برنج خیس خورده رو چطور نگه داریم که خراب نشه؟/ چند تا نکته ساده که برنج سالم بمونه

شایانیوز- خیلی از ماها وقتی میخوایم برنج بپزیم، اولش یه کاری میکنیم که بهش میگن خیساندن برنج؛ یعنی برنج رو چند ساعت توی آب میذاریم بمونه تا نرم تر و خوش طعم تر بشه. این کار خیلی خوبه و باعث میشه برنجمون موقع پخت بهتر و یه دست تر باشه. اما یه نکته مهم وجود داره
شایانیوز- خیلی از ماها وقتی میخوایم برنج بپزیم، اولش یه کاری میکنیم که بهش میگن خیساندن برنج؛ یعنی برنج رو چند ساعت توی آب میذاریم بمونه تا نرم تر و خوش طعم تر بشه. این کار خیلی خوبه و باعث میشه برنجمون موقع پخت بهتر و یه دست تر باشه. اما یه نکته مهم وجود داره که خیلی ها بهش توجه نمی کنن: بعد از اینکه برنج رو خیس کردیم، چطور باید اون رو نگه داریم تا خراب نشه یا خراب نشه؟ نگهداری برنج خیس خورده یکی از نکات خیلی مهم توی آشپزیه که اگر درست انجام نشه، ممکنه هم کیفیت برنج پایین بیاد و هم مشکلات بهداشتی پیش بیاد. خیساندن برنج توی آب، باعث میشه که برنج حسابی آب بکشه و نرم تر بشه، ولی این آب، می تونه جای مناسبی باشه برای رشد باکتری ها و میکروب ها. به همین دلیل باید بعد از خیساندن، برنج رو یا سریع تر بپزیم یا طوری نگهش داریم که خراب نشه. مثلا گذاشتن برنج خیس خورده توی دمای محیط برای ساعت های طولانی اصلا کار درستی نیست و ممکنه باعث فاسد شدنش بشه. پس اگر میخواید برنجتون همیشه خوش طعم و سالم بمونه، باید بدونید چطور باید بعد از خیساندنش، برنج رو نگه دارید. توی این مقاله میخوایم بهتون کامل و ساده بگیم که چطور برنج خیس خورده رو درست نگه دارید، چه نکاتی رو باید رعایت کنید و چه کارهایی رو نباید انجام بدید تا همیشه برنجتون تازه و خوشمزه باشه.
زمان مناسب برای نگهداری برنج خیس خورده
برنج پس از خیساندن نباید برای مدت طولانی در دمای محیط باقی بماند، چرا که آب و دمای محیط مساعد، شرایط مناسبی برای رشد باکتری ها و کپک ها ایجاد می کند. بهترین زمان نگهداری برنج خیس خورده در دمای محیط، نهایتا تا ۲ ساعت است. اگر برنج برای مدت بیشتری خیسانده شده یا نگهداری شود، احتمال فساد آن بالا می رود.
روش صحیح نگهداری برنج خیس خورده
نگهداری در یخچال؛ اگر قصد دارید برنج را بیش از ۲ ساعت بعد از خیساندن بپزید، بهتر است ظرف برنج را با آب داخل یخچال قرار دهید. دمای پایین یخچال رشد باکتری ها را کند کرده و از فساد جلوگیری می کند.
ظرف مناسب؛ برای خیساندن و نگهداری برنج بهتر است از ظروف پلاستیکی یا شیشه ای تمیز و دارای درب استفاده شود تا از آلودگی های خارجی جلوگیری شود.
تعویض آب؛ اگر برنج بیشتر از ۴ ساعت خیس خورده، بهتر است آب خیساندن را دور ریخته و برنج را با آب تازه شسته و دوباره در یخچال قرار دهید.
علائم فساد برنج خیس خورده
برنج خیس خورده فاسد شده ممکن است تغییر رنگ دهد، بوی نامطبوع بدهد یا کپک روی سطح آن دیده شود. همچنین اگر بعد از خیساندن و نگهداری، برنج چسبناک، لزج یا حالت ژله ای غیرعادی داشت، باید از مصرف آن خودداری شود.
نکات بهداشتی در هنگام خیساندن و نگهداری برنج
شستن دست ها؛ قبل از دست زدن به برنج حتما دست ها را با دقت شسته و خشک کنید تا آلودگی وارد برنج نشود.
استفاده از آب سالم؛ برای خیساندن برنج از آب آشامیدنی سالم و سرد استفاده کنید.
عدم استفاده مجدد از آب خیساندن؛ آب خیسانده برنج معمولا حاوی نشاسته و آلودگی های سطحی است و بهتر است برای پخت استفاده نشود.
پوشاندن ظرف؛ ظرف برنج خیس خورده را با درب یا پوشش پلاستیکی بپوشانید تا از ورود گرد و غبار و حشرات جلوگیری شود.
در آخر…
نگهداری صحیح برنج خیس خورده از اهمیت بالایی برخوردار است تا کیفیت برنج حفظ شود و از بروز مشکلات بهداشتی جلوگیری گردد. بهترین روش برای نگهداری برنج خیس خورده، قرار دادن آن در یخچال به همراه آب تازه در ظرفی تمیز و درب دار است. مدت زمان نگهداری در دمای محیط نباید از ۲ ساعت تجاوز کند و در صورت مشاهده هر گونه تغییر بو، رنگ یا ظاهر، برنج باید دور ریخته شود. رعایت نکات بهداشتی و توجه به زمان خیساندن و نگهداری، تضمین کننده برنجی سالم، خوش طعم و ایمن برای مصرف خواهد بود.
مسئولیت این خبر با سایت منبع و جالبتر در قبال آن مسئولیتی ندارد. خواهشمندیم در صورت وجود هرگونه مشکل در محتوای آن، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا اصلاح گردد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0