شایانیوز- سوسیس و کالباس از پرطرفدارترین مواد پروتئینی در تمام دنیا هستن. غذاهای خیلی متنوعی رو میشه با سوسیس و کالباس درست کرد که خیلی خوشمزه میشن. در مورد بهداشت و کیفیت کالباس و سوسیس همیشه شبهه هایی وجود داشته و داره و بهتره اگر اهل مصرف این دو ماده غذایی هستید اون رو در خانه درست کنید. در این مطلب، طرز تهیه سوسیس خانگی رو به شما آموزش میدیم. تا پایان همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه سوسیس خانگی
گوشت گوساله بدون استخوان ۶۰۰ گرم
پودر نشاسته ذرت ۳ قاشق غذاخوری
شیر خشک قنادی ۳ قاشق غذاخوری
آرد سفید قنادی ۲ قاشق غذاخوری
سیر ۲ حبه
پودر پاپریکا ۲ قاشق مرباخوری
نمک، پودر سیر، پودر پیاز هر کدام یک قاشق مرباخوری
پودر زنجبیل، پودر دارچین و پودر آویشن هر کدام نصف قاشق چایخوری
پودر جوز هندی و پودر هل هر کدام یک سوم قاشق چایخوری
پودر میخک نوک قاشق مرباخوری
فلفل سیاه و قرمز به میزان دلخواه
سس کچاپ یک قاشق غذاخوری
آب یخ سه چهارم لیوان
روغن مایع یک سوم لیوان
تخم مرغ یک عدد
کاور سوسیس حدود ۲ متر
طرز تهیه سوسیس خانگی
مرحله اول
برای درست کردن سوسیس در خانه، ابتدا گوشت گوساله رو دو بار ریز چرخ کنید و بعد در یک ظرف بریزید، روش رو سلفون بکشید و به مدت ۳ تا ۴ ساعت در یخچال قرار بدید تا استراحت کنه.
مرحله دوم
بعد از گذشت این مدت، نشاسته، آرد و شیر خشک قنادی رو در یک کاسه بریزید و با هم مخلوط کنید. سپس نمک و تمام ادویه ها رو ریخته و با همزن دستی به خوبی هم بزنید تا یکدست بشه.
مرحله سوم
گوشت چرخ شده، تخم مرغ، سس کچاپ، روغن مایع و سیر له شده رو داخل میکسر یا غذاساز بریزید و با هم خوب میکس کنید سپس نصف آب یخ رو بریزید و بعد مواد آردی رو اضافه کنید و به خوبی میکس کنید.
مرحله چهارم
غلظت مواد باید نه خیلی سفت و نه خیلی شل باشه. اگر مایه سوسیس خانگی سفت بود بقیه آب یخ رو اضافه کرده و دوباره میکس کنید.
مرحله پنجم
کاور سوسیس رو در اندازه های ۴۰ سانتی برش بزنید تا راحت تر پر بشن و بعد مواد سوسیس رو داخل قیف بریزید و بعد داخل کاور رو پر کنید. اگر چرخ گوشت شما قطعه سوسیس زن داشته باشه خیلی راحت می تونید یک سوسیس باکیفیت درست کنید چون هوا وارد کاور نمیشه. در آخر دو سر کاور رو با نخ کوک محکم ببندید.
مرحله ششم
وقتی همه سوسیس ها رو به همین شکل آماده کردید، داخل یک قابلمه آب بریزید و روی حرارت زیاد بذارید تا به جوش بیاد. وقتی آب به جوش اومد حرارت رو متوسط رو به پایین بذارید و سوسیس ها رو داخل آب جوش بذارید تا به مدت ۴۵ دقیقه با در باز پخته بشن.
مرحله هفتم
بعد از گذشت ۴۵ دقیقه سوسیس خانگی خوشمزه رو از آب خارج کرده و داخل آب سرد بذارید تا خنک بشه و بعد در یخچال به مدت ۲۴ ساعت قرار بدید تا خودش رو بگیره بعد آماده استفاده میشه. نوش جان.
فوت و فن درست کردن سوسیس خانگی
-کاور سوسیس رو می تونید از فروشگاه های لوازم قنادی تهیه کنید.
-استفاده از پودر پاپریکا باعث خوشرنگ شدن سوسیس خانگی میشه.
-دقت کنید تا همه مواد سوسیس سرد باشن تا سوسیس بعد از پخت چروک نشه.
-محکم بستن و فشرده شدن مواد سوسیس بسیار مهمه اگر شل ببندید و هوا داخل کاور وارد بشه بعد از پختن چروک میشه.
-یک علت وا رفتن سوسیس خانگی بیش از حد پختن سوسیس هاست. ۴۵ دقیقه زمان مناسبی هست و اون رو رعایت کنید.
اگر به آشپزی علاقمند هستید، این صفحه رو با دستورهای متنوع و عالی دنبال کنید.