کد خبر : 393076
تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۴ - ۲۰:۴۶

دمنوش‌ها درمان آنفلوانزا نیستند

دمنوش‌ها درمان آنفلوانزا نیستند

توصیه‌های مهم برای بیماران آنفلوانزا؛ یک عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با تأکید بر اینکه مصرف دمنوش‌های گیاهی تنها نقش تسکینی و حمایتی در بهبود علائم آنفلوانزا دارد، هشدار داد استفاده افراطی از فرآورده‌های غلیظ گیاهی ممکن است منجر به عوارض گوارشی شود. او تأکید کرد هیچ گیاه



توصیه‌های مهم برای بیماران آنفلوانزا؛


یک عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با تأکید بر اینکه مصرف دمنوش‌های گیاهی تنها نقش تسکینی و حمایتی در بهبود علائم آنفلوانزا دارد، هشدار داد استفاده افراطی از فرآورده‌های غلیظ گیاهی ممکن است منجر به عوارض گوارشی شود. او تأکید کرد هیچ گیاه دارویی تاکنون به‌عنوان درمان قطعی آنفلوانزا تأیید نشده است.

به گزارش سایت خبری پُرسون، دکتر مهدیه شیخی، عضو هیأت علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، با اشاره به نقش مکملی گیاهان دارویی در روند بهبود بیماران مبتلا به آنفلوانزا گفت: دمنوش‌هایی مانند بابونه، آویشن، پونه و عناب می‌توانند با کاهش التهاب، تقویت سیستم ایمنی و تسکین برخی علائم تنفسی مؤثر باشند؛ با این حال، این ترکیبات تنها نقش حمایتی دارند و نمی‌توانند جایگزین درمان‌های دارویی و استاندارد آنفلوانزا شوند.

وی با بیان اینکه هنوز شواهد علمی کافی برای اثبات قطعی اثر مستقیم این گیاهان در درمان آنفلوانزا وجود ندارد، افزود: بخش عمده یافته‌های موجود بر پایه مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی است و تاکنون هیچ گیاه دارویی به‌عنوان درمان قطعی معرفی نشده است. بنابراین توصیه می‌شود بیماران دمنوش‌ها را در کنار نسخه پزشکی مصرف کنند و نه به‌عنوان جایگزین درمان.

دکتر شیخی همچنین نسبت به مصرف بی‌رویه فرآورده‌های گیاهی هشدار داد و گفت: استفاده افراطی از اسانس‌ها و عصاره‌های غلیظ ممکن است موجب تحریک مخاط، تهوع یا ناراحتی‌های گوارشی شود؛ اما مصرف متعادل دمنوش‌های رقیق‌شده در طول روز رویکردی ایمن و کمک‌کننده است.

عضو هیأت علمی دانشگاه درباره خواص گیاهان پرمصرف نیز توضیح داد: بابونه خاصیت ضدالتهابی دارد، آویشن به‌دلیل وجود ترکیباتی مانند تیمول و کارواکرول ویژگی ضدویروسی نشان می‌دهد، پونه می‌تواند به کاهش احتقان و عفونت‌های خفیف کمک کند و عناب به‌دلیل آنتی‌اکسیدان فراوان خود، به کاهش التهاب دستگاه تنفسی یاری می‌رساند.

وی در پایان توصیه کرد بیماران مبتلا به آنفلوانزا از غذاهای سبک و گرم مانند سوپ، فرنی، حلیم رقیق، سبزیجات پخته، تخم‌مرغ، مرغ و ماهی استفاده کرده و روزانه حداقل ۸ لیوان مایعات گرم بنوشند. همچنین گنجاندن میوه‌هایی نظیر پرتقال، نارنگی، سیب و کیوی در رژیم غذایی می‌تواند روند بهبود را تسریع کند.


منبع: بهداشت نیوز

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:











منبع خبر


مسئولیت این خبر با سایت منبع و جالبتر در قبال آن مسئولیتی ندارد. خواهشمندیم در صورت وجود هرگونه مشکل در محتوای آن، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا اصلاح گردد.

مطالب پیشنهادی از سراسر وب

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

کد امنیتی *

advanced-floating-content-close-btn
advanced-floating-content-close-btn

پنجره اخبار