیکاری پیشنهاد شده کسانی که مقرری بیمه بیکاری دریافت می‌کنند پس از گذشت ۶ ماه با فراخوانی که از سوی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای داده می‌شود، دوره‌ها و آموزش‌های لازم مهارتی را بگذرانند و به کار برگردند و چنانچه در محل قبلی امکان ادامه فعالیت ندارند پس از فراگیری مهارت جدید، وارد بازار کار شوند.
جدول مدت پرداخت بیمه ی بیکاری

در مورد جدول بیمه بیکاری چه می‌دانید؟ چه اطلاعاتی در جدول بیمه بیکاری درج می‌شود؟ در جدول حقوق بیمه بیکاری می‌توانید، مدت پرداخت بیمه بیکاری با توجه به سابقه پرداخت و وضعیت تاهل فرد، مشاهده کنید:
مدت پرداخت بیمه بیکاری
سابقه پرداخت حق بیمه     بیمه‌شدگان مجرد     بیمه‌شدگان متاهل
از ۶ ماه تا ۲۴ ماه     ۶ ماه     ۱۲ ماه
از ۲۵ ماه تا ۱۲۰ ماه     ۱۲ ماه     ۱۸ ماه
از ۱۲۱ ماه تا ۱۸۰ ماه     ۱۸ ماه     ۲۶ ماه
از ۱۸۱ ماه تا ۲۴۰ ماه     ۲۶ ماه     ۳۶ ماه
۲۴۱ ماه به بالا     ۳۶ ماه     ۵۰ ماه

نکته ۱: بیمه‌شدگان بالای ۵۵ سالی، واجد دریافت بیمه بیکاری هستند، که حداقل ۱۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشند. 
نکته۲: محدوده زمانی مجاز برای دریافت بیمه بیکاری تا سن بازنشستگی فرد بیمه‌شده است./اندیشه معاصر

نکته ۳: مدت استفاده از بیمه بیکاری هر سال افزایش دارد.
نحوه استفاده از بیمه بیکاری تامین اجتماعی

شرایط استفاده از بیمه بیکاری به این شکل است که ابتدا باید قبل از هر چیزی درخواست خود را ثبت کنید. نباید بگذارید زمان زیادی بین خروج شما از محل کار تا زمان ثبت نام برای بیمه بیکاری طول بکشد. مدارک لازم برای بیمه بیکاری را تهیه کنید. افرادی که به خواسته‌ی خود محل خود را ترک نکرده‌اند، بعد از بررسی‌های انجام شده توسط مراجع ذی‌ربط، بیمه بیکاری به آن‌ها تعلق می‌گیرد. این‌ها بخشی از مراحل دریافت بیمه بیکاری بود. برای طی شدن مراحل این کار، ابتدا نیاز است مدارک لازم برای بیمه بیکاری را آماده کنید.
مدارک لازم برای دریافت بیمه بیکاری

اگر می‌پرسید شرایط دریافت بیمه کاری چیست؟ باید بگوییم شما در ابتدا باید مدارکی را ارائه دهید. مدارک لازم برای بیمه بیکاری به شرح زیر است؟

اصل و کپی یک سال آخر قرارداد کار یا رای صادر شده
۴ قطعه عکس ۳ در ۴ جدید
اصل و کپی مدرک تحصیلی یا فنی
اصل و کپی تمام صفحات شناسنامه
کپی صفحه اول دفترچه بیمه
اصل و کپی کارت ملی
اصل و کپی گواهی کار از شرکت
معرفی‌نامه کارفرما
اصل و کپی کارت پایان خدمت

فقط دقت داشته باشید که بارگذاری مدارک بیمه بیکاری باید کامل و بدون نقص انجام شود. در غیر این صورت ثبت نام شما با مشکل مواجه خواهد شد.
 شرایط بیمه بیکاری و معرفی نامه کارفرما

برای دریافت بیمه بیکاری لازم است، کارفرما طی یک معرفی‌نامه علت بیکار شدن بیمه‌شده را بیان کند. تاریخ مندرج در این معرفی‌نامه، بایستی یک روز پس از پایان قرارداد یعنی آخرین روز ذکر شده در لیست بیمه باشد. البته با رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری، کارگرانی که به صورت دائم فعالیت می‌کردند، دیگر برای دریافت بیمه بیکاری به نامه عدم نیاز، احتیاجی ندارند.

از میان اخبار

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار

advanced-floating-content-close-btn
advanced-floating-content-close-btn