عناب به عنوان برند ملی در انتظار بازارهای جهانی است

کریم ذوالفقاری صبح امروز ۱۱ شهریور ماه در نخستین جشنواره استانی عناب در خراسان جنوبی اظهار کرد: تولیدکنندگان عناب باید از حمایتهای واقعی در زنجیره فرآوری و بازار برخوردار شوند. وی با بیان این که عناب نماد تلاش و استقامت مردم استان است، افزود: این محصول با کمترین امکانات و در سختترین شرایط اقلیمی به
کریم ذوالفقاری صبح امروز ۱۱ شهریور ماه در نخستین جشنواره استانی عناب در خراسان جنوبی اظهار کرد: تولیدکنندگان عناب باید از حمایتهای واقعی در زنجیره فرآوری و بازار برخوردار شوند.
وی با بیان این که عناب نماد تلاش و استقامت مردم استان است، افزود: این محصول با کمترین امکانات و در سختترین شرایط اقلیمی به بار مینشیند و یک برند ملی و حتی جهانی محسوب میشود که باید از ظرفیت آن بهدرستی استفاده شود.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی با اشاره به سهم حدود ۸۵ درصدی خراسان جنوبی در تولید عناب کشور خاطرنشان کرد: با وجود این جایگاه ویژه، هنوز عناب در بازار داخلی و خارجی به شکل شایسته عرضه نمیشود که جشنوارههای استانی میتوانند آغازگر توسعه بیشتر این محصول باشند.
وی در خصوص وضعیت صنایع تبدیلی عناب در استان اظهار داشت: در حال حاضر حدود ۵ هزار تُن ظرفیت اسمی بستهبندی در ۱۱ کارخانه و ۲ هزار تُن ظرفیت فرآوری وجود دارد، اما این ظرفیت هنوز بهطور کامل عملیانی نشده است.
ذوالفقاری همچنین از راهاندازی ۲۳ کارخانه جدید فرآوری در استان خراسان جنوبی خبر داد و افزود: بخشی از این پروژهها در نیمهراه هستند.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی با تأکید بر حمایت از بازار فروش کشاورزان گفت: نباید کشاورزی که با دستان پینهبسته محصول تولید کرده، دغدغه فروش داشته باشد. باید امکان فروش مستقیم برای تعاونیها و اتحادیههای استان در بازارهای میوه و ترهبار تهران فراهم شود.
وی پیشنهاد داد: در ۲۰ بازار میوه تهران، غرفههایی به نام خراسان جنوبی ثبت شود تا عناب و مشتقات آن به صورت مستقیم به دست مصرفکننده برسد و وزارت جهاد کشاورزی آمادگی کامل برای پیگیری این طرح را دارد و با همراهی استاندار استان، این اقدام شدنی است.
ذوالفقاری با اشاره به اهمیت ترویج و آموزش در توسعه بازار عناب گفت: دانشگاهها، سازمان تحقیقات و رسانهها باید در معرفی خواص دارویی، غذایی و اقتصادی عناب نقش مؤثرتری ایفا کنند.
وی در ادامه با رد برخی برداشتها درباره سابقه کوتاه عناب افزود: برخی معتقدند این محصول قدمتی هزارساله دارد، در حالی که اسناد تاریخی نشان میدهد سابقه عناب در ایران به حدود چهار هزار سال میرسد.
انتهای پیام/
مسئولیت این خبر با سایت منبع و جالبتر در قبال آن مسئولیتی ندارد. خواهشمندیم در صورت وجود هرگونه مشکل در محتوای آن، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا اصلاح گردد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0