همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: حتی مطالعات نشان میدهند که نوشیدنیهایی مانند قهوه در سطوح معمول مصرف، عموما بیخطر به نظر میرسند، و بررسیها نشان میدهد که بیشترین کاهش خطر برای پیامدهای مختلف سلامتی با سه تا چهار فنجان در روز حاصل میشود و احتمالا بیشتر از آنکه آسیب زننده باشند، برای سلامتی مفید هستند.
همچنین، ترکیبات زیستفعال قهوه مانند کافئین، اسیدهای کلروژنیک و پلیفنولها از طریق مکانیسمهایی مانند اثرات آنتیاکسیدانی، ضدالتهابی و تنظیم متابولیک در این اثرات محافظتی نقش دارند. دکتر سوراب ستی، متخصص گوارش که در دانشگاههای هاروارد و استنفورد آموزش دیده، نیز اظهار میکند که قهوه برای مغز، روده و کبد کاملا فوقالعاده است. او در پستی که اخیرادر اینستاگرام انتشار داده اشاره کرده که پلیفنولهای موجود در قهوه، باکتریهای خوب روده را افزایش میدهند. قهوه همچنین تمرکز و حافظه را افزایش میدهد و در نتیجه احتمال ابتلا به آلزایمر را کاهش میدهد. کبد چرب را نیز بهبود میبخشد. او اضافه میکند، اما اکثر مردم قهوه خود را اشتباه مینوشند. در این ویدئو، او سه اشتباه رایجی را که مردم با قهوه مرتکب میشوند توضیح میدهد و همچنین نحوه اصلاح این اشتباهات را به اشتراک میگذارد.
اشتباه اول: اضافه نکردن شکر به قهوه

اضافه کردن شکر به قهوه منجر به افزایش ناگهانی قند خون و افزایش التهاب میشود که خوب نیست. دکتر ستی پیشنهاد میکند از میوه مانک که یک شیرینکننده طبیعی است که تا ۳۰۰ برابر شیرینتر از قند بوده و فاقد کالری و کربوهیدرات است یا استویا بدون افزودنی اریتریتول استفاده شود. طبق یک مطالعه، آب میوه مانک همچنین میتواند با افزایش عوامل ایمنی و تعدیل مثبت ترکیب میکروبیوتای روده، ایمنی را بهبود بخشد که برای سلامت کلی و عملکرد سیستم ایمنی مفید است. در مطالعه دیگری به این نکته اشاره شده که عصاره میوه مانک میتواند پاسخهای گلوکز و انسولین پس از غذا را کاهش دهد. این عصاره با پشتیبانی از تنظیم گلیسمی بدون کالری اضافه، پتانسیل ایجاد سلامت متابولیک پایدار را دارد.
اشتباه دوم: استفاده نکردن از قهوه ارگانیک
به گفته دکتر سوراب ستی، قهوه یکی از محصولاتی است که بیشترین میزان آفتکش را دارد. او میگوید شما که واقعا نمیخواهید آفتکشها را مصرف کنید. در ادامه دکتر ستی پیشنهاد میکند که محصولات قهوه ارگانیک بخرید و قبل از خرید قهوه، آن را از نظر سلامت بررسی کنید.
اشتباه سوم: اجتناب از قهوه رست تیره
به گفته دکتر سوراب، ممکن است تعجبآور باشد، اما رست تیرهتر کافئین کمتری دارد و بنابراین برای معده راحتتر است، همچنین، او میگوید اگر مشکل سوزش سر دل ندارید، رست روشن را انتخاب کنید زیرا بیشترین مقدار پلیفنول را دارد. طبق نتایج یک مطالعه ، رست تیره ممکن است برخی از آنتیاکسیدانها مانند اسیدهای کلروژنیک را در مقایسه با رست روشن کاهش دهد، اگرچه اثر آفتکشها و سموم بیشتری را نیز از بین میبرد. قهوه رست تیره همچنین مسیرهای آنتیاکسیدانی مانند Nrf۲ را که برای محافظت از سلولها بسیار مهم است، به طور قویتری فعال میکند. این قهوه حاوی مواد مغذی ضروری مانند منیزیم، پتاسیم، نیاسین (ویتامین B۳)، ریبوفلاوین، تیامین و اسید پانتوتنیک (ویتامین B۵) است که از سلامت کلی پشتیبانی میکند.
با بو دادن یا رست کردن دانه های قهوه می توان طعم، مزه و حتی رایحه آن را منحصر به فرد کرد. وقتی میوههای قهوه چیده میشوند، شباهتی با دانه قهوه ای که داخل قهوه ساز یا اسپرسوساز می گذاریم ندارند. بعد از پوست کندن میوه قهوه و استخراج کردن و خشک کردن آن دانه قهوه و رنگ روشنی باقی می ماند که این دانه شامل اسید کلروژنیک هست که با رست کردن و بو دادن آن میتوان اسیدیته قهوه را کاهش داد.
بیشتر بخوانید:

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0