کد خبر : 277163
تاریخ انتشار : چهارشنبه 17 اردیبهشت 1404 - 15:41
دسته‌بندی نشده
2 بازدید

ناجی کبد معرفی شد: قهوه!

ناجی کبد معرفی شد: قهوه!

به گزارش پارسینه پلاس، مطالعات علمی جدید نشان داده‌اند که نوشیدن قهوه—چه فوری، چه آسیاب‌شده، چه با کافئین و چه بدون آن—با کاهش چشمگیر خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن کبدی مرتبط است. این یافته شگفت‌انگیز از دل داده‌های گسترده به‌دست آمده و نشان می‌دهد که قهوه چیزی فراتر از یک نوشیدنی بیدارکننده صبحگاهی است؛ بلکه به سلاحی

به گزارش پارسینه پلاس، مطالعات علمی جدید نشان داده‌اند که نوشیدن قهوه—چه فوری، چه آسیاب‌شده، چه با کافئین و چه بدون آن—با کاهش چشمگیر خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن کبدی مرتبط است. این یافته شگفت‌انگیز از دل داده‌های گسترده به‌دست آمده و نشان می‌دهد که قهوه چیزی فراتر از یک نوشیدنی بیدارکننده صبحگاهی است؛ بلکه به سلاحی علمی در برابر بیماری‌های مرگبار تبدیل شده است.

نکته هیجان‌انگیز ماجرا این‌جاست: افرادی که به‌طور منظم قهوه می‌نوشند، تا ۴۹ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری‌های کبدی قرار دارند! این رقم قابل توجه، نه‌تنها پزشکان را متعجب کرده، بلکه توجه جامعه علمی را به‌سوی ترکیبات بیولوژیکی خاصی مثل «کاهوئول» و «کافستول» جلب کرده که در قهوه آسیاب‌شده یافت می‌شوند. این ترکیبات اثرات محافظتی بر سلول‌های کبدی دارند و ظاهراً راز بزرگ سلامتی در دل فنجان قهوه نهفته است.

نویسندگان این پژوهش داده‌های بانک زیستی بریتانیا (UK Biobank) را روی ۴۹۵٬۵۸۵ نفر که میزان مصرف قهوه آن‌ها مشخص بود بررسی کردند. این افراد به‌طور میانگین به مدت ۱۰.۷ سال تحت پیگیری قرار گرفتند. تا مشخص شود چه کسانی به بیماری مزمن کبدی یا سایر اختلالات مرتبط دچار می‌شوند. از میان کل شرکت‌کنندگان، ۷۸٪ (۳۸۴٬۸۱۸ نفر.) قهوه کافئینه یا بدون کافئین—چه به صورت آسیاب‌شده و چه فوری—مصرف می‌کردند و ۲۲٪ (۱۰۹٬۷۶۷ نفر) هیچ نوع قهوه‌ای نمی‌نوشیدند.

برتری مصرف کنندگان قهوه

در طول دوره مطالعه، ۳۶۰۰ مورد ابتلا به بیماری مزمن کبدی ثبت شد که شامل ۳۰۱ مورد مرگ بود. همچنین ۵۴۳۹ مورد ابتلا به بیماری مزمن کبدی یا کبد چرب (استئاتوز) و ۱۸۴ مورد ابتلا به سرطان سلول‌های کبدی (هپاتوسلولار کارسینوما) گزارش شد.

در مقایسه با افرادی که قهوه نمی‌نوشیدند، مصرف‌کنندگان قهوه ۲۱٪ کمتر در معرض خطر بیماری مزمن کبد. ۲۰٪ کمتر در معرض خطر بیماری مزمن یا کبد چرب، و ۴۹٪ کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری مزمن کبد بودند. بیشترین فایده در میان افرادی دیده شد که قهوه آسیاب‌شده می‌نوشیدند؛ چرا که این نوع قهوه حاوی مقادیر بالایی از ترکیبات کاهوئول و کافستول است که در مطالعات حیوانی اثرات مثبتی در برابر بیماری‌های مزمن کبدی نشان داده‌اند.

منابع:

+

مطالب پیشنهادی از سراسر وب

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

advanced-floating-content-close-btn
advanced-floating-content-close-btn