قلیه غوره؛ طعم اصیل و ترش جنوب ایران در قابلمه شما/ صفر تا صد مراحل پخت برای مبتدیا

شایانیوز- قلیه غوره یه خورش خوشمزه و ترش و لذیذه که بیشتر توی جنوب ایران، مخصوصاً خوزستان و بوشهر خیلی طرفدار داره. اصلاً یکی از همون غذاهایی هست که وقتی درست می کنی، همه دور سفره جمع می شن و از طعم خاصش کیف می کنن. شاید اولش اسمش یه ذره سخت به نظر بیاد، اما
شایانیوز- قلیه غوره یه خورش خوشمزه و ترش و لذیذه که بیشتر توی جنوب ایران، مخصوصاً خوزستان و بوشهر خیلی طرفدار داره. اصلاً یکی از همون غذاهایی هست که وقتی درست می کنی، همه دور سفره جمع می شن و از طعم خاصش کیف می کنن. شاید اولش اسمش یه ذره سخت به نظر بیاد، اما وقتی باهاش آشنا بشی، می فهمی که چقدر راحت و دوست داشتنیه. اصل طعم این خورش از غوره تازه و ترش میاد؛ یه جورایی مثل این می مونه که یه بمب طعمی توی دهنت منفجر می شه و این ترشی ملایم غوره باعث می شه که خورش نه خیلی ترش باشه نه شیرین، دقیقاً یه مزه خوشایند و عالی. معمولاً قلیه غوره رو با گوشت گوسفندی درست می کنن، چون گوشت گوسفند عطر و طعمش کلی به خورش میده و باعث می شه خورش حسابی جا بیفته. حالا اگه می خوای بدونی چطور این خورش خوشمزه رو درست کنی، باید بدونی که کلید اصلیش آرام پز کردن گوشت و تفت دادن پیاز و ادویه هاست. این مراحل باعث می شن خورش طعم دار و خوش عطر بشه. ضمناً استفاده از روغن محلی یا روغن زیتون هم می تونه حسابی عطر قلیه رو بالا ببره. قلیه غوره نه فقط یه غذای خوشمزه است، بلکه یه تجربه جمعی هم هست. وقتی کنار خانواده و دوستانت این خورش رو نوش جان می کنی، بیشتر حس می کنی که چه غذای خاص و دلنشینیه. این خورش خیلی خوب با برنج سفید سرو می شه و معمولاً توی روزهای خنک یا مهمونی های خانوادگی کلی طرفدار داره.
مواد اولیه لازم برای قلیه غوره
گوشت گوسفندی: ۵۰۰ گرم (ترجیحاً گوشت ران یا گردن بدون استخوان و چربی زیاد)
پیاز: ۲ عدد متوسط (ریز خرد شده)
روغن: ۴ قاشق غذاخوری (ترجیحاً روغن محلی یا روغن زیتون برای عطر بهتر)
سیر: ۳ حبه (سیر رنده شده یا له شده)
گوجه فرنگی: ۲ عدد بزرگ (پوست گرفته و خرد شده)
غوره تازه: ۲۰۰ گرم (ترجیحاً غوره ترش و تازه)
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
زردچوبه: ۱ قاشق چای خوری
هل سبز (اختیاری): ۳ عدد (پوسته شکسته برای عطر بهتر)
آب: ۲ لیوان
مراحل تهیه قلیه غوره
آماده سازی گوشت
ابتدا گوشت را به اندازه های متوسط خرد کنید. بهتر است گوشت تکه های با اندازه های مشابه باشد تا به طور یکنواخت بپزد. گوشت را بشویید و کنار بگذارید.
تفت دادن پیاز
در یک قابلمه مناسب، روغن را گرم کنید و پیازهای خرد شده را اضافه نمایید. پیاز را روی حرارت متوسط تفت دهید تا نرم و طلایی شود. این مرحله اهمیت بالایی دارد زیرا پایه عطر و طعم خورش را تشکیل می دهد.
افزودن سیر و ادویه ها
پس از طلایی شدن پیاز، سیر له شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی خامی سیر از بین برود. سپس زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و هل سبز را بیفزایید و خوب مخلوط کنید تا ادویه ها با روغن و پیاز ترکیب شوند.
افزودن گوشت
گوشت خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و با مواد تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و سطح آن کمی برشته شود. این کار باعث می شود گوشت در زمان پخت، طعم بهتری بگیرد و خورش شما خوشمزه تر شود.
اضافه کردن گوجه فرنگی
گوجه فرنگی های خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید چند دقیقه تفت بخورند تا گوجه نرم شده و آب بیندازد.
پخت خورش
در این مرحله، غوره های تازه را به همراه ۲ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید. حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت به آرامی بپزد و غوره ها طعم خود را به خورش بدهند. این مرحله معمولاً ۱.۵ تا ۲ ساعت زمان می برد. هر از گاهی خورش را هم بزنید و اگر لازم بود کمی آب اضافه کنید تا خورش خشک نشود.
تنظیم طعم
پس از پخت کامل گوشت، طعم خورش را بچشید و در صورت نیاز نمک و فلفل را تنظیم کنید. خورش باید طعمی ملس و ترش داشته باشد که ناشی از غوره تازه است.
و در آخر…
قلیه غوره، خورشی است که با تکیه بر مواد ساده اما با طعمی پیچیده، به یک غذای ویژه و دلپذیر تبدیل می شود. اگرچه تهیه آن نیازمند صبر و حوصله است، اما نتیجه نهایی کاملاً ارزش تلاش را دارد. با رعایت نکات گفته شده و استفاده از غوره تازه، می توانید یک قلیه غوره اصیل و خوشمزه را در خانه خود تهیه کرده و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰