سالانه ۲۵ میلیون تن محصول کشاورزی به هدر میرود

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی – علیقلی ایمانی مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: بنابر آمار از مزرعه تا سفره ۳۵ درصد هدررفت محصولات کشاورزی است. به گفته وی، با توجه به ریزش و حمل و نقل جاده ای ، استاندارد نبودن انبارها و عدم نگهداری اصولی بخشی از محصول تولیدی به هدر می رود و
باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی – علیقلی ایمانی مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: بنابر آمار از مزرعه تا سفره ۳۵ درصد هدررفت محصولات کشاورزی است.
به گفته وی، با توجه به ریزش و حمل و نقل جاده ای ، استاندارد نبودن انبارها و عدم نگهداری اصولی بخشی از محصول تولیدی به هدر می رود و از طرفی ارزان بودن آرد موجب شده تا نانوا ارزشی قائل نباشد. به عنوان مثال سال زراعی گذشته دولت هرکیلو گندم را ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان از کشاورز خریداری و با نرخ ۹۰۰ تومان در اختیار نانوا قرار می دهد و به رغم پرداخت یارانه ۱۹ هزار و ۶۰۰ تومانی شاهد هدررفت و بی کیفیتی نان هستیم.
ایمانی ادامه داد: با توجه به کیفیت پایین نان شاهد دور ریز نان مصرفی در سبد خانوار هستیم که اصلاح فرآیند و نظارت بر آن و تغییر ساختار نانوایی ها منجر به ارتقای کیفیت خواهد شد.
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه هدررفت سایر محصولات کشاورزی بالاست، افزود: بنابر آمار سالانه ۱۲۵ تا ۱۳۰ میلیون تن محصولات کشاورزی در کشور تولید می شود که بخش اعظم آن هدر می رود که با هدررفت بالا در بخش، یک سوم آب مصرفی هدر می رود.
وی گفت: اگر ۲۵ میلیون تن از میزان هدررفت محصولات کشاورزی جلوگیری شود، در کاهش واردات و وابستگی به آن سوی مرزها تاثیر بسزایی دارد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0