کد خبر : 310594
تاریخ انتشار : سه شنبه 21 مرداد 1404 - 16:58
دسته‌بندی نشده
0 بازدید

پژوهش محقق ایرانی هاروارد: سیب‌زمینی سرخ‌کرده می‌تواند ریسک دیابت را ۲۰ درصد افزایش دهد

پژوهش محقق ایرانی هاروارد: سیب‌زمینی سرخ‌کرده می‌تواند ریسک دیابت را ۲۰ درصد افزایش دهد

تحقیق جدید دانشمندان دانشگاه هاروارد به سرپرستی پژوهشگر ایرانی نشان می‌دهد که سیب‌زمینی به خودی خود عامل خطری برای دیابت نوع ۲ نیست، اما روش پخت آن است که همه چیز را تعیین می‌کند. براساس این مطالعه، مصرف منظم سیب‌زمینی سرخ‌کرده یا چیپس می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را تا ۲۰ درصد افزایش دهد.  

تحقیق جدید دانشمندان دانشگاه هاروارد به سرپرستی پژوهشگر ایرانی نشان می‌دهد که سیب‌زمینی به خودی خود عامل خطری برای دیابت نوع ۲ نیست، اما روش پخت آن است که همه چیز را تعیین می‌کند. براساس این مطالعه، مصرف منظم سیب‌زمینی سرخ‌کرده یا چیپس می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را تا ۲۰ درصد افزایش دهد.

 

سیب‌زمینی سومین محصول غذایی پرمصرف در جهان است، بااین‌حال ارتباط آن با دیابت نوع ۲ همیشه موضوعی بحث‌برانگیز و متناقض بوده است. اکنون محققان در دانشکده بهداشت عمومی هاروارد به سرپرستی «دکتر سید محمد موسوی» به این ابهامات پاسخ داده‌اند. این تیم با تحلیل داده‌های مربوط به رژیم غذایی بیش از ۲۰۵ هزار متخصص حوزه سلامت در آمریکا که برای بیش از ۳۰ سال جمع‌آوری شده بود، به نتایج دقیقی دست یافتند.

 

دکتر موسوی می‌گوید: «ما به‌جای اینکه بپرسیم سیب‌زمینی خوب است یا بد، به یک سؤال ظریف‌تر و کاربردی‌تر پرداختیم: سیب‌زمینی باید چگونه پخته ‌شود و به‌جای آن چه چیزی می‌توانیم بخوریم؟»

 

تأثیر سیب‌زمینی سرخ‌کرده بر افزایش خطر دیابت

 

به گزارش گاردین، نتایج این مطالعه پس از در نظرگرفتن عواملی مانند سبک زندگی و شاخص توده بدنی (BMI) نشان داد مصرف سیب‌زمینی سرخ‌کرده یا چیپس سه بار در هفته خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را ۲۰ درصد افزایش می‌دهد. این خطر با مصرف پنج وعده در هفته به ۲۷ درصد نیز می‌رسد.

 

در مقابل مصرف منظم سیب‌زمینی پخته، آب‌پز یا پوره‌شده هیچ ارتباط آماری معناداری با افزایش خطر دیابت نداشت. محققان معتقدند که فرایند سرخ‌کردن عمیق در روغن، با افزایش محتوای چربی، نمک و کالری، و همچنین از بین‌بردن برخی مواد مغذی، سیب‌زمینی را به یک عامل ریسک تبدیل می‌کند.

 

از سوی دیگر، محققان می‌گویند جایگزین‌کردن یک وعده سیب‌زمینی سرخ‌کرده با غلات کامل (مانند برنج قهوه‌ای یا پاستای سبوس‌دار) خطر ابتلا به دیابت را ۱۹ درصد کاهش می‌دهد. بااین‌حال در مقابل، جایگزین‌کردن هر نوع سیب‌زمینی (حتی پخته) با برنج سفید، خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد. درکل محققان می‌گویند از سیب‌زمینی لذت ببرید، اما به نحوه پخت آن دقت کنید و کمتر به سراغ چیپس بروید.

 

یافته‌های این پژوهش در ژورنال BMJ منتشر شده است.

 

منبع: دیجیاتو

+

مطالب پیشنهادی از سراسر وب

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

advanced-floating-content-close-btn
advanced-floating-content-close-btn