به گزارش همشهری آنلاین دیابت نوع ۱ بیماری است که در آن بدن نمیتواند به اندازه کافی انسولین تولید کند، هورمونی که به انتقال قند (گلوکز) از خون به سلولها برای تولید انرژی کمک میکند. افراد مبتلا به دیابت نوع یک باید هر روز انسولین مصرف کنند.
اما برخی از مبتلایان به دیابت نوع یک به تدریج طی درمان شدن با انسولین دچار مقاومت به آن هم میشوند، بدین معنا که سلولهای آنها به درستی به انسولین پاسخ نمیدهند، بنابراین قند به جای استفاده در خون باقی میماند. مقاومت به انسولین اغلب با رژیم غذایی پرچرب مرتبط است که میتواند در نحوه ورود قند به سلولها اختلال ایجاد کند.
پژوهشگران در این تحقیق جدید که یافتههای آن در ژورنال BMC Nutrition منتشر شده است، به بررسی این موضوع پرداختند که آیا رژیم غذایی وگان کمچرب میتواند به کاهش نیاز به انسولین در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ کمک کند یا خیر. رژیم غذایی وگان به معنای مصرف نکردن گوشت، لبنیات یا سایر محصولات حیوانی است و این نسخه همچنین مصرف چربی را بسیار کم نگه میدارد. برخلاف بسیاری از رژیمهای غذایی، این رژیم کالری یا کربوهیدرات را محدود نمیکرد.
این بررسی تجزیه و تحلیل تکمیلی یک کارآزمایی بالینی در سال ۲۰۲۴ است. این مطالعه دو گروه از افراد مبتلا به دیابت نوع یک را مقایسه کرد. یک گروه رژیم وگان کمچرب را دنبال کردند و گروه دیگر رژیم غذایی با وعدههای غذایی کنترلشده را دنبال کردند. پژوهشگران میخواستند بدانند که آیا تفاوتی در میزان نیاز افراد به انسولین و هزینه آن برای آنها وجود دارد یا خیر.
آنها دریافتند که افرادی که رژیم وگان داشتند توانستند مقدار مصرفی انسولین خود را تا ۲۸ درصد کاهش دهند. این یعنی حدود ۱۲ واحد انسولین کمتر در هر روز. در مقابل، گروهی که رژیم غذایی با وعدههای غذایی کنترلشده را دنبال میکردند، هیچ تغییر عمدهای در میزان انسولین مورد نیاز خود نداشتند. افراد گروه وگان همچنین شاهد کاهش ۲۷ درصد یا حدود ۱.۰۸ دلار در روز برای هزینههای انسولین خود بودند.
پژوهشگران معتقدند که این اتفاق به این دلیل رخ داده است که رژیم وگان به بهبود حساسیت به انسولین – میزان پاسخ بدن به انسولین – کمک کرده است. و این تنها مزیت آن نبود. مطالعه اولیه ۲۰۲۴ همچنین نشان داد که افراد دارای رژیم وگان به طور متوسط پنج کیلوگرم وزن کم کردند، کنترل قند خون خود را بهبود بخشیدند، میزان کلسترول خود را کاهش دادند و عملکرد کلیه بهتری داشتند.
این تحقیق به ویژه از این لحاظ مهم است، زیرا قیمت انسولین در آمریکا به شدت افزایش یافته است.
دکتر هانا کالیووا، که سرپرستی این بررسی را بر عهده داشت، میگوید که رژیم غذایی وگان کمچرب میتواند گزینه مفیدی برای افراد مبتلا به دیابت نوع یک باشد. با بهبود نحوه استفاده بدن از انسولین، ممکن است به افراد کمک کند تا به مقدار کمتری از آن نیاز داشته باشند – و در این فرآیند در هزینهها صرفهجویی کنند.
به طور خلاصه، این بررسی نشان میدهد که آنچه میخوریم میتواند تأثیر زیادی بر میزان نیاز به انسولین و میزان هزینهای که برای آن صرف میکنیم، داشته باشد. یک رژیم غذایی وگان کمچرب ممکن است به افراد مبتلا به دیابت نوع یک کمک کند تا سلامت خود را بهبود بخشند، وابستگی خود را به انسولین کاهش دهند و هزینههای خود را کاهش دهند – همه اینها بدون نیاز به شمارش کالری یا میزان مواد کربوهیدراتی یا نشاستهای رژیم غذایی.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0