نگهداری سیر به سبک حرفهایها / فرمولی برای حفظ تازگی، عطر و خواص دارویی تا 1 سال

شایانیوز- سیر یکی از اون مواد غذاییه که هم خاصیت داره، هم طعم بی نظیری به غذاها میده. از کتلت گرفته تا پاستا، بدون سیر یه چیزی کم داره! ولی مشکل اینجاست که سیر تازه خیلی زود خراب میشه یا سبز درمیاد، مخصوصا اگه جای نامناسبی نگهش داریم. خیلی از ما پیش اومده یه کیسه سیر
شایانیوز- سیر یکی از اون مواد غذاییه که هم خاصیت داره، هم طعم بی نظیری به غذاها میده. از کتلت گرفته تا پاستا، بدون سیر یه چیزی کم داره! ولی مشکل اینجاست که سیر تازه خیلی زود خراب
میشه یا سبز درمیاد، مخصوصا اگه جای نامناسبی نگهش داریم. خیلی از ما پیش اومده یه کیسه سیر خریدیم و بعد از چند هفته دیدیم یا خشک شده، یا جوانه زده، یا حتی کپک زده! اما نگران نباش، چون با چند تا ترفند ساده میتونی سیر رو برای ماه ها تازه و خوش بو نگه داری.
نگهداری سیر تازه در محیط خشک و خنک
اول از همه باید بدونی که سیر، دشمن رطوبت و هوای گرمه! اگه میخوای سیرهات تا مدت ها سالم بمونن، نباید تو یخچال بذاریشون، چون سرما باعث میشه زودتر جوانه بزنن. بهترین جا برای نگهداری سیر یه محیط خشک، خنک و با تهویه خوبه. مثل انباری یا کابینتی که در نزدیکی اجاق گاز نباشه. فقط حواست باشه سیر رو توی کیسه پلاستیکی نذاری، چون باعث حبس رطوبت و در نتیجه کپک زدگی میشه.
میتونی از سبدهای حصیری، پاکت های کاغذی یا حتی جوراب نخی قدیمی برای نگهداری سیر استفاده کنی! فقط مطمئن شو هوا بهش میخوره. این روش برای سیرهای تازه و خشک نشده خیلی خوب جواب میده و تا چند ماه اونا رو سالم نگه میداره.
فریز کردن سیر برای ماندگاری چند ماهه
اگه اهل آشپزی روزانه ای و نمیخوای هر بار پوست سیر بگیری، فریز کردن یکی از بهترین گزینه هاست. سیر رو میتونی به چند روش فریز کنی:
– روش اول: سیرها رو پوست بگیر، خرد کن یا له کن و داخل قالب یخ بریز. بعد کمی روغن زیتون یا کره ذوب شده بهش اضافه کن. وقتی یخ زد، هر بار که خواستی غذا درست کنی، یه قالب کوچیک از اون بنداز تو ماهیتابه و آمادهست!
– روش دوم: اگه نمیخوای با روغن قاطیش کنی، میتونی سیر پوست کنده رو همون جور خشک و تمیز داخل کیسه فریزر یا ظرف دربسته بذاری و فریز کنی. فقط بهتره موقع استفاده مستقیم داخل غذا بریزی چون بعد از یخ زدایی بافتش نرمتر میشه.
این روش مخصوصا برای کسایی که سیر زیاد مصرف میکنن یا از بازار سیر تازه خرید عمده دارن عالیه، چون تا شش ماه هم میتونی بدون تغییر طعم و بو ازش استفاده کنی.
نگهداری سیر در روغن یا سرکه
یکی از روش های جذاب و خاص، نگهداری سیر در روغن یا سرکهست. این روش هم ماندگاری رو زیاد میکنه و هم یه چاشنی فوق العاده برات میسازه!
– سیر در روغن زیتون: سیرهای پوست کنده رو داخل شیشه تمیز بریز و روش روغن زیتون خالص بریز تا کاملا پوشیده بشن. درش رو ببند و داخل یخچال نگه دار. این ترکیب باعث میشه سیر نرم بمونه و روغن هم عطر سیر بگیره؛ یعنی یه تیر و دو نشون! با این روغن میتونی برای پخت مرغ، پاستا یا حتی سس سالاد استفاده کنی. فقط یادت نره که بیشتر از ۲ تا ۳ هفته تو یخچال نگهش نداری چون روغن محیط مناسبی برای رشد باکتریه.
– سیر در سرکه یا آب نمک: یه روش دیگه اینه که سیرهای پوست کنده رو داخل شیشه بریزی و با سرکه سفید یا آب نمک پرش کنی. اینطوری هم سیر ماندگار میمونه، هم طعم ترش و خاصی پیدا میکنه. در واقع یه جور سیر ترشی ساده و خوش طعم درست کردی!
چند نکته طلایی برای پایان کار
هیچوقت سیر مرطوب یا زخمی رو برای نگهداری انتخاب نکن، چون خیلی زود کپک میزنه. اگه سیرت شروع به جوانه زدن کرد، نترس! هنوز قابل استفادست، فقط مزهاش کمی ملایم تر میشه. میتونی جوانه وسطش رو دربیاری تا طعم اصلی سیر بمونه. برای اینکه سیر همیشه خوشبو بمونه، از ظرف های شیشه ای یا سفالی استفاده کن و از ظروف فلزی دوری کن چون ممکنه طعم سیر رو تغییر بدن.
در نهایت، نگهداری سیر یه جور هنر سادست. فقط کافیه بدونی چی باعث خراب شدنش میشه تا برعکسش عمل کنی! چه با فریزر، چه با روغن و چه با یه سبد ساده، میتونی این طلای خوش بو رو ماهها کنار خودت تازه نگه داری. پس از این به بعد وقتی یه سیر تازه و خوشرنگ دیدی، بدون نگرانی خریدش کن، چون حالا فوت و فن نگهداریش رو یاد گرفتی.
مسئولیت این خبر با سایت منبع و جالبتر در قبال آن مسئولیتی ندارد. خواهشمندیم در صورت وجود هرگونه مشکل در محتوای آن، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا اصلاح گردد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0