طرز تهیه نان روغنی تابه ای یزدی / خوشمزه ترین نون روغنی خونگی به روش اصیل
شایانیوز- نان روغنی یکی از قدیمی ترین نان ها در ایرانه که از روزگاران قدیم برای مراسم خاص و یا مصرف روزانه تهیه میشده. این نون سنتی از مواد ساده و در دسترس درست میشه و در آخر اون رو در تابه و روغن سرخ میکنن. نون روغنی در شهرهای مختلف با کمی تفاوت پخته
شایانیوز- نان روغنی یکی از قدیمی ترین نان ها در ایرانه که از روزگاران قدیم برای مراسم خاص و یا مصرف روزانه تهیه میشده. این نون سنتی از مواد ساده و در دسترس درست میشه و در آخر اون رو در تابه و روغن سرخ میکنن. نون روغنی در شهرهای مختلف با کمی تفاوت پخته میشه و ما در این مطلب، طرز تهیه نان روغنی یزدی که به اون سوروک میگن رو به شما آموزش میدیم. تا پایان همراه ما باشید.
![]()
مواد لازم برای تهیه نان روغنی یزدی
چونه بربری یک عدد
شیر یا آب نصف لیوان
گل رنگ (گل زرد) یک قاشق غذاخوری
پودر تخم گشنیز یک قاشق غذاخوری
زردچوبه یک قاشق چایخوری
نمک نصف قاشق چایخوری
شکر یک قاشق مرباخوری
بکینگ پودر یک قاشق چایخوری
روغن ارده برای سرخ کردن به مقدار لازم
مواد خمیر بربری
آب ولرم یک لیوان
آرد سنگک ۲ لیوان
خمیر مایه فوری یک قاشق چایخوری
روغن مایع یک قاشق غذاخوری
شکر یک قاشق چایخوری
نمک نصف قاشق چایخوری
![]()
طرز تهیه نان روغنی تابه ای یزدی
مرحله اول
برای درست کردن نان سوروک یزدی خوشمزه، ابتدا خمیر رو درست کنید؛ در نصف لیوان آب ولرم پودر خمیر مایه فوری و شکر رو بریزید و مخلوط کنید، روی لیوان رو بپوشونید و به مدت ۱۰ دقیقه کنار بذارید تا به عمل بیاد.
مرحله دوم
خمیر مایه عمل اومده رو داخل یک ظرف گود بریزید، بقیه آب ولرم و نمک رو اضافه کنید، سپس آرد رو کم کم اضافه کرده و هم بزنید. روغن مایع رو هم بریزید و خمیر رو حدود ۱۰ دقیقه ورز بدید تا لطیف بشه و به دست نچسبه.
مرحله سوم
خمیر رو به صورت چونه دربیارید، داخل یک ظرف تمیز بذارید، روی ظرف رو سلفون بکشید و به مدت حداقل یک ساعت در محیط نسبتاً گرم آشپزخانه قرار بدید تا به عمل بیاد.
مرحله چهارم
خمیر رو داخل یک ظرف گود نسبتا بزرگ بذارید، شیر رو به همراه گل زرد کوبیده، زردچوبه، پودر تخم گشنیز، نمک، شکر و بکینگ پودر رو اضافه کنید و با دست خمیر رو خوب هم بزنید تا خمیر در شیر باز بشه و مایع رقیقی به دست بیاد. در ظرف رو ببندید و نیم ساعت استراحت بدید.
![]()
مرحله پنجم
بعد از گذشت این مدت، داخل یک تابه مقداری روغن ارده بریزید و روی حرارت ملایم قرار بدید. حالا با یک ملاقه کوچیک از مواد نون روغنی برداشته و داخل تابه بریزید. زمان بدید تا یک طرف نون روغنی سرخ بشه سپس برگردونید تا سمت دیگش هم سرخ بشه.
مرحله ششم
در آخر نون روغنی تابه ای رو روی حوله کاغذی آشپزخونه بذارید تا روغن اضافیش کشیده بشه. همه نون سوروک ها رو به همین ترتیب درست کنید. در آخر روی نون ها پودر قند بپاشید و میل کنید. نوش جان.
فوت و فن پخت نان روغنی یزدی
-اگر روغن ارده نداشتید می تونید از روغن مخصوص سرخ کردن استفاده کنید.
-گل رنگ گلی زرد رنگ شبیه زعفرونه اما طعم نداره و برای خوشرنگ شدن نان روغنی یزدی استفاده میشه.
-در صورت تمایل می تونید یک چونه خمیر بربری از نانوایی تهیه کنید.
-خمیر نون سوروک باید رقیق باشه. اگر سفت بود می تونید کمی دیگه شیر بهش اضافه کنید. اگر هم خیلی شل بود می تونید آرد اضافه کنید.
![]()
اگر به آشپزی علاقمند هستید، این صفحه رو با دستورهای متنوع و عالی دنبال کنید.
مسئولیت این خبر با سایت منبع و جالبتر در قبال آن مسئولیتی ندارد. خواهشمندیم در صورت وجود هرگونه مشکل در محتوای آن، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا اصلاح گردد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0