داغ، نازک و مغزدار: کوتاب، نان سنتی آذربایجان که باید امتحان کنید!
به گزارش پارسینه ، کوتاب که با مواد اولیه ساده و در دسترس تهیه میشود، میتواند یک وعده غذایی کامل یا یک میانوعده عالی باشد. در اینجا، نگاهی به این نان شگفتانگیز و طرز تهیه آن خواهیم انداخت. معرفی نان کوتاب: گنجینهای از طعم و سادگی کوتاب یک نان تابهای بسیار نازک است که شباهت
به گزارش پارسینه ، کوتاب که با مواد اولیه ساده و در دسترس تهیه میشود، میتواند یک وعده غذایی کامل یا یک میانوعده عالی باشد. در اینجا، نگاهی به این نان شگفتانگیز و طرز تهیه آن خواهیم انداخت.
معرفی نان کوتاب: گنجینهای از طعم و سادگی
کوتاب یک نان تابهای بسیار نازک است که شباهت زیادی به قطایف یا پنکیک دارد، اما با این تفاوت که قبل از پخت، با مواد مختلفی مانند سبزیجات (اسفناج و پیازچه)، گوشت، کدو تنبل یا پنیر پر میشود. این نان پس از پخته شدن روی ساج یا تابه، با حرارت ملایم، طعمی بینظیر پیدا میکند.
خاستگاه: جمهوری آذربایجان و منطقه قفقاز.
ویژگی بارز: خمیر نازک و مغزدار.
سرو: معمولاً داغ، همراه با ماست، دوغ و گاهی اوقات سماق.
دستور پخت کوتاب سبزیجات و پنیر
در این بخش، ما دستور تهیه کوتاب را با یکی از محبوبترین مغزها، یعنی ترکیب اسفناج، پیازچه و پنیر، برای شما آماده کردهایم.
مواد اولیه لازم

مراحل تهیه خمیر جادویی کوتاب
خمیر کوتاب باید لطیف و قابلیت باز شدن تا حد امکان نازک را داشته باشد.
مخلوط کردن مواد خشک: ابتدا آرد و نمک را در یک کاسه مناسب ریخته و کاملاً با هم مخلوط کنید.
افزودن مایعات: آب را به آرامی به مخلوط اضافه کنید و با قاشق یا دست هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
ورز دادن: روغن مایع را اضافه کنید. خمیر را به مدت حدود ۱۰ دقیقه با دست ورز دهید تا نرم و الاستیک شود.
نکته مهم: اگر چسبندگی خمیر بیش از حد بود، میتوانید مقدار بسیار کمی آرد اضافه کنید، اما مراقب باشید خمیر سفت نشود.
استراحت خمیر: روی کاسه را با یک دستمال تمیز یا سلفون بپوشانید و به مدت حداقل یک ساعت در دمای محیط قرار دهید تا خمیر استراحت کند. این کار به فعال شدن گلوتن کمک کرده و باز کردن خمیر را آسانتر میکند.
مراحل تهیه مواد میانی و آمادهسازی نان
در زمان استراحت خمیر، مواد میانی را آماده کنید.
آمادهسازی سبزیجات: اسفناج و پیازچههای خرد شده را با پنیر پیتزا و کمی نمک و فلفل سیاه مخلوط کنید. میتوانید پیاز نگینی سرخ شده را نیز برای طعم بیشتر به آن اضافه کنید. نیازی به پختن سبزیجات نیست.
تقسیم خمیر: پس از استراحت، خمیر را به آرامی جمع کرده و به چهار قسمت مساوی (یا بیشتر، بسته به اندازه تابه شما) تقسیم کنید.
باز کردن خمیر: هر قسمت را با استفاده از وردنه و با کمک کمی آرد، تا حد ممکن به صورت بسیار نازک و دایرهای باز کنید. ضخامت ایدهآل باید کمتر از ۱ میلیمتر باشد.
پر کردن خمیر: روی نیمی از دایره خمیر، مقداری از مواد میانی سبزیجات و پنیر را بریزید. لبههای خمیر را با آب یا زرده تخممرغ کمی مرطوب کنید و نیمه دیگر خمیر را روی آن برگردانید تا یک شکل نیمدایره ایجاد شود.
مهر و موم کردن: لبهها را با انگشت یا چنگال محکم فشار دهید تا در هنگام پخت باز نشوند.
مرحله پخت و سرو کوتاب
پخت کوتاب سریع و روی تابه خشک انجام میشود.
گرم کردن تابه: یک تابه بزرگ یا ساج را روی حرارت قرار دهید تا کاملاً گرم شود. نیازی به اضافه کردن روغن نیست.
پخت نان: کوتاب آماده شده را در تابه داغ بگذارید و حرارت را ملایم کنید.
تکمیل پخت: هر طرف نان را حدود ۲ تا ۴ دقیقه بپزید تا روی آن خالهای قهوهای رنگ ایجاد شود و خمیر کاملاً بپزد.
سرو: نان کوتاب را بلافاصله پس از پخت، میتوانید با کمی کره ذوب شده چرب کنید و سپس سرو نمایید. بهترین ترکیب سرو، همراه با ماست چکیده یا دوغ است.
مسئولیت این خبر با سایت منبع و جالبتر در قبال آن مسئولیتی ندارد. خواهشمندیم در صورت وجود هرگونه مشکل در محتوای آن، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا اصلاح گردد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0