کد خبر : 400775
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۴ - ۲۰:۱۴

نقش شگفت‌انگیز آجیل‌ها برای سلامتی چیست؟

نقش شگفت‌انگیز آجیل‌ها برای سلامتی چیست؟

مطالعات علمی نشان می‌دهد مصرف منظم مغزهای خوراکی به‌ویژه در اوایل بارداری، نقش مهمی در تقویت حافظه، عملکرد شناختی و تکامل عصبی جنین دارد؛ موضوعی که اهمیت تغذیه مادر را بیش از پیش برجسته می‌کند. به گزارش سایت خبری پُرسون، مغزهای خوراکی مانند بادام، گردو، بادام زمینی و فندق فواید زیادی دارند و سرشار


مطالعات علمی نشان می‌دهد مصرف منظم مغزهای خوراکی به‌ویژه در اوایل بارداری، نقش مهمی در تقویت حافظه، عملکرد شناختی و تکامل عصبی جنین دارد؛ موضوعی که اهمیت تغذیه مادر را بیش از پیش برجسته می‌کند.

به گزارش سایت خبری پُرسون، مغزهای خوراکی مانند بادام، گردو، بادام زمینی و فندق فواید زیادی دارند و سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع و سایر مواد مغذی مانند فیبر، ویتامین E، استرول‌های گیاهی هستند که ریسک ابتلا به بیماری‌هایی مانند فشارخون، دیابت و استرس اکسیداتیو را کاهش می‌دهند. همچنین مصرف روزانه مغزها (آجیل بی‌نمک) با کاهش اختلال حافظه و قدرت تفکر در سالمندان در ارتباط است.

به طور کلی، مغزها سرشار از فولات و اسیدهای چرب مانند امگا3 و اسیدهای چرب امگا6 هستند که برای تکامل اعصاب و نورون‌ها ضروری است. این اسیدهای چرب فقط از طریق رژیم غذایی دریافت می‌شوند، زیرا بدن نمی‌تواند آنها را تولید کند، بنابراین این ترکیبات اسیدهای چرب ضروری نامیده می‌شوند. باید توجه داشت نیاز به اسید چرب امگا3 در زنان باردار در مقایسه با زنان غیرباردار افزایش می‌یابد که منابع آن گردو، دانه چیا و ماهی‌های چرب است.

در طول بارداری، مصرف آجیل بی‌نمک منجر به بهبود حافظه و عملکردهای شناختی می‌شود و فواید طولانی‌مدت برای تکامل شناختی و توانایی‌های حرکتی کودک دارد. مطالعات همچنین نشان داده‌اند که گرچه مصرف مغزهادر طول سه ماهه بارداری با تکامل بهتر کودکان ارتباط دارد، مصرف مغزها در سه ماهه سوم بارداری بهبود قابل توجه و چشمگیری در روند تکامل نوروفیزیولوژیک کودک ایجاد نمی‌کند.

این یافته ممکن است به دلیل تفاوت در تاثیر فاکتورهای اگزوژن و اندوژن بر تکامل جنین در طول دوره‌های مختلف بارداری باشد و تاثیر وضعیت تغذیه مادر در اوایل بارداری برجسته‌تر است. فولیک‌اسید به طور ویژه در ابتدای دوره بارداری به تکمیل لوله عصبی جنین کمک می‌کند. کمبود فولیک‌اسید منجر به اختلال مادرزادی نقص لوله عصبی در مغز و ستون فقرات می‌شود.

مصرف اسیدهای چرب امگا3 مخصوصا EPA (ایکوزا پنتانوئیک اسید) و DHA (دوکوزاهگزانویئک اسید) به دلیل اهمیت ساختاری و عملکردی در تکامل مغز، شبکیه چشم و سیستم ایمنی جنین اهمیت دارد. بر اساس یافته‌های علمی، اسیدهای چرب غیراشباع عملکردهای فیزیولوژیک مانند تنظیم بیان ژن، حفظ ترکیب غشای سلول، تنظیم فعالیت کانال‌ها و پروتئین‌های غشایی دارند. علاوه بر این، اثرات ضد التهاب دارند که به طور ویژه در طول دوران بارداری مفید است.


منبع: بهداشت نیوز

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:











منبع خبر


مسئولیت این خبر با سایت منبع و جالبتر در قبال آن مسئولیتی ندارد. خواهشمندیم در صورت وجود هرگونه مشکل در محتوای آن، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا اصلاح گردد.

مطالب پیشنهادی از سراسر وب

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

کد امنیتی *

advanced-floating-content-close-btn

پنجره اخبار