کد خبر : 399157
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۶

چگونه فیلتر هود را در بیاوریم؟

چگونه فیلتر هود را در بیاوریم؟

هود یکی از تجهیزات مهم تهویه در فضای پخت و پز خانه است و عملکرد آن تا حد زیادی به فیلتر هود وابسته است. این فیلتر وظیفه جذب چربی، ذرات معلق و بخشی از بوهای ناشی از پخت غذا را بر عهده دارد. اگر فیلتر به موقع خارج، تمیز یا تعویض نشود، کارایی هود به

هود یکی از تجهیزات مهم تهویه در فضای پخت و پز خانه است و عملکرد آن تا حد زیادی به فیلتر هود وابسته است. این فیلتر وظیفه جذب چربی، ذرات معلق و بخشی از بوهای ناشی از پخت غذا را بر عهده دارد. اگر فیلتر به موقع خارج، تمیز یا تعویض نشود، کارایی هود به شدت کاهش پیدا می‌کند و حتی ممکن است هنگام استفاده، آلودگی‌ها در محیط خانه پخش شوند. علاوه بر این، نادیده گرفتن تمیز کردن فیلتر می‌تواند به موتور، فن و بدنه دستگاه آسیب وارد کند. باز کردن فیلتر هود آشپزخانه کار ساده‌ای است و با رعایت چند نکته می‌توان آن را خارج، تمیز و در صورت نیاز تعویض کرد. بهتر است هنگام استفاده از خدمات نظافت خانه، این مرحله را از قلم نیندازید.

چرا باید فیلتر هود را خارج و تمیز کنیم؟

باز کردن فیلتر هود آشپزخانه و رسیدگی منظم به آن، بخشی از اصول نگهداری هود است. مهم‌ترین دلیلی که می‌توانید برای خارج کردن هود آشپزخانه داشته باشید، کاهش بوی غذا است. فیلترهای کثیف و اشباع‌شده از چربی، به جای جذب بو، خودشان به منبع انتشار بوی نامطبوعی تبدیل می‌شوند. در چنین شرایطی حتی با روشن بودن هود، بو در فضای آشپزخانه باقی می‌ماند.

افزایش قدرت مکش هود به فیلتر آن وابسته است. تجمع چربی و ذرات روی فیلتر، مسیر عبور هوا را مسدود می‌کند. در این صورت موتور برای مکش هوا فشار بیشتری را تحمل می‌نماید. این امر می‌تواند مصرف برق را افزایش دهد و کارکرد دستگاه را پایین بیاورد. با باز کردن فیلتر هود آشپزخانه و تمیز کردن منظم آن، جریان هوا به حالت استاندارد بر می‌گردد.

برای جلوگیری از خرابی زودهنگام هود هم باید فیلتر آن را باز کرده، بشویید یا تعویض کنید. اگر فیلتر مسدود باشد، فشار اضافی به موتور و فن وارد می‌کند. این فشار در بلندمدت موتور را داغ کرده، عمر قطعات را کاهش داده و حتی می‌تواند موجب سوختن آن‌ها شود. گاهی یکی از دلایل خرابی موتور هود، بی‌توجهی به وضعیت فیلتر هود است.

آموزش درآوردن فیلتر هود آشپزخانه

در ادامه با مراحل عملی باز کردن فیلتر هود آشپزخانه آشنا می‌شوید. رعایت جزئیات کار از آسیب به هود و فیلتر جلوگیری می‌کند:

خاموش کردن هود و قطع برق

اولین و مهم‌ترین اقدامی که باید انجام دهید، خاموش کردن هود است. اگر هود را به تازگی خاموش کرده‌اید باید چند دقیقه صبر کنید تا موتور و بدنه آن خنک شوند. پس از آن فیلتر مربوط به هود را هم قطع کنید. اگر باز کردن و خارج کردن فیلتر را بدون قطع برق انجام دهید، برق‌گرفتگی یا روشن شدن ناگهانی دستگاه و آسیب به آن شما را تهدید می‌کند.

پیدا کردن ضامن یا قفل فیلتر

پس از اطمینان از ایمنی، برای باز کردن فیلتر هود آشپزخانه به زیر هود نگاه کنید. در اغلب هودهای خانگی، فیلتر در قسمت پایینی و زیر فن قرار گرفته است. یک ضامن فلزی، زبانه فنری یا دستگیره کوچک هم بر روی فیلتر تعبیه شده است. برای ضامن‌ها را برای آزاد کردن فیلتر طراحی کرده‌اند و محل آن‌ها بسته به برند و مدل هود تفاوت دارد. چند ثانیه زمان بگذارید و مکانیزم قفل را بررسی کنید تا با فشار بی‌مورد به هود آسیب نرسانید.

خارج کردن فیلتر بدون آسیب

پس از آزاد شدن قفل یا باز شدن پیچ‌ها، فیلتر را نگه دارید؛ چرا که در صورت رها شدن ناگهانی، ممکن است آسیب ببینند و به سطح اجاق برخورد کنند. فیلتر را به آرامی به سمت اجاق یا بیرون بکشید تا آزاد شود. دقت کنید که فیلتر اغلب آغشته به غبار و چربی است. بهتر است یک سینی زیر آن بگیرید تا چربی روی اجاق کابینت‌ها نریزد. اگر احساس کردید فیلتر گیر کرده است، به هیچ عنوان فشار اضافی وارد نکنید، بلکه ابتدا ضامن‌ها را بررسی کنید.

انواع فیلتر هود و تفاوت‌های آن‌ها

برای اینکه باز کردن فیلتر هود آشپزخانه را به درستی انجام دهید، آن را بشویید یا تعویض کنید، باید با انواع فیلتر هود آشنا شوید. در ادامه، رایج‌ترین انواع فیلترهای هود را بررسی می‌کنیم:


  • فیلتر آلومینیومی (فلزی)

فیلترهای آلومینیومی از رایج‌ترین انواع فیلتر در هودهای آشپزخانه هستند. این فیلترهای را از چند لایه توری فلزی ساخته‌اند و وظیفه اصلی آن‌ها جذب چربی است. مزیت بزرگ این فیلترها، قابلیت شستشو و استفاده مجدد آن‌ها است. در اغلب مدل‌ها، فیلتر آلومینیومی یا یک ضامن قفل فنری به بدنه هود متصل شده است. به همین دلیل باز کردن این نوع فیلترها بسیار ساده بوده و فقط باید ضامن را فشار دهید تا فیلتر آزاد شود.

فیلتر ذغالی را در هودهای بدون خروجی به کار می‌برند. این فیلترها علاوه بر بو، چربی را هم جذب می‌کنند. بر خلاف فیلتر آلومینیومی، فیلتر ذغالی قابل شستشو نیست و پس از اشباع شدن باید آن را تعویض کنید. در بسیاری از مدل‌ها، فیلتر ذغالی را پشت فیلتر فلزی می‌گذارند. در این صورت باز کردن فیلتر هود آشپزخانه از نوع ذغالی، باید فیلتر فلزی را خارج کنید.


  • فیلتر دائمی و یک‌بارمصرف

فیلترهای دائمی را از فلزات مقاوم‌تری مانند استیل می‌سازند که طول عمر بالایی هم داشته باشند. این فیلترها را به راحتی می‌توانید بشویید. فیلترهای یک‌بارمصرف را از الیاف مصنوعی یا کاغذ فشرده می‌سازند که پس از مدتی استفاده باید دور بیندازید. در برخی هودهای ساده یا قدیمی این فیلترها به کار رفته‌اند.

ابزار مورد نیاز برای درآوردن فیلتر هود

ممکن است این سوال را از خود بپرسید که برای باز کردن فیلتر هود آشپزخانه، به ابزار خاصی نیاز دارید یا خیر. در بسیاری از هودها، برای خارج کردن فیلتر، نیازی به ابزار ندارید. مدل‌های مدرن هود اغلب دارای ضامن، یا قفل فنری هستند که با فشار دادن یا کشیدن آن، فیلتر خارج می‌شود. در این حالت فقط باید کمی دقت داشته باشید تا ضامن نشکند. در مدل‌های دیگری از هود، به خصوص هودهای قدیمی یا صنعتی، فیلتر با پیچ به بدنه وصل شده است. در این شرایط، یک پیچ‌گوشتی دوسو یا چهارسو کارتان را راه می‌اندازد.

شستشو یا تعویض فیلتر هود پس از خارج کردن

بعد از باز کردن فیلتر هود آشپزخانه، باید درباره شستشو یا تعویض آن تصمیم بگیرید. این تصمیم به نوع فیلتر و میزان آلودگی آن بستگی دارد:


  • فیلترهای قابل شستشو

فیلترهای آلومینیومی و دائمی را می‌توانید بشویید. بهترین روش استفاده از آب داغ و مایع چربی‌زدا است. می‌توانید فیلتر را 20 تا 30 دقیقه در محلول آب داغ و شوینده قرار دهید تا چربی‌های آن نرم شوند. پس از آن با یک برس نرم یا اسفنج، لایه‌های چربی را تمیز کنید. پس از شستشو هم فیلتر را آبکشی کنید و اجازه دهید کامل خشک شود.

بهتر است از سیم ظرفشویی استفاده نکنید تا به بافت فیلتر آسیبی نرسانید. اغلب توصیه می‌کنند که باز کردن فیلتر هود آشپزخانه برای فیلتر فلزی را هر 4 تا 6 هفته یک‌بار انجام داده و آن را تمیز کنید. اگر پخت‌وپز سنگینی دارید، این بازه زمانی کوتاه‌تر هم می‌شود. شستشوی منظم فیلتر می‌تواند نقش مهمی در عملکرد هود و حفظ قدرت مکش آن داشته باشد.


  • تعویض فیلترهای غیرقابل‌شستشو

فیلترهای ذغالی و یک‌بارمصرف قابل شستشو نیستند. این فیلترها پس از مدتی اشباع شده و کارایی خود را از دست می‌دهند. اغلب فیلترهای ذغالی هر 3 تا 6ماه یک‌بار (بسته به میزان استفاده) نیاز به تعویض دارند. اگر پس از مدتی متوجه شدید که بوی غذا باقی می‌ماند، زمان تعویض فیلترهای یک‌بارمصرف رسیده است. در هنگام نصب فیلتر جدید، باید دقت کنید که نوع فیلتر و هود با یکدیگر تطابق داشته باشند.

 

 

انتهای رپورتاژآگهی

منبع خبر


مسئولیت این خبر با سایت منبع و جالبتر در قبال آن مسئولیتی ندارد. خواهشمندیم در صورت وجود هرگونه مشکل در محتوای آن، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا اصلاح گردد.

مطالب پیشنهادی از سراسر وب

    No feed items found.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

کد امنیتی *

advanced-floating-content-close-btn
advanced-floating-content-close-btn

پنجره اخبار