سریعترین و بهترین روش از بین بردن نمک غذا؛ آنی طعم غذای شور آروم میشه از پلو تا خورش
شایانیوز- شاید برات پیش اومده باشه که وسط آشپزی یه کم عجله کردی یا یه لحظه غافل شدی و غذایی که درست میکردی شور شد. نگران نباش، این اتفاق برای همه پیش میاد و اصلا دنیا به آخر نرسیده! روش های ساده ای هستن که میتونن طعم غذا رو متعادل کنن. اول از همه، میتونی
شایانیوز- شاید برات پیش اومده باشه که وسط آشپزی یه کم عجله کردی یا یه لحظه غافل شدی و غذایی که درست میکردی شور شد. نگران نباش، این اتفاق برای همه پیش میاد و اصلا دنیا به آخر نرسیده! روش های ساده ای هستن که میتونن طعم غذا رو متعادل کنن. اول از همه، میتونی یه کم مواد کم نمک یا بدون نمک اضافه کنی. مثلا اگه سوپ یا خورشتت شور شده، یه سیب زمینی خام یا هویج اضافه کن و بذار چند دقیقه با حرارت کم بپزه. این مواد نمک اضافی رو جذب میکنن و طعم غذا آروم میشه. یا حتی میتونی کمی برنج یا ماکارونی پخته بدون نمک به غذا اضافه کنی؛ مخصوصا برای خورشت ها یا سوپ ها جواب میده و شور بودن غذا رو کم میکنه.
![]()
استفاده از مواد اسیدی و آب اضافی
یه روش دیگه هم اینه که کمی آبلیمو، سرکه یا رب گوجه اضافه کنی. این مواد اسیدی نمک اضافی رو متعادل میکنن و باعث میشن غذا همون طعم خوشمزشو حفظ کنه. این روش برای سوپ، خورشت یا سالاد خیلی عالیه. اگه غذا مثل سوپ یا آش شور شد، میتونی یه کم آب اضافه کنی و دوباره اجازه بدی جوش بیاد. فقط حواست باشه که غلظت غذا زیاد تغییر نکنه؛ گاهی لازمه یه کم سبزیجات یا رب هم اضافه کنی تا طعم اصلی حفظ بشه.
![]()
ترفندهای لبنی و ترکیب با مواد دیگه
یه ترفند جالب دیگه هم اینه که از شیر، ماست یا خامه کمک بگیری. مخصوصا برای سوپ ها و سس ها خیلی جواب میده و طعم شور رو آروم میکنه. حتی اضافه کردن سیب زمینی پوره یا نون خشک رنده شده هم خیلی ساده و کاربردیه؛ نمک اضافی رو جذب میکنه و طعم غذا بهتر میشه. اگه وقت پخت دوباره نداری، میتونی غذا رو با همون خورشت یا سوپ کم نمک ترکیب کنی تا شوری کم بشه. برای سالاد یا غذاهای سرد هم کمی سبزیجات تازه یا میوه های شیرین مثل خیار، هویج، سیب یا ذرت شیرین خیلی کمک میکنه.
![]()
برنج شور بشه چی؟
اگه برنجت کمی شور شد، نگران نباش! یه روش ساده اینه که برنج رو با آب جوش اضافی بشوری یا کمی برنج خام بدون نمک بهش اضافه کنی و دوباره بپزی تا شوری کم بشه. روش دیگه اینه که یه سیب زمینی خام یا چند تکه هویج داخل برنج بذاری و اجازه بدی چند دقیقه بپزن. این مواد نمک اضافی رو جذب میکنن و برنج ملایم تر میشه. همینطور، بعد از پخت میتونی کمی آب جوش روی برنج بریزی و سریع آبکش کنی تا شوری کمتر حس بشه. این ترفندها باعث میشن برنجت نه تنها قابل خوردن باشه، بلکه همچنان خوشمزه و نرم بمونه.
![]()
کنترل نمک و اعتماد به نفس در آشپزی
یه نکته مهم دیگه اینه که همیشه اول کم نمک شروع کن و در آخر پخت نمک رو تنظیم کن. اینطوری حتی اگه یه کم اشتباه کردی، هنوز میتونی طعم غذا رو درست کنی. داشتن یه سری مواد کمکی مثل سیب زمینی، برنج، ماست یا آب هم خیلی بهت کمک میکنه تا هر موقع لازمت شد، سریع شور بودن غذا رو متعادل کنی. و یه نکته آخر: وقتی چند دقیقه بعد از اضافه کردن مواد جبران کننده غذا رو میپزی، طعم ها با هم ترکیب میشن و شوری زیادی حس نمیشه.
شناخت این ترفندها نه تنها باعث میشه غذایی که شور شده قابل خوردن باشه، بلکه اعتماد به نفس تو توی آشپزی هم بالا میره. دفعه بعد که غذایی شور شد، بدون نگرانی و با کمی خلاقیت میتونی طعمش رو به حالت طبیعی برگردونی و از آشپزی لذت ببری. این روش ها حتی برای مهمونی ها و دورهمی ها هم عالی هستن و باعث میشن همیشه غذای خوشمزه و متعادل روی میز داشته باشی.
![]()
مسئولیت این خبر با سایت منبع و جالبتر در قبال آن مسئولیتی ندارد. خواهشمندیم در صورت وجود هرگونه مشکل در محتوای آن، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا اصلاح گردد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0