همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: از انواع قرمز شیرین، گرفته تا انواع سبز ترش، برای هر سلیقهای یک سیب وجود دارد. به گزارش هلت لاین، سیبها معمولا در دستور العملهایی مانند پای، کلوچه، ، مربا، سالاد، بلغور جو دوسر یا اسموتی استفاده میشوند. همچنین میتوان آنها را به عنوان یک میان وعده عالی یا به صورت خلالی خرد شده و آغشته به کره بادام زمینی یا همراه با پنیر یا به صورت کمپوت مصرف کرد. سیبها علاوه بر تطبیقپذیری در آشپزی و رنگها و طعمهای بیشمارشان، میوهای فوقالعاده سالم با فواید فراوان هستند.
مغذی هستند
سیبها میوههای سرشار از مواد مغذی محسوب میشوند، به این معنی که در هر وعده مقدار زیادی مواد مغذی ارائه میدهند. دستورالعملهای غذایی فعلی مصرف روزانه ۲ فنجان میوه را برای یک رژیم غذایی ۲۰۰۰ کالری توصیه میکند و بر میوههای کامل مانند سیب تأکید دارد. سیبها همچنین منبع غنی از گروه مهمی از آنتیاکسیدانها به نام پلیفنولها هستند. برای بهرهمندی بیشتر از سیب، پوست آن را جدا نکنید. پوست حاوی نیمی از فیبر میوه و بیشتر پلیفنولهای آن است.
احتمال کمک به کاهش وزن
سیب سرشار از فیبر و آب است که باعث سیری میشود. در نتیجه یک مطالعه مشخص شد، خوردن سیب کامل، احساس سیری بیشتری نسبت به مصرف مقادیر مساوی آب سیب ایجاد میکند. این اتفاق ممکن است به این دلیل رخ دهد که سیب کامل، میزان تخلیه معده را کاهش میدهد. برخی از تحقیقات سال ۲۰۱۹ نشان میدهد که مصرف سیب ممکن است شاخص توده بدنی (BMI) را کاهش دهد. توده بدنی بالا یک عامل خطر مرتبط با وزن برای بیماری قلبی است. یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ نیز نشان داد که پلی فنولهای سیب نیز ممکن است اثرات ضد چاقی داشته باشند. با این حال، یک آزمایش در سال ۲۰۲۱ نشان داد که ۴۴ شرکتکننده که به مدت ۶ هفته ۳ سیب کامل خورده بودند، هیچ تغییری در شاخص توده بدنی یا سایر نشانگرهای خطر بیماریهای قلبی و عروقی نشان ندادند. این مطالعه همچنین هیچ کاهش وزنی را نشان نداد.
میتواند برای قلب مفید باشد
سیب با کاهش احتمال ابتلا به بیماری قلبی مرتبط دانسته شده است. تحقیقات نشان داده است که خوردن ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم سیب کامل در روز با کاهش احتمال ابتلا به بیماری قلبی و عوامل خطر مانند فشار خون بالا مرتبط است. یکی از دلایل ممکن است این باشد که آنها حاوی فیبر محلول هستند. دلیل دیگر ممکن است این باشد که سیبها پلی فنول دارند. برخی از این موارد ممکن است به کاهش فشار خون کمک کنند. مطالعات همچنین مصرف زیاد فلاونوئیدها را با کاهش احتمال سکته مغزی مرتبط دانستهاند. یک مطالعه در سال ۲۰۲۰ نیز خوردن سیب را با کاهش احتمال سکته مغزی مرتبط دانسته است.
احتمال کاهش خطر ابتلا به دیابت
خوردن سیب همچنین ممکن است احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد. یک بررسی در سال ۲۰۱۹ نشان داد که خوردن سیب میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد. مقدار بالای پلی فنول کوئرستین موجود در سیب میتواند این اثر مفید را توضیح دهد. با این حال، اگر دیابت دارید، مهم است که مطمئن شوید سطح قند خون شما با خوردن سیب خیلی بالا نمیرود.
احتمال ارتقای سلامت روده
سیب حاوی پکتین است، نوعی فیبر که به عنوان یک پریبیوتیک در میکروبیوم روده شما عمل میکند و روده سالم اغلب کلید سلامت بهتر است. از آنجایی که فیبر غذایی قابل هضم نیست، پکتین به روده بزرگ میرسد و رشد باکتریهای خوب را تقویت میکند. به ویژه نسبت فیرمیکوتها به باکتروئیدوتا، دو نوع اصلی باکتری در روده را بهبود میبخشد.
احتمال کمک به پیشگیری از سرطان
تحقیقات نشان میدهند که پلیفنولهای سیب میتوانند به جلوگیری از تکثیر سلولهای سرطانی کمک کنند. یک بررسی در سال ۲۰۲۱ نشان میدهد که مطالعات درونتنی و برونتنی از تأثیر سیب در پیشگیری از سرطان پشتیبانی میکنند. با این حال، برای تأیید این موضوع، مطالعات بالینی مورد نیاز است. تحقیقات بیشتر همچنین میتواند فراهمی زیستی سیب را در انسان تعیین کند.
میتواند به مبارزه با آسم کمک کند
پوست سیب سرشار از آنتیاکسیدان کوئرستین است که میتواند به تنظیم سیستم ایمنی بدن و کاهش التهاب کمک کند. از لحاظ تئوری، این میتواند سیب را در برابر مراحل پایانی واکنشهای آسم برونش مؤثر کند. تحقیقات جدید نشان میدهد که سیب با تغییر مفید میکروبیوتای روده شما، ممکن است به محافظت در برابر بیماریهای مزمن مانند چاقی، دیابت نوع ۲، بیماری قلبی و سرطان کمک کند.
کمک به محافظت از مغز
کوئرستین موجود در سیب ممکن است از مغز شما در برابر آسیب ناشی از استرس اکسیداتیو محافظت کند. بررسی ۱۴ مطالعه حیوانی نشان میدهد که کوئرستین ممکن است برخی از خواص پیشگیرانه در برابر بیماری آلزایمر داشته باشد. با این حال، محققان برخی از روشهای مطالعه را زیر سوال بردند و معتقد بودند که تحقیقات بیشتری لازم است.
احتمال بهبود سلامت روان
طبق یک بررسی در سال ۲۰۲۰، خوردن سبزیجات و میوههای بیشتر مانند سیب ممکن است به سلامت روان شما کمک کند.با این اوصاف، این مطالعه نشان داد که اگر روزانه حداقل ۵ وعده میوه و سبزیجات مصرف کنید، این مزیت آشکار میشود، که مطابق با توصیههای دستورالعملهای غذایی آمریکا برای مصرف روزانه میوه و سبزیجات است. علاوه بر این، یک مطالعه بریتانیایی در سال ۲۰۱۹ نشان داد که نوجوانانی که سبزیجات و میوه کمتری در رژیم غذایی خود مصرف میکنند، سلامت روان ضعیفتری دارند.
احتمال کمک به بیماریهای گوارشی
خوردن میوههایی مانند سیب ممکن است به کاهش احتمال ابتلا به بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) کمک کند. مطالعات متعدد همچنین نشان دادهاند که خوردن سیب میتواند به بدن شما در هضم بهتر غذا کمک کند، که ممکن است برای یبوست مفید باشد. اما میزان این تأثیر ممکن است به نوع سیبی که میخورید بستگی داشته باشد.
بیشتر بخوانید:
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0