به گزارش همشهری آنلاین، ترشی یکی از محبوبترین چاشنیهای سفره ایرانی است و جایگاه ویژهای در کنار غذاهای سنتی دارد. در میان انواع ترشیها، ترشی کنگر خوشمزه و خانگی به دلیل طعم خاص و خواص بینظیرش بسیار پرطرفدار است. کنگر گیاهی خوشطعم و پرخاصیت به شمار میرود که علاوه بر عطر و مزه، فواید زیادی برای سلامت دستگاه گوارش دارد. بسیاری از افراد دوست دارند در فصل بهار، زمانی که کنگر تازه در بازار فراوان است، این ترشی خوشرنگ و اشتهابرانگیز را تهیه کنند تا در تمام طول سال همراه غذاهایشان داشته باشند. اگر شما هم به دنبال یک دستور کامل و ساده برای درست کردن این چاشنی خانگی هستید، در ادامه با آموزش مرحلهبهمرحله طرز تهیه ترشی کنگر خوشمزه و خانگی همراه شوید.
طرز تهیه ترشی کنگر و مواد لازم برای آن
مواد اولیه تهیه ترشی کنگر معمولا ساده و در دسترس هستند. ترکیب کنگر با سرکه و ادویههای خوشعطر باعث میشود طعم نهایی ترشی بسیار دلنشین شود.
مواد لازم:
- کنگر تازه: حدود ۵۰۰ گرم – بخش اصلی ترشی که باید تمیز و ریز خرد شود.
- سرکه سفید یا قرمز: به مقدار لازم – برای نگهداری طولانیتر و ایجاد طعم ترش و مطبوع.
- سیر: ۳ تا ۴ حبه – برای افزایش عطر و خاصیت ترشی.
- نمک: یک قاشق غذاخوری – جهت ایجاد طعم بهتر و ماندگاری بیشتر.
- فلفل سبز یا فلفل قرمز خشک: ۲ تا ۳ عدد – برای ایجاد تندی ملایم.
- زردچوبه: نصف قاشق چایخوری – افزاینده رنگ و خاصیت ضدعفونیکننده.
- تخم گشنیز یا زیره: یک قاشق مرباخوری – برای عطر خاص.
- نعناع خشک یا سبزیجات معطر خشک: در صورت تمایل برای طعمدهی بیشتر.
نکته: اگر سرکه سفید در دسترس نداشتید میتوانید از سرکه سیب استفاده کنید تا طعمی ملایمتر و شیرینتر به ترشی بدهد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی لیته فوری در خانه
مراحل پخت ترشی کنگر بهصورت مرحلهبهمرحله
طرز تهیه ترشی کنگر خوشمزه و خانگی بسیار ساده است و با رعایت چند مرحله میتوانید یک ترشی عالی و جاافتاده داشته باشید.
- آمادهسازی کنگر: ابتدا کنگرها را تمیز کرده و تیغها و بخشهای سفت آن را جدا کنید. سپس ساقههای کنگر را به قطعات کوچک و یکدست خرد کنید.
- شستوشو و خشک کردن: قطعات خرد شده را چند بار با آب سرد بشویید و سپس روی پارچه تمیز پهن کنید تا کاملاً خشک شوند. وجود رطوبت میتواند باعث کپک زدن ترشی شود.
- آمادهکردن ادویهها: سیر را پوست بگیرید و خرد کنید. فلفلها را نیز نصف کرده یا درسته در ترشی بریزید. ادویهها را هم آماده کنار بگذارید.
- چیدن مواد در شیشه: در یک شیشه شیشهای تمیز و خشک، ابتدا مقداری کنگر بریزید، سپس لایهای از سیر، ادویه و فلفل اضافه کنید. این کار را لایهلایه ادامه دهید.
- افزودن سرکه: سرکه را روی مواد بریزید تا کاملاً روی کنگرها را بپوشاند. کمی نمک به سرکه اضافه کنید تا طعم متعادلتر شود.
- بستن درب شیشه: درب ظرف را محکم ببندید و آن را در محیطی خنک و به دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید.
- زمان رسیدن ترشی: معمولاً ترشی کنگر بعد از ۲ تا ۳ هفته آماده مصرف میشود و هرچه بیشتر بماند جاافتادهتر و خوشطعمتر خواهد شد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی انبه خوشمزه و تند به سبک جنوبی
نکات کلیدی در طرز تهیه ترشی کنگر
برای اینکه ترشی شما خوشرنگ، خوشطعم و ماندگار شود، رعایت چند نکته در طرز تهیه ترشی کنگر ضروری است:
- حتماً کنگر خُرد شده را کاملاً خشک کنید تا ترشی کپک نزند.
- از شیشههای تمیز و خشک برای نگهداری استفاده کنید.
- نسبت به ذائقه خود میتوانید میزان نمک و فلفل را کم یا زیاد کنید.
- اگر دوست دارید رنگ ترشی روشنتر باشد، از سرکه سفید استفاده کنید.
- برای طعمی متفاوت میتوانید کمی سبزی خشک معطر مانند نعناع یا مرزه به آن اضافه کنید.
- هرگز ترشی را در ظروف فلزی نریزید چون باعث تغییر رنگ و طعم آن میشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی کلم قرمز | سادهترین روش درست کردن ترشی کلم قرمز
پیشنهاد سرو ترشی کنگر
ترشی کنگر خوشمزه و خانگی را میتوانید در کنار انواع غذاهای سنتی ایرانی مانند قورمه سبزی، آبگوشت، باقالیپلو با گوشت یا حتی غذاهای سادهتر مثل کوکو و کتلت سرو کنید. این ترشی به دلیل طعم خاص و تردی کنگر، اشتها را دوچندان میکند. برای تزئین میتوانید روی ترشی مقداری فلفل رنگی یا چند حبه سیر کامل بیندازید تا ظاهر آن زیباتر شود. اگر مهمان دارید، قرار دادن این ترشی در ظروف سفالی یا شیشهای زیبا جلوهای خاص به سفره میبخشد.
طعمی برای سفرههای ایرانی
طرز تهیه ترشی کنگر خوشمزه و خانگی بسیار ساده است و تنها به چند ماده اولیه نیاز دارد. با درست کردن این ترشی میتوانید علاوه بر لذت بردن از طعم دلپذیر آن، خواص بینظیر کنگر را هم به سفره خود بیاورید. چه برای همراهی با غذاهای مجلسی و چه برای یک ناهار ساده، این ترشی یک انتخاب عالی است. پیشنهاد میکنیم حتماً آن را امتحان کنید و تجربه خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0