کد خبر : 302405
تاریخ انتشار : دوشنبه 19 خرداد 1404 - 5:06
دسته‌بندی نشده
1 بازدید

راز زعفران در سفره ایرانی

راز زعفران در سفره ایرانی

به گزارش پارسینه و به نقل از بهداشت نیوز، زعفران (Crocus sativus) گیاهی است از تیره زنبقیان که پرچم‌های خشک‌شده‌اش همان ادویه‌ی مشهور و گران‌قیمت «طلای سرخ» را تشکیل می‌دهد. ایران با بیش از ۹۰ درصد تولید جهانی، اصلی‌ترین تولیدکننده زعفران در جهان است و این محصول به‌طور خاص در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی کشت می‌شود.

به گزارش پارسینه و به نقل از بهداشت نیوز، زعفران (Crocus sativus) گیاهی است از تیره زنبقیان که پرچم‌های خشک‌شده‌اش همان ادویه‌ی مشهور و گران‌قیمت «طلای سرخ» را تشکیل می‌دهد. ایران با بیش از ۹۰ درصد تولید جهانی، اصلی‌ترین تولیدکننده زعفران در جهان است و این محصول به‌طور خاص در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی کشت می‌شود.

براساس مطالعات منتشرشده در Journal of Ethnopharmacology، ترکیبات فعال زعفران به‌ویژه «کروسین» و «سافرانال»، دارای خاصیت ضدافسردگی و بهبود عملکرد شناختی هستند. همچنین تحقیقات علمی نشان داده مصرف مداوم و کنترل‌شده زعفران می‌تواند علائم خفیف افسردگی را به اندازه داروهای شیمیایی کاهش دهد، البته بدون عوارض جانبی شدید آن‌ها.

زعفران همچنین خواصی ضدالتهابی دارد و در طب سنتی برای تسکین دردهای عضلانی، بهبود قاعدگی‌های دردناک و افزایش میل جنسی توصیه شده است. پژوهش‌های جدیدتر نشان داده‌اند که مصرف زعفران می‌تواند به تنظیم قند خون و کاهش چربی خون نیز کمک کند.
زعفران فقط یک چاشنی خوش‌عطر و رنگ نیست؛ بلکه به گفته بسیاری از متخصصان، مثل یک داروی طبیعی و کامل عمل می‌کند. این گیاه می‌تواند خلق‌وخو را بهتر کند، نشانه‌های افسردگی را کاهش دهد، خواب شبانه را عمیق‌تر کند و حتی در کاهش دردهای مزمن مثل دردهای قاعدگی یا عضلانی مؤثر باشد. برخی بررسی‌های علمی هم نشان داده‌اند که زعفران به‌طور طبیعی به کاهش اضطراب و استرس کمک می‌کند و در کنار درمان‌های پزشکی، گاهی اثر قابل‌توجهی در بهبود حال روانی افراد داشته است. عجیب نیست که بسیاری از مردم دنیا، زعفران را نه‌فقط برای طعم غذا، بلکه برای آرامش روح و ذهن استفاده می‌کنند.

با این حال، متخصصان هشدار می‌دهند که مصرف بی‌رویه زعفران (بیش از۳تا ۵ گرم در روز) ممکن است منجر به مسمومیت شود. نشانه‌هایی مانند تهوع، سرگیجه و حتی در موارد شدید، سقط جنین در دوران بارداری گزارش شده‌اند. از همین رو، توصیه می‌شود مصرف زعفران در دوران بارداری و در افراد با حساسیت‌های خاص تنها با مشورت پزشک انجام شود.

زعفران همچنین در صنایع داروسازی و آرایشی–بهداشتی به‌عنوان رنگ‌دهنده طبیعی و ماده موثره در کرم‌های ضدلک و جوان‌ساز پوست استفاده می‌شود


+

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

advanced-floating-content-close-btn
advanced-floating-content-close-btn