عدس پلو یکی از غذاهای محبوب و مغذی در فرهنگ غذایی ایرانی است. این غذا به دلیل طعم لذیذ و خواص تغذیه ای بالای آن، همیشه مورد توجه خانواده ها بوده است. اما در سال های اخیر، با افزایش آگاهی در مورد تغذیه سالم و کاهش مصرف گوشت، استفاده از سویا به عنوان جایگزینی برای منابع پروتئینی حیوانی به شدت رواج یافته است. در این مقاله، به بررسی طرز تهیه عدس پلو با سویا می پردازیم و نکات مهمی را در مورد این غذا بیان می کنیم.
مواد اولیه
برای تهیه عدس پلو با سویا به مواد زیر نیاز دارید:
- برنج: ۲ لیوان فرانسوی
- سویا: ۱ لیوان فرانسوی
- عدس: ۱ لیوان فرانسوی
- پیاز: ۲ عدد
- زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
- سیب زمینی: ۲ عدد
- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- فلفل، نمک، زردچوبه: به مقدار لازم
- لیمو عمانی: به مقدار لازم
- دارچین و آویشن: به مقدار لازم
- کشمش پلویی: به مقدار لازم

طرز تهیه
مرحله اول: آماده سازی مواد
خیس کردن سویا: سویا را به مدت ۱-۲ ساعت در آب خیس کنید تا نرم شود. پس از آن، آب آن را خالی کرده و با آب تازه بجوشانید تا کاملا پخته و نرم شود.
پخت عدس: عدس را نیز به مدت ۳۰ دقیقه در آب بجوشانید تا نرم شود. سپس آب آن را خالی کنید.
خرد کردن پیاز: پیازها را ریز خرد کرده و در یک تابه با کمی روغن تفت دهید تا طلایی و نرم شوند.
مرحله دوم: ترکیب و تفت دادن مواد
اضافه کردن سویا و عدس: پس از طلایی شدن پیاز، سویا و عدس پخته شده را به تابه اضافه کنید. در این مرحله، رب گوجه فرنگی و ادویه جات (زردچوبه، نمک، فلفل، دارچین و آویشن) را به مخلوط اضافه کنید و به مدت ۱۰ دقیقه تفت دهید تا عطر ادویه ها آزاد شود.
اضافه کردن زعفران: زعفران دم کرده را به مخلوط اضافه کنید و همه مواد را خوب هم بزنید تا طعم ها به خوبی ترکیب شوند.
همچنین بخوانید:
راز سفید موندن برنج عدس پلو رو یاد بگیر!
عدس پلو یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که از ترکیب برنج، عدس، کشمش، پیاز داغ و ادویه جات تهیه می شود. این غذا را می توان به صورت آبکش یا کته…
مرحله سوم: پخت برنج
پخت برنج: برنج را چند بار با آب سرد شسته و سپس در آب جوش (به مقدار کافی) به مدت ۱۰ دقیقه بپزید. پس از آن، برنج را آبکش کرده و به تابه مواد اضافه کنید.
اضافه کردن لیمو عمانی: لیمو عمانی ها را با چنگال یا چاقو چند سوراخ کنید و در بین برنج قرار دهید. این کار باعث می شود عطر و طعم لیمو عمانی به برنج منتقل شود.

مرحله چهارم: آماده سازی سیب زمینی
سرخ کردن سیب زمینی: سیب زمینی ها را خلالی برش دهید و در روغن داغ سرخ کنید تا ترد و طلایی شوند.
مرحله پنجم: سرو غذا
سرو کردن: عدس پلو با سویا را در ظرف سرو قرار داده و روی آن را با سیب زمینی های سرخ شده و کشمش پلویی تزئین کنید. می توانید این غذا را با ماست یا سالاد شیرازی نیز سرو کنید.
طرز تهیه عدس پلو با سویا (غذای سالم و گیاهی)
مسئولیت این خبر با سایت منبع و جالبتر در قبال آن مسئولیتی ندارد. خواهشمندیم در صورت وجود هرگونه مشکل در محتوای آن، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا اصلاح گردد.
مجله گل بانو:
- این شام اعتیادآور را امتحان کنید
- ۳ قوی ترین مدیتیشن جذب ثروت با جملات تاکیدی در ۲۱ روز
- مجسمه عجیب ترکیهای که از خود سلفی میگیرد
