کد خبر : 329542
تاریخ انتشار : شنبه ۱۵ شهریور ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۱

شایعات تغذیه ای در مورد مصرف نمک که نباید باور کنید

شایعات تغذیه ای در مورد مصرف نمک که نباید باور کنید

در پاسخ به این باور نادرست باید گفت علاوه بر نمک که در مراحل پخت غذا اضافه می شود، در صنایع غذایی برای تهیه تنقلات، بیسکوییت، شیرینی جات، گوشت های فراوری شده مانند سوسیس و کالباس و انواع غذاهای کنسرو شده از نمک استفاده می شود که اصطلاحا به نمک استفاده شده در مراحل فراوری

در پاسخ به این باور نادرست باید گفت علاوه بر نمک که در مراحل پخت غذا اضافه می شود، در صنایع غذایی برای تهیه تنقلات، بیسکوییت، شیرینی جات، گوشت های فراوری شده مانند سوسیس و کالباس و انواع غذاهای کنسرو شده از نمک استفاده می شود که اصطلاحا به نمک استفاده شده در مراحل فراوری غذا، «نمک پنهان» گفته می شود؛ بر روی برچسب مواد غذایی محصولات، میزان نمک موجود در هر محصول نوشته شده است.

با توجه به این که در زمان پُخت و پز به میزان نمک این مواد غذایی توجه نمی شود، یکی از عوامل اصلی در ابتلا به بیماری های فشار خون، بیماری قلبی و برخی از سرطان ها همین نمک پنهان است؛ قابل ذکر است برخی از مواد غذایی مانند گوشت، شیر، غلات و سبزی ها به طور طبیعی نیز حاوی سدیم هستند، اما میوه ها سدیم ندارند؛ بنابراین در زمان محاسبه نمک مصرفی به ویژه در افراد مبتلا به فشار خون بالا، توجه به نمک موجود در مواد غذایی نیز مهم است.

یُد موجود در نمک های تصفیه شده باعث سرطان می شود؟

در پاسخ به این شایعه باید دقت داشت یُد از عناصر مورد نیاز برای رشد و عملکرد بدن و ساخت هورمون های تیروئیدی است؛ کمبود یُد باعث اختلالات رشد جسمی و ذهنی و همچنین گواتر به ویژه در کودکان می شود، به همین دلیل میزان مصرف یُد توصیه شده در بارداری افزایش می یابد.

به علت کمبود یُد در خاک و آب، محصولات کشاورزی نمی توانند نیاز روزانه بدن به یُد را تامین کنند، از این رو در ایران و بسیاری از کشورها غنی سازی نمک با «یُد» صورت گرفته است.

هر فرد بزرگسال روزانه نیاز به ۱۵۰ میکروگرم یُد دارد که در حال حاضر هر گرم نمک با ۳۰ تا ۶۰ میکروگرم یُد غنی سازی می شود؛ در نتیجه این میزان یُد نمی تواند برای سلامت انسان مشکل ساز باشد؛ از طرفی دیگر هیچ مطالعه ای، ارتباط بین مصرف خوراکی یُد و خطر سرطان ها را نشان نداده است؛ آنچه مهم است مصرف زیاد نمک است که با برخی از سرطان ها مانند سرطان معده مرتبط است که این ارتباط به علت یُد موجود در نمک نیست.

نمک های کارخانه ای باعث بیماری کلیوی می شود؟

در پاسخ به این باور نادرست باید گفت نمک از دو جزء سدیم و کلر تشکیل شده است؛ بر هم خوردن تعادل سدیم در بدن در نتیجه افزایش دریافت آن باعث بروز بیماری فشار خون و بیماری کلیوی می شود، اما باید دقت کرد مصرف بیش ازحد هرگونه نمک اعم از نمک یُددار تصفیه شده، نمک دریا، نمک صورتی و سنگ نمک به علت داشتن سدیم باعث بیماری فشار خون و بیماری کلیوی می شود و این عوارض مختص نمک های کارخانه ای نیست؛ بنابراین توصیه می شود روزانه بیشتر از سه تا پنج گرم نمک استفاده نشود.

به علاوه باید توجه داشت نمک های کارخانه ای همان نمک های موجود در طبیعت است که آلودگی های آن گرفته شده و با یُد، غنی سازی شده است؛ بنابراین همزمان با رعایت مصرف میزان توصیه شده باید از نمک یُددار تصفیه شده استفاده کرد تا خطرات ناشی از کمبود یُد و آلودگی های احتمالی برطرف شود.

منبع خبر


مسئولیت این خبر با سایت منبع و جالبتر در قبال آن مسئولیتی ندارد. خواهشمندیم در صورت وجود هرگونه مشکل در محتوای آن، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا اصلاح گردد.

مطالب پیشنهادی از سراسر وب

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

advanced-floating-content-close-btn
advanced-floating-content-close-btn

پنجره اخبار